Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč být s partnerkou, která měla vztah

Od: jadugar odpovědí: 11 změna:

Zdravím všechny v této "poradně", omluvte můj předmět zprávy, ale chtěl jsem se zeptat na jednu drobnou věc ... vlastně nevím co si mám počít se svými myšlenkami a svou přítelkyní (se kterou jsme již přes 4roky). Jde o to, že někdy před půl rokem ji začal zajímat (velmi) jeden kluk. kamarád či chlapec tj jedno - byla s ním několikrát venku, spala u něho a byla s ním i v privátní vířivce.

Dotaz zní ... co si má člověk v tomto problému počít? Má hlava říká - vyprdni se na tento vztah možná ti to za to nestojí a ona bude stále někde "randit" ... srdce říká - vše bude v pořádku, čas vyléčí a rozum jednou zapomene.

Víte obecně já na toto myslím denno denně a dělá mi velké problémy nenarážet nebo "rejpat" do tohoto tématu... chci vědět vše a mám spousty odpovědí i v podstatě důkazů co bylo a nebylo. Vím, že mne miluje a nikdy by mne nepodvedla a také vím, že okouzlení se nikdo nás neubrání i kdybychom byli velmi zavázáni.

Já osobně jsem toho názoru, že tyto věci se skutečně nedělají a měla mi o tom říct ... dále co si myslíte? Ukončit vztah a přestat se trápit nebo počkat až toto téma ustoupí do pozadí a bude se vracet jen v minimálních intervalech (v mé hlavě). Samozřejmě je to neodpustitelné nicméně mám pocit, že to náš vztah po 2 letech velmi posílilo a jsme zamilovaní tak jako z počátku vztahu! Jde poze o předvářku a dočasnou záležitost nebo si myslíte, že to takto bude fungovat dalších XY týdnů, měsíců, let?

Děkuji za zodpovězení těchto nelehkých otázek o vztazích obecně ... děkuji i všem co mají s tímto zkušenost a podělí se o své pocity!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

3x

Dost mě zaráží, píšete nikdy by mne nepodvedla. Ale napsal jste i spala u kamaráda, byla s ním. Máte v hlavě zmatek. Myslím,že jen využívá jak ji slepě tolerujete a zneužívá Vaši důvěru. Nevím zda má cenu mít plnou hlavu pochybností. Píšete ,že to Váš vztah posílilo, no neřekla bych , jste plný pochybností. Každý může uklouznout , ale vy ji znáte nejlíp ,její povahu a to jak s k Vám chová. Těžko Vám někdo nestranný poradí.Přeji Vám jen abyste se rozhodl dobře.

jadugar
hodnocení

Skutečně to může znít jako velmi velký zmatek, ale jedno vím - nikdy by mne skutecne nepodvedla ... ale samozrejme nemohu nic vyloucit - to je asi ten problem ... slepa duvera a moznost zachranit vztah, ano ci ne? Ja rikam ano, ale vzdy mne bude pronasledovat "ta" myslenka ...

kytka*

to přetrvá velmi dlouho a budete stále čekat- jestli se to nestane znovu, nechtěla bych být na Vašem místě. Je to o nervy.

marenka*
hodnocení

1x

Zkuste si představit, jen čistě teoreticky že Vaše přítelkyně přijde a oznámí Vám radostnou novinu, že je těhotná.

Je Vám při té představě skvěle? Představujete si jak bude vypadat Váš syn, či dcera, jste šťastný, že budete mít miminko? Nebo cítíte stín pochybnosti, jestli TO dítě je Vaše? Pokud je druhý pocit správně, tak to fungovat nebude. ;)

1jara*

Byl by jste schopen udělat totéž co přítelkyně?

Pokud ne tak se raději rozejděte, Jak Marenka psala a co děti?

arimas*
hodnocení

1x

vy rikate...Má hlava říká - vyprdni se na tento vztah možná ti to za to nestojí a ona bude stále někde "randit" ... srdce říká - vše bude v pořádku, čas vyléčí a rozum jednou zapomene.

ja rikam ze to je naopak..:) srdce vam radi vyprdnout ale hlava vam maze med kolem pusy .

doplněno 05.04.10 17:22:

pocity jsou vzdy spravne ale jakmile clovek zapoji hlavu tak si zacne delat ruzne analizy ktere dopadnou vzdy blbe. hlavou se tohle resit neda! lide maji problem rozeznat co je pocit a co hlava.. pocit je to prvni co vas napadne a HLAVA je to co zapojite hned po te a zacnete dumat zda to nebo tamto ... a tim se to vsechno posere... s prominutim:-P

doplněno 05.04.10 17:24:

casem se to naucite rozeznat .. musite se ale vnimat a pozorovat pak bude reseni dilema velice snadne az trapne jednoduche

celp*
hodnocení

0x

Tyto myšlenky z hlavy nevypudíte.Když jste přesvědčen,že je to opravdu ta pravá,tak tolerujte ,věřte a odpouštějte,ale nikdy to nebude ono.V době květinových dětí volná láska jaksi fungovala,ale chce to jinou filosofii.Jak člověk stárne je čím dál více konzervativní a netoleratní.Současná přítelkyně nemusí být nutně poslední.

8976*
hodnocení

0x

pokud se takto pomalu užíráte bylo by nejlepší - pouze návrh...

a/ absolvovat sám menší aferku - vztah aby vaše sebevědomí trošku pokleslo v kolenou a mělo nějaký vroubek...tím by se skore mezi vámi dvěma vyrovnalo, nebudete mít na partnerku takovou pifku...

b/ rozumně si to s partnerkou vyříkat, popřípadě okamžitě rozchod, protože při první krizi ji to vmetete do tváře...

c/ návštěva psychologa který vás rozebere a poradí jak dál...

hrosik*
hodnocení

0x

Je to špatná situace. Narušení důvěry. Sám jste říkal, že máte spoustu důkazů, co bylo a nebylo. Tak teda nemáte pochybnosti a se situací jste obeznámen. Jak se na to tváří partnerka? Co Vám k tomu řekla? Proč to udělala? Chce s Vámi zůstat? Jedna rada, buď s ní ve vztahu pokračujte a nerýpejte se v tom a nevracejte se k tomu už nikdy, nebo s ní nebudte. I kdyby nakrásně Vám vše zase fungovalo, ale neustále jste rýpal, ona ten vztah ukončí.

lucinkaf*
hodnocení

0x

Někdo, kdo o svém partnerovi tvrdí, že ví, že by ho nikdy nepodvedl, je podle mě slušný naiva. Tohle přece o tom druhém nemůže říct nikdo. Obdivuju na druhou stranu tvoji trpělivost, protože já už bych ji za to kopla do zad. Kavárnička, kafíčko, limonáda, pokecání, v poho, ale přespávání a privátní vířivka? Promin, ale asi bych nevydržela takhle čekat a věřit, já si sebe docela vážím a nerada ze sebe nechávám dělat blbce. Co takhle si s ní o tom promluvit? Ona ví, že ti její chování vadí nebo že ti je nepříjemné? Ví, co cítíš, na co myslíš, že pochybuješ? Mluvili jste o tom spolu?

lidus*
hodnocení

0x

Neřešte to, život jde dál. Nemám ráda takové ty řeči-nikdy bych a nikdy bych-nevíte co v životě budete muset zkousnout a co uděláte. Jsem 30let vdaná a na nevěru se dívám velmi shovívavě, když člověk ví kam patří tak to, že si někam odskočil není podstatné.Nicméně to je názor po letech bezproblémového vztahu asi kdybych se dověděla že před svatbou si manžel někam tzv. odskočil řešila bych to patrně jinak.kdo ví?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]