Nejste přihlášen/a.
Proč se prostě nekonzujume "syrová" nebo jen zalitá vodou? Samotná káva je moc silná nebo co tak se z toho pije jen ten louh?
mistni kaciri, prosim ctete posledni odpoved
To je soutěž o nejpitomější otázku? Tak to jste asi vyhrál... Příště se zeptejte, proč se brambory vaří a je další spousta otázek pro žáka z diagnostické třídy.
Proč by to měla být blbá otázka? Zatím jí nikdo přesně neodpověděl, jestli teplota vody má vliv na obsah kofeinu.
Tak k této otázce fakt není co dodat. Ale pro ty přihlouplé: vařící voda uvolňuje aromatické látky, které se jinak z kávy neuvolní. Ve studené vodě by to byla sračka bez chuti, minimální vůně a požitek by nebyl žádný. Tak proto.Tak je to při vaření čaje. Maso se tepelně upravuje také,kdyby se někdo chtěl zeptat. A proč? Protože se takto připraví pro snažší konzumaci, likvidaci bakterií a i pro uvolnění vůně.
Já říkám pořád, že inteligence některých tazatelů je na samotném dně a vždy se najde někdo, kdo se zeptá na nějakou problematiku, kterou stovky let nikdo neřeší, protože by to měl vědět od rodičů. Jestliže jsou také přitroublí, tak pak je to těžké ale odpověď mu stejně nepomůže, protože přijde s jinou pitomostí.
Pises nesmysli, ptam se normalne, kava se da pit i s mlikem a cukrem a chutna to uplne normalne, ale ja nemam u sebe nonstop konvici a rozhodne nehodlam resit co je normalni nebo ne kdyz potrebuju energii a kvuli nejakymu zastaralimu cloveku co vsechno ostatni bere za kacirstvi
ale nevim jestli ty zrna jsou zdravy na organy
Pokud budete chroupat samotná zrnka, tak na orgány nevím, ale na zuby to asi nebude to nejlepší. Kávu studenou nepiju,ale třeba zelenou Senchu si klidně dělám na studeno, ta je dobrá a povzbudí vás.
Z běžné přípravy kávy v českých zemích je klasika -lógrovka-porce kávy přelitá vařící vodou-pak záleží jak dlouho po spaření se pije=je silnější. D5Rhá příprava je překapávaná-obsahuje méně kofeinu, není tak "hustá".
Jinak lze zalít třeba vařícím rumem-to je pak sílaobčas jsem si jako mladý dával ,ale tři takové kávy a jste na mol.
Kávová zrna se občas konzumují i syrová v čokoládě - např. jako přísada v müsli apod., ale jsou dost hořká, takže to ne všem lidem chutná.
A proč se zalévá káva horkou vodou - na to se zeptejte svého učitele fyziky nebo chemie z 2. stupně základní školy. Určitě jste museli probírat difuzi a pohyb molekul, který je závislý na teplotě kapaliny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.