Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Proč se káva zalejvá teplou vodou

Od: aha odpovědí: 21 změna:

Proč se prostě nekonzujume "syrová" nebo jen zalitá vodou? Samotná káva je moc silná nebo co tak se z toho pije jen ten louh?


doplněno 22.04.20 23:19:

mistni kaciri, prosim ctete posledni odpoved

 

 

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

eman
hodnocení

6x
Zkuste si to tou studenou vodou zalít a už se ptát nebudete .
liska5

Zalejte studenou a nechte přes noc! V horku výborně osvěží.

 

hodnocení

4x
Samotná mletá káva - ten logr, obrušuje střeva a tím je dráždí. Proto se snažíme ho úmyslně nepít.
Louhování studenou vodou trvá déle, u některých rostlin lze studené louhování používat, ale čeká se několik hodin i celý den (louhovat byliny lze nejen ve vodě, i alkoholu, oleji..). Je potom i jiná chuť.
Tak se všechno zkouší a časem lidi pochopí, jak je nápoj nejchutnější. Tak si ho dělají. V arabských zemích se káva i povaří ve vroucí vodě, tím je ještě silnější a pro někoho chutnější.

 

jenda2*
hodnocení

2x

To je soutěž o nejpitomější otázku? Tak to jste asi vyhrál... Příště se zeptejte, proč se brambory vaří a je další spousta otázek pro žáka z diagnostické třídy.

liska5

Proč by to měla být blbá otázka? Zatím jí nikdo přesně neodpověděl, jestli teplota vody má vliv na obsah kofeinu.

jenda2*

Tak k této otázce fakt není co dodat. Ale pro ty přihlouplé: vařící voda uvolňuje aromatické látky, které se jinak z kávy neuvolní. Ve studené vodě by to byla sračka bez chuti, minimální vůně a požitek by nebyl žádný. Tak proto.Tak je to při vaření čaje. Maso se tepelně upravuje také,kdyby se někdo chtěl zeptat. A proč? Protože se takto připraví pro snažší konzumaci, likvidaci bakterií a i pro uvolnění vůně.

Já říkám pořád, že inteligence některých tazatelů je na samotném dně a vždy se najde někdo, kdo se zeptá na nějakou problematiku, kterou stovky let nikdo neřeší, protože by to měl vědět od rodičů. Jestliže jsou také přitroublí, tak pak je to těžké ale odpověď mu stejně nepomůže, protože přijde s jinou pitomostí.

aha
hodnocení

Pises nesmysli, ptam se normalne, kava se da pit i s mlikem a cukrem a chutna to uplne normalne, ale ja nemam u sebe nonstop konvici a rozhodne nehodlam resit co je normalni nebo ne kdyz potrebuju energii a kvuli nejakymu zastaralimu cloveku co vsechno ostatni bere za kacirstvi

ale nevim jestli ty zrna jsou zdravy na organy

Pokud budete chroupat samotná zrnka, tak na orgány nevím, ale na zuby to asi nebude to nejlepší. Kávu studenou nepiju,ale třeba zelenou Senchu si klidně dělám na studeno, ta je dobrá a povzbudí vás.

nov

Zastaralí člověk = kacíř *ee*

priklad1*

Normálně se neptáš, když je to samá hrubka. Kup si místo kávy cikorku a máš po problému.

 

 

motak
hodnocení

0x
Samozřejmě že si můžete jenom pochroupat zrnicka. Ale asi vás to nebude dlouho bavit. Ve studené vodě se špatně louhuje, třeba čaj si taky zaléváme horkou vodou.
Ale nic vám nebrání si ji připravovat tak,jak vám chutná...

 

aha
hodnocení

Ja se ptam na to, jaky to ma vliv na silu kofeinu

Z běžné přípravy kávy v českých zemích je klasika -lógrovka-porce kávy přelitá vařící vodou-pak záleží jak dlouho po spaření se pije=je silnější. D5Rhá příprava je překapávaná-obsahuje méně kofeinu, není tak "hustá".

Jinak lze zalít třeba vařícím rumem-to je pak sílaobčas jsem si jako mladý dával ,ale tři takové kávy a jste na mol.

 

hodnocení

0x

Kávová zrna se občas konzumují i syrová v čokoládě - např. jako přísada v müsli apod., ale jsou dost hořká, takže to ne všem lidem chutná.

A proč se zalévá káva horkou vodou - na to se zeptejte svého učitele fyziky nebo chemie z 2. stupně základní školy. Určitě jste museli probírat difuzi a pohyb molekul, který je závislý na teplotě kapaliny.

 

hodnocení

0x
Protože teplé nápoje zahřívají organismus.
Studené naopak ochlazují.
Pokud nechceš horkou kávu,
udělej si ledovou.
Nebo si ji můžeš také koupit :)
liska5

Já si v létě zaleju studenou a nechám přes noc, pak scedím. Výborně osvěží a není zak ostrá.

jendad

Proti tomu ale stojí fakt , že v jižních zemích pijí horký čaj , aby se ochladily :)

Liška *placni*
Jendad (trocha experimentu od vědců)
idnes.cz/...

Podobný experiment v jednodušším provedení jsem taky někde viděl, jde o to že organismus při pití studeného nápoje musí vyvinout energii pro zvýšení jeho teploty na cca 37°C

 

mak*
hodnocení

0x

Klasické mleté kafe se ve studené vodě podstatně hůř vyluhuje než v teplé. Takže by to byla špinavá voda a ne kafe. Rozpustné kafe by asi zalít studenou vodou šlo.

 

houbes*
hodnocení

0x
Kávu neumíme pít. Za prvé lidi dávají s kávou už i cukr, to je špatně. A za druhé, káva se nemá zalévat horkou vodou ale cca 3 min počkat a potom zalít. Je toho vic určitě na netu zjistíte více..

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]