Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prechodne bydliste v Nemecku

Od: peta45 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, mam trvaly pobyt v CZ ale prechodne bydliste v Nemecku , jezdim na montaze mame od agentury byt ktery jsme platili sami s kamarádem.Nyni uz pod tou agenturou od ledna nepracujeme, pracujeme jinde penzion nam hradi jina agentura.Zajimalo by me co s tim bytem jestli tam máme furt bydliste jestli nas automaticky odhlasili z bytu kdyz jsme u agentury skoncili...Zjistili jsme ze ta agentura za bydleni nam strhavala penize avsak pojisteni nam neplatila, pochybna agentura.proto jsme u ni skoncili a soudime se sni skrz pojisteni. Psali jsme agenture ohledne dani , agentura uz nereaguje par mesicu, zrejme agentura skoncila.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A to si skutečně myslíte, že vám tady s tímhle problémem někdo poradí?

peta45tzku
hodnocení

Tak jestli to treba takhle nekdo nema a nemel.

hodnocení

0x
Já bych asi věděl ale sedím na zahradě a nechce se mi klovat odpověď na mobilu,není to na jednu větu.
Jen se tazatele zeptám, zda jste si na místních úřadech vyřídili Meldezettel, tedy přihlášku k přechodném pobytu. Tento pobyt by totiž měl zaniknout s ukončením prac.poměru.
doplněno 22.04.20 15:21: No tak potom je to tak, jak jsem psal. S ukončením pracovního poměru musíte ukončit i přechodný pobyt. Ohledně neplacení pojistného agenturou se obraťte na české úřady (pokud je to agentura česká), byl by to pro agenturu dost velký průser. A ještě jsem nepochopil, vy jste si platili bydlení a agentura vám ještě strhávala peníze na bydlení?
peta45
hodnocení

ano museli jsme tam zajit na urad se tam prihlasit a aby nam tam chodila posta.

peta45
hodnocení

byla to nemecka agentura.350euro za jednoho nam strhavala agentura za bydleni takhle. Obratili jsme se na nemeckou AOK skrz pojisteni.budou to resit.my uz pracujeme jinde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]