Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
na facebooku je teď hit jedna matematická hádanka muscle, která vypadá jednoduše, ale není. Dokážete ji zvládnout a napsat, kolik vám vyšlo?
Dle mě nelze spočítat, protože každé závaží nemůže mít logicky dle velikosti stejnou hodnotu ale pokud bychom brali, že mají (a tyč činky ignorovali), tak se to spočítat dá
potom mi vyšlo 40
5+5+5=15
3+3+3=9
6+6+6=18 (počet závaží)
8 + (5+3+4) x 3 = 8 + 12 x 3 = 8 + 36 = 44
P.S.: Tento postup už jsem v posledních dnech na FB napsal asi 20x...
54. Pokud činky jsou myšleny jako se šesti kotouči jedna, tak 8 činky+4 činka+3 svalovec + 3 rouška x 3 rouška = 54.
Jinak pokud nebude známo jak se ty činky mají počítat, tak podle mne nejednoznačný.
oprava . svalovec 5, takže celkem 60
nezapomeňte, že násobení má přednost před sčítáním potom dojdete ke stejnému výsledku jako já = 44
takže by to snad mělo být správně
A hmotnost všech závaží na čince je stejná? pokud beru závaží 0,5 - 1 - 1,5
tak by to mohlo být třeba 49
@nunici asi jo. nezdá se to podle velikosti, ale jsou vyrobeny z různých materiálů, takže hmotnosti jsou stejné
to byla první věc, co jsem řešil, že pokud bych to měl brát přesně, tak to spočítat nejde.
Hm. Že by mi něco mi ušlo? Nedopočítal jsem se ani jednoho výsledku zdejších poradců. Jeden svaloš je za 5, jedna rouška za 3, jedna činka za 6.
Poslední řádek : dvě činky + svaloš s činkou x rouška= 12+11*3=45
jo tak. Jsem si nevšiml, že ten svaloš dole je s činkou i s rouškou.
Vtom případě poslední řádek : dvě činky + svaloš s činkou a rouškou x rouška= 12+14*3=54
A není fígl v tom, že se v posledním řádku roznásobuje rouškou a sčítá s činkami každá jednotlivá část druhého obrázku?
Ne tedy 5 (svalovec) + 3 (rouška) + 6 (činka) x 3 (rouška) + 12 (činky) => výsledek 54
Ale (5x3+12) + (3x3+12) + (6x3+12) = 27+21+30= 78
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.