Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak tajně změřit prst na prsten?

Od: karol odpovědí: 22 změna:

Ahoj, prosím o radu. Letos budu s přítelkyní 10 let, loni jsme koupili společné bydlení. A tak nějak už asi očekává, že jí požádám o ruku.

Potřeboval bych poradit, jak změřit velikost prstenu. Problém je, že přítelkyně ze šperků nosí jen náušnice a náramky. Prsten nemá jediný, takže si nemám co změřit. No a vzhledem k tomu, že žádost o ruku trochu čeká, tak nejdou použít ani tyto strategie (bylo by jí jasné co chystám): poraď mi s prstenem pro mámu, půjdeme se podívat do latnictví a náhodou jí necham vyzkoušet nějaký prsten, naměřím jí stuhu kolem prstu, atd.

Hledal jsem na internetu, jediná rada která by mohla fungovat je vyzkoušet to změřit ve spaní. Už jsem to zkoušel asi 5x a bohužel má přítelkyně dost lehký spánek, takže vždycky když se jí dotknu, tak se probudí.

Nedokázali byste mi něco poradit?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Zdravím. Pokud prsteny nenosí, tak je asi zbytečné kupovat zásnubní. Pokud žádný prsten ani nemá, tak ani neznáte její vkus v tomto. Pokud žádost o ruku očekává, nejjednodušší a nespolehlivější je, vzít jí do obchodu a ať si sama vybere to, co nosit bude. Jinak je ještě možnost, koupit prostřední velikost a domluvit se v obchodě na případné výměně kdyby velikost nesedla.

joudic*

to je teda dost nanic u takoveho momentu, to muzou jit rovnou na matriku se vzit

hodnocení

2x
Poradím co nedělat - odlitek ruky maskovaný za překvapení, na kterém byste sipoté velikost nasazením kroužků vyzkoušel. Prst je totiž poddajný narozdíl od té kameniny. :)
Ale co mě zafungovalo bylo koupit samotný briliant a ten jí darovat spolu s návrhem zásnubního prstýnku, který pak už spolu dořešíte ve vybraném zlatnictví. Má to i ru výhodu, že prstýnek nakonec bude přesně dle jejího vkusu.

fugass*
hodnocení

1x
A co k její ruce přiložit svojí a omrknout jestli její prsteník neodpovídá např. velikosti vašeho malíčku...?

houbes*
hodnocení

1x
Já bych udělal, že bych ji vzal za ruku a řekl ji, že se dívám na její nehty. A potom bych řekl, jéé ty máš ale prstíky. A přiložil bych svůj prst třeba malíček a řekl bych hele podívej, já mám malíček jako tvůj prsteníček se smíchem říci. Potom koupit prsten dle mého prstu a říci pokud by ji nebyl je možné vyměnit a nebo vytáhnout? Určitě vám zlatník vyhový. Totiž přesně jsem to takhle udělal já :)
joudic*

bohuzel ty krasne prsteny v normalnim cenovem rozsahu jsou ze zahranici, o tom vypovida, jak dlouho jsem ho hledal (ale mel jsem prilis konkretni pozadavky (kamen, barva) ze vyber byl velmi uzky), a nelze je moc upravovat. Mati jak otevrela tu diodou nasvicenou krabicku, tak rekla jen "tywole" :) Jinak to porovnani jsme delali casto, ma malinke rucicky a stejne to bylo tezke, kdyz jsem si pak zaslany prsten zkousel na malicku nesel 5 min sundat. Ma velikost 51 a musel jsem risknout US 6 nebo jak to bylo, ktera se blizi spise 52,5.

joudic*
hodnocení

0x

budete ji muset uplne znicit nejakym alkoholem, jinak to asi nepude, ja jsem resil koupenymi krouzky, a i tak jsem musel poradne vyzkouset, abych si byl jisty. Ale ta moje spi jak mrtvola i bez piti, resp. ani nepije. Mozna vam ani nezbyde nic jineho nez prasek na spani, jestlize ma fakt lehke spani. Pokud to neni velryba, ktera vam pri facce zlomi celist, muzete pocitat velikost okolo 48 - 53

Ať se sní vsadí, který prst jí půjde strčit do lahve od šampáňa. Rovnou to v opilosti i změří :-D

hodnocení

0x

Pokud chceš, aby to bylo překvapení, zkus se domluvit s její maminkou. Nějak by to s ní možná "zkoulela". :)

etana*
hodnocení

0x

Také vždy, když vidím romantický film, kde hrdina poklekne a nasadí prsten své milované a ten sedí jak ulitý přemýšlím, jak to sakra udělal:) Já být vy, tak koupím zásnubní prsten v klenotnictví, kde vám zaručí, že prsten bez problémů upraví a prozatímní velikost poradí prodavač třeba podle fotky přítelkyně, což by spolu s tím, že s tou ženou žijete deset let, což je doba, za kterou už byste ji měl znát jak své boty se moc nespletete. Kupte raději o kousek větší, ať se snoubenka neurazí, i když asi nebude moc citlivka, když čeká na svatbu deset let. A ten prsten by neměl být nějaký zlomkový kamínek v tenké obroučce, ale opravdu pěkný kousek šperku. Například u Cartiera zajistí všechny služby, úpravu atd., ceny nejsou zas tak šílené, jak se traduje a je to klenotnictví, které ženě napoví, že si jí opravdu vážíte a chcete pro ni to nejlepší. Za tu trpělivost si to zaslouží.

athenaise*
hodnocení

0x

Kupte do krabičky imitaci a pak spolu zajděte do zlatnictví a vyzkoušejte. ;)

mak*
hodnocení

0x

Porovnej její prsty s tvými, např. její prsteníček jako tvůj malíček, případně odhad jak daleko bys její prstýnek na sůj prst dal. když se netrefíš, nic se neděje, jde to zmenšit i zvětšit a nestojí to moc.

Záleží jaký materiál. Třeba platina moc zvětšovat/zmenšovat nejde..

hodnocení

0x

Mně se podařilo získat několik obyčejných prstýnků. Roky se toho nastřádalo... a pak jsem jí je dal vyzkoušet jakože který se jí líbí. No a jeden z ních jí padl a bylo hotovo. Už jsme dávno rozvedeni /šťastné konce jsou jen v kině/.

mak*

V kině to svatbou končí, neřeší, co se dělo pak :).

fialka2
hodnocení

0x

Asi bych koupila nějaký obyčejný v bižuterii a dala do krabičky jako překvapení. S partnerkou pak zašla do Klenotů, aby si sama mohla vybrat. Když není zvyklá nosit prstýnky tak může mít i jiný vkus /představy/ než Vy. Zažila jsem např. ženu, která několik let vyčítala manželovi, že koupil prsten takový a ne onaký.

No právě. Já si zrovna potřebuju vybírat sama.
O prstýnek s kamínkem se vždy někde zadrhnu, nebo se praštím. Takový prstýnek nosit neumím a nezvyknu si. Musím mít jen bez kamínků prostorových. Jedině vsazené kamínky do kroužku prstýnku jsem snesla. To by muže nenapadlo.

vilik*
hodnocení

0x
Já si myslím, že žádná ženská není blbá, když jde o prstýnek.
Zvláště když tak nějak očekává, že ji požádáte o ruku.
Proto bych se jí normálně zeptal, a prstýnek nebo třeba náušnice, když podle vás ani prstýnky nenosí, by si vybrala v případě zájmu sama.
joudic*

ta moje to absolutne necekala, cili vyber v obchode = blbost, vedela, ze to miri kam vztah miri, ale necekala zrovna zadost o ruku... = genialni prekvapeni. Moje zadost o ruku byla v ramci nataceni dronem na uplne prazdne 3km plazi, o ktere si pastikari mohou nechat jen snit, a byl to nejkrasnejsi moment meho zivota a mam ho natoceny. Nedovedu si predstavit nic horsiho, nez ze s ni jdu nakupovat prsten. A protoze ji znam, vybral jsem jemny divci stribny prstynek (nema rada zlato) se swiss topazem (modry) se srdcem, hledal jsem ho 1-2 mesice a stal me 10 tisic.

23.04.20 01:19

joudic *palec*

vilik*
Tak to mám z vás všech asi nejchytřejší manželku.
Ta moje to věděla dřív než já.
joudic*

@vilik to neni o chytrosti, ale jak moc chce hnizdit, a jak moc jste pruhledny vy ;) ja tolik signalu nedaval a nechaval jsem ji v nejistote bezneho vztahu, ktery se teprve klube, a pritom uz jsem o tom uvazoval

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]