Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máma uklízela

Od: terez16 odpovědí: 17 změna:

Ahojte, zdravím. *plac*Stala se mi včera taková nemilá věc, doma jsem si schovávla ze základky milostná psaníčka a jeden přívešek na řetízek, co jsem dostala. Měla jsem to všechno schované pod nočním stolkem, bylo tam místo a navíc se tam nikdy neuklízelo. Až do včera, máma doma vysávala celý byt, až došla do mého pokoje, že mi taky konečně jednou vysaje. Na to jsem nebyla zvyklá, vždy jsem si uklízela sama, ale že ji to prý dnes nějak baví a nedala si to rozmluvit.Všechno vysála :( Ani neviděla co vysáva, jen strčila poslepu hadici od vysavače pod stolek, zlehka to zarachotilo a já veděla že už nemám nic :( A jestě mi řekla. že ten nepořádek už mi uklízet nebude, že je to strašný. Něřekla jsem jí o tom, protože jsem nechtěla, aby o tom věděla.Tedy spše o obsahu těch psaníčkách.*srdce* Dnes musela ráno do práce, a pak jsem šla k vysavači, že si je vytáhnu a přívěsek taky. Ve vysavači prázdný pytlík, a jaksi vůně. Stihla ho vyhodit do popelnice, kterou dnes vyváželi popeláři :( Stalo se vám také, někdy něco, s čím už nic nejde dělat? *hi*

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

4x

Zdravím. Terezko, nebuď smutná. Tu "ztrátu" budeš muset oželet *mala*. To víš, my mamky když uklízíme, tak to musí frčet. Ale na druhou stranu taky máme pochopení, taky nám bylo 16... Ta psaníčka *srdce* sis přečetla a v mysli je máš uschovaná. A až dostaneš nová, tak si je dej na bezpečnější místo. ;) Ida

hodnocení

2x

Zdravím. Měla jste mamce včas říci, že tam máte nějaké věci. Počkala by, než byste si to vytáhla a uklidila. Přece by úmyslně neplnila sáček od vysavače něčím, co tam nepatří. Pořiďte si nějaký kufřík (či trezůrek) na zamykání a poučte se z toho.

terez16
hodnocení

Umýslně určitě ne, máma o tom ani asi neví... to víte příště...:(. Já myslela, že si uklidím v pokoji zase sama..., nevěděla jsem jak to mámě nenápadně vymluvit, tak jsem doufala že si to všechno pak vezmu nazpátek.*hi*

lipanek
hodnocení

1x

Poklady se dávají do krabiček.

Jinak, stačilo zareagovat rychle.

Mámě vypnout vysavač, vyndat starý pytlík a dát do vysavače nový. Se starým pytlíkem a nůžkami ven, na igelit, rozpárat a opatrně se tím probrat, přívěsek by se dal určitě zachránit.

Já jsem takhle lezla do popelnice a i sáček od vysavače jsem párala, když jsem dětem vysála lego kostičky.

Neboj se, jsi už velká /16?/ běž příště za svými věcmi a záležitostmi.

hodnocení

0x

Psaníčko nebo nějaký dopis jde jednoduše vysát vysavačem?

terez16
hodnocení

Psaníčka byly poskládané, tak jak jsem je přesně dostala*plac*... prostě mini... malý poskládaný papírek.

No dobrá, omlouvám se, beru zpět. Ale neboj, takových psaníček a dopisů ještě dostaneš...poupě v rozpuku.

hop®
hodnocení

0x

Ano, také se mi něco podobného stalo, jako malý kluk jsem našel poškozenou starou gramodesku, (ještě šelakovou), byla nalomená a prohnutá. Dal jsem si ji na skříň pod zátěž, aby se narovnala, chtěl jsem ji pak podlepit a písničku si přehrát na kotoučový magnetofon. Tu písničku nešlo jinde sehnat, v prodeji (vzhledem k politické situaci) podobná deska nebyla a internet v té době měli snad jen v NASA). A mamka mi tu desku vyhodila, také v rámci úklidu. Byla z toho tenkrát hádka, a nakonec jsem to obrečel. Rodiče by neměli být v úklidu "teritoria" svých dětí zbytečně aktivní. Ale děti by často zase mohly na té své úklidové aktivitě trošku přidat...

jaj*
hodnocení

0x
Maminka asi nebude moc chytrá, když něco vysaje ani neví co. Já před vysávánín projdu byt jestli něco neni na zemi, a když slyším podezřelý zvuk vysavače, tak hned projdu sáček, a to dělám i při vysypání sáčku. Ale ještě je možné, že si dopisy vzala k sobě a pak je dá na nástěnku a bude je všem ukazovat :)
idanova*

Zvláštní, jak někdo dokáže podle vysátí pod nábytkem bez odstavování a prozkoumávání, zda se tu něco cenného neválí, poznat, že má někdo hloupou matku. Spíš mi přijde, že z vás si rodina vycvičila dokonalého otroka. A asi k tomu používala metody jako: ..."dopisy vzala k sobě a pak je dá na nástěnku a bude je všem ukazovat"... Jen pravý génius to dokáže takhle té mladé zamilované holčině nasypat... (P.S. – všem ostatním se omlouvám). Ida

jaj*
To nevím jestli ze mě udělali otroka :) ale asi jo, jen mě nestihli prodat. O vysávání jsem četla hodně příběhů který nechápu. Někdo si vysál náušnice, někdo vysával a ani si nevšiml že nemá zaplej vysavač, kámoška řikala že doma vysávala tak, že zapla vysavač aby si rodiče mysleli že vysává a šla si dělat něco svýho.. za to by mě naši zabili..
U nás jsou ve vysavači malé průsvitné dílky Lega, náušnicím se obvykle vyhnu. Vysátí Lega bylo tak běžné, že při vysypávání pytlíku vysavače raději obsah kontroluji vždy. Neumím si představit, že by to mamka neudělala, když slyšela vysátí nějaké věci spadlé pod stolkem. Že byla věc pod stolkem úmyslně, není důležité

Ido, nemáte se za co omlouvat *srdce**mala*

terez16
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi, už se cítím lépe. Asi to byla i moje blbost ;). Jen jsem byla špatná z toho, jakým hloupým způsobem jsem o všechno to přišla.*nevi*. Přště už si dám velký pozor, když budu já nebo máma vysávat.

petra*
hodnocení

0x
Zdravím ,máte pravdu hloupým způsobem. Příště se musíte mámě ihned oznámit. Nechat si vysavačem vysát něco, co se nemá vysávat je špatně. A divný... Nepochopím.

matylda*
hodnocení

0x

Ahoj Terez, jako malá holka jsem dostala od táty dřevěnou krabičku na zámeček s klíčkem. Byla trochu poškrábaná, tak jsem si ji potáhla samolepicí tapetou s drobným vzorkem. Do dneška je kupodivu moc hezká. Schovávala jsem si do ní právě takové drobnosti, o kterých píšeš ty. Snad ani ne před našima, ti nám do věcí nelezli snad nikdy (alespoň jsme to nezjistili), ale ségra byla taková zvědavka. Klíček byl krásný a někdy jsem ho nosila i na krku na řetízku. Krabičku mám dodnes, teď se chystám, že ji dám vnučce. Mám tam poklady, o kterých už ani nevím proč a odkud jsou. Tak třeba by se ti taková krabička taky hodila, určitě by šla někde sehnat a nikdo by ti už nic takového nezničil. A je to i hezký doplněk holčičího pokojíku.

1234
hodnocení

0x
Také něco podobného se mi stalo...je to rychlovka, no... :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]