Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám rychlý dotaz. Mám účet u společnosti MBANK a zůstatek většinou tak 100kč. Dnes jsem se na účet přihlásil a zjistil, že tam mám zůstatek - 26 000kč. Je tohle možné? Co se to stalo? Není tam žádná transakce, nic. Občas mi tam přišly kč z ÚP, kt. jsem následně vybral. Měl jsem jednu exekuci na sebe, ale neměl na zaplacení - řešil jsem to s ex. protože to bylo od vymah. společnosti, neřekli mi ale za co exe je a já beztak neměl kč, chtěl jsem se dohodnout na splátkovém kal. ale ten mi nepovolili. A teď tohle. Co teď? Na ÚP již příjem mít nebudu, práci si najít nemohu. Naštěstí mám za sebou rodinu, nic ale za sebe platit nechce. Jak teď? To takhle může exekutor obestavit na účet, na kterém nic není a vlastně ani nebude? Co teď? Moc prosím o radu...!
Může... další věc je, že vám nejen naskakují úroky na dluhu samotném, ale banka si bude připočítávat úroky za nepovolený debet. A pokud si nemůžete najít práci, protože nechcete aby Vám exekuci strhávaly z platu, tak půjdou po majetku. Nejhorší je, že ohrožujete celou rodinu. Ono při exekuci nikoho nezajímá, jestli je byt nebo dokonce barák maminky nebo tatínka, prostě přijdou a vezmou si to. A znám případy, kdy lidem sebrali barák za milion kvůli sto tisícům.
Zajděte do banky a poptejte se, co se děje.Ať máte jasno
Ať není ještě hůř
Práce je, navíc teď v sezóně...Obejděte stavby a poptejte se, nepotřebují-li nějakou pomocnou sílu.Já mám takové lidi na baraku pořád, ale snažím se udělat si co nejvíce sám.
Tohle je zvláštní. Exekutor většinou obestaví účet a vyčkává. Nesebere peníze hned, ty Vám leží na účtu, ale Vy se k nim nedostanete třeba rok. To, že jste se dostal díky exekuci na účtu do mínusu je podle mě naprostý nesmysl. To prostě nejde
Exekutor obestaví i účet, na kterém je nula, nebo je i v mínusu - například když máte kontokorent. Ale nemůže Vám vzít peníze z kontokorentu. To znamená - Vy máte povoleno jít 30.000 Kč do mínusu, nevyužijete to. Na účet Vám vlítne exekutor ,ale těch 30.000Kč Vám nemůže vybrat. To prostě nejde!
Asi před 3 lety mi přišel z banky výpis z účtu o kterém mi v bance řekli že ho zrušili. Byl jsem asi 2 roky předtím tento účet rušit. Bohužel mi ho nezrušili(byl jsem přesvědčený že ho zrušili) a i když na něm nebyl přes 3 roky žádný pohyb exekutor ho zablokoval. Když přišel ten výpis zjistil jsem že tam mám -1600,-Kč. Musel jsem jít zaplatit 1600,-Kč a potom mi účet zrušili. Exekutor vám může zablokovat účet ale určitě nemůže brát peníze které tam nejsou. To by je banka poslala do někam. Rychle utíkejte do banky a chtějte vědět za co jste 26 000 v mínusu.
Jak dloho jste na účtu nebyl? I kdyby jsme počítali 200 měsíčně za vedení účtu tak k mínus 26 000 by jsme se dopočítali za 10 let.
Můj manžel se ne vlastní vinou dostal do finanční krize(obět finačního podvodu,to jsme ještě spolu nebyli) a tím i do problémů s exekutory,se kterými jsem po svatbě začala jednat já.exekutor vám může zablokovat ůčet,může vám napadnout plat,sociální dávky a podobně,ale určitě nemůže vybrakovat váš účet do mínusu.většina exekutorů na splátky přistoupí,zkuste to znova,ale níž jak pod 1000kč splátku nečekejte.Tím spíš,že jste nezaměstnaný exekutor ocení vaši snahu vaši situaci řešit,ostatně to doporučuji co nejdříve...čím déle tím víc vám naskáčou nemalé penále...
Dobrý den, děkuji za odpověďi... situace se zatím nevyřešila.
Takhle, měl jsem ještě tři exekuce. Ty jsem ale vždy vyřešil splátkovým kalendářem, i když jsem bez práce, hradím je (pomáhá mi přítelkyně) tedy ničemu se nevyhýbám. Tato exekuce je ale jiná, nechápu ji, proč tomu tak je. Ty předchozí jsem věděl, za co jsou a tedy také hned začal platit. Tato poslední je z vymahací agentury, která pracuje pro telekom. společnosti. Míval jsem dluh u jednoho operátora, ten jsem poplatil, operátor mi vystavil potvrzení o bezdlužnosti. Avšak mi přišla exe na necelých 26 tisíc, a když jsem se pídil, proč, bylo mi řečeno že vymah. ag. odkoupila tento dluh od operátora. Řešil jsem to, proč mi tedy vystavili to, že nic nedlužím, a přitom jsem dlužil? Kdyby mi tenkrát napsali, že dlužím tolik a tolik, zaplatím to bez mrknutí oka a je to.
A teď k jádru věci, jsem tedy na UP, vše ale řádně platím, splátky mám kolem 6 tis kč měsíčně. Jenže tato exekuce mi obstavila účet, i přesto že jsem chtěl splátkový kalendář. Prostě mi jej nepovolili a stalo se toto. Tím pádem já přišel o veškeré kč, nemohu poplatit ty ostatní a mám účet právě v minusu. Na tom účtu jsem měl vždy zůstatek tak do 100kč, teď mám těžce minus. Nevím, jak z tého situace ven, snažím se řešit tu exe, kterou nechápu, ale nikdo se se mnou nebaví, jsem prostě povl, nic vic.
Majetek žádný nemám, bydliště radnice. Z toho důvodu - žiji v pronájmu s přítelkyní a nechci si zde hlásit trvalé bydlení, aby jí nic nevzali, vše nám do bytu koupila ona.
Jak z toho ven, jak řešit něco, čemu nerozumím a už nevím, jak řešit?
Jaký je poplatek za účet v minusu? A kontokorent jsem tam neměl žádný. Na účet chodím každý týden pravidelně.
Jinak jsem našel práci, příští týden nástup, sice za méně než 10tis plat, ale alespoň něco. Držte mi palce a prosím o radu, co s tou zvláštní exekucí? Děkuji všem.
Jak se ta vymáhací agentura jmenuje? S některými mají lidé opravdu špatné zkušenosti. Napiš jim znovu doporučený dopis, nebo jim zavolej. V případě, že Ti neodpoví, tak se obrať na exekutorskou komoru. A neboj, až se tu objeví Lidka, tak Ti určitě fundovaně poradí. Ona je takový ochránce lidských práv .
Je to EOS. Sdělili mi jen, že se jedná o mobilního operátora, a ať si to řeším s ním. Oni mi ale předtím vystavili ten doklad, takže je to teď jaksi neřešitelné, nevím. Nevím jak řešit dál, co kde zjišťovat, mrtvý bod.
Hlavně se vše zkazilo tím účtem, nečekal jsem to, teď nemůžu nic.
Taky by jste se měl zeptat v té bance u které máte účet jak je možné že jste 26 tisíc v mínusu. Jsou povinni vám sdělit všechny transakce které na vašem účtu proběhli. Případně vám vyhotovit výpis.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.