Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v polovině března jsem zůstala doma na ošetřovném na dítě, potřebný dokument jsem předala zaměstnavateli, vše v pořádku, ale doted mi peníze za ošetřovné nepřišli , tak se chci zeptat kdy by to mělo přijít, jestli už se mám pídit po tom kde je problém nebo jestli je ještě brzy.
předem děkuji za vaše odpovědi
Zkuste si zavolat na oddělení nemocenského pojištění OSSZ místně příslušné sídlu Vašeho zaměstnavatele. Když budou ochotní, podle Vašeho RČ dohledají, jestli je dávka už navedená v systému a co brání výplatě.
Problém je v tom, že ty tiskopisy kolem "karanténního"ošetřovného jsou pro většinu lidí úplná novinka. Bohužel i ve své současné práci s tím přijdu do styku častěji, než bych chtěla, a je to prostě špatně vyplněné. Na nesprávně nebo neúplně vyplněný tiskopis Vám OSSZ nic nevyplatí, je to v zásadě poukaz na státní peníze a ten musí být v cajku. Chybí data, podpisy, není vyznačeno, kdy žena na OČR nastoupila, nejsou vyznačené plánované směny... je zvláštní, kolika lidem dělá opravdu nepřekonatelné potíže vyplnit jméno, příjmení, rodné číslo... "od ítě jsem pečovala ve dnech..."a podobně.
Taky se ze začátku vůbec nevědělo, jak to bude, a až kolem 4.4.2020 visel na stránkách ČSSZ tiskopis Výkaz péče, takový "lístek na peníze". Je možné, že ho třeba zatím někdo ani nezaznamenal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.