Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přišlo už vám ošetřovné za březen?

Od: emka* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, v polovině března jsem zůstala doma na ošetřovném na dítě, potřebný dokument jsem předala zaměstnavateli, vše v pořádku, ale doted mi peníze za ošetřovné nepřišli , tak se chci zeptat kdy by to mělo přijít, jestli už se mám pídit po tom kde je problém nebo jestli je ještě brzy.

předem děkuji za vaše odpovědi

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

maja2555
hodnocení

3x

nepřišlo zatím nic

hodnocení

3x

Zkuste si zavolat na oddělení nemocenského pojištění OSSZ místně příslušné sídlu Vašeho zaměstnavatele. Když budou ochotní, podle Vašeho RČ dohledají, jestli je dávka už navedená v systému a co brání výplatě.

Problém je v tom, že ty tiskopisy kolem "karanténního"ošetřovného jsou pro většinu lidí úplná novinka. Bohužel i ve své současné práci s tím přijdu do styku častěji, než bych chtěla, a je to prostě špatně vyplněné. Na nesprávně nebo neúplně vyplněný tiskopis Vám OSSZ nic nevyplatí, je to v zásadě poukaz na státní peníze a ten musí být v cajku. Chybí data, podpisy, není vyznačeno, kdy žena na OČR nastoupila, nejsou vyznačené plánované směny... je zvláštní, kolika lidem dělá opravdu nepřekonatelné potíže vyplnit jméno, příjmení, rodné číslo... "od ítě jsem pečovala ve dnech..."a podobně.

Taky se ze začátku vůbec nevědělo, jak to bude, a až kolem 4.4.2020 visel na stránkách ČSSZ tiskopis Výkaz péče, takový "lístek na peníze". Je možné, že ho třeba zatím někdo ani nezaznamenal.

cssz.cz/...

emka*
hodnocení

Děkuji za odpověďi, před chvílí jsem na tu OSSZ volala a je to v pořádku, jen toho mají teď spoustu tak to ještě není vyřízený.

jarca*
hodnocení

0x
Ne a ani by mi nepřišlo kdybych teď nezavolala na úřad sama, tam jsem se dozvěděla, že mě ani nemají v systému s žádostí. Tak co teď. Budu muset asi vyřizovat vše znovu a to mi šéf prý odesílal s mzdovou účetní vyplněný tiskopis před mesicem

hodnocení

0x

Před koronou chodila z OSSZ se spožděním i nemocenská..Že jste bez peněz?Máte mít rezervu...

..ale nakonec přijde musíte počkat

emka*
hodnocení

Nepsala jsem že jsem bez peněz! rezervu mám, jen jsem se chtěla zeptat jestli už to jiným přišlo nebo ne, jestli někde třeba nepochybil můj zaměstnavatel.

Neberte si to osobně . myslel jsem to jako kritiku na některé úředníky

zzzmaz
hodnocení

0x
Dobry den,i ha jsem od března doma a osetrovne za březen stále nemám,ani já ani kolegine z práce.Kdyz volám na CSSZ nikdo mi nezvedne tel.,samo se to po několika sekundách.vypina..
České Budějovice

ida
hodnocení

0x
Je 14.května a za březen mi stále nic nepřišlo. Týden tam volám a jen to vyzvání a nic. Jsem zvědavá kdy přijde za duben. Příteli taktéž nic nepřišlo. Je špatný, že jsme oba po operaci a neni z čeho žít rezervu jsme dali na oba nájmy atd. okolo, ale za co se bude jíst.. snad to brzy přijde

hodnocení

0x

Volejte především své účetní.

ida
hodnocení

0x
S účetní jsem vše již řešila. Ta taky odpověděla, že bohužel s vyplacením od Ossz nic nenadělá. Poslala mi jen kontakt na Trojskou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]