Nejste přihlášen/a.
Dobry den.
Došlo k takove situaci, že jsem kdysi pujčil vozidlo s kterym řidič naboural 3 zaparkovane auta. Přijela policie a zjistila,že je pod vlivem alk.a nark. latek. Odvezla ho na krev atd... Pote jsem začal zjistovat u pojistovny zda se me to muze nějak dotknout jako majitele a pojistitele a byla jasna odpoved že ne.
Ted mi prisel email z advokatni kancelare,že celou vyplacenou castku chteji po mě. Zavolal jsem tam a pry jsem nenahlasil udalost jako vynik. Potvrzeni o hlaseni jsem ale nasel. Nyni ctu paragraf 10 v zakone a moc tomu nerozumim, jestli zde je nekdo kdo se v tom vyzna, muzete prosim vysvetlit lidsky zda se me to nejak dotkne nebo je to jen jejich chyba, ze nadohledali hlaseni od ktereho mam kopie?
Diky
zakonyprolidi.cz/...
(3) Provozovatel vozidla odpovídá společně a nerozdílně s osobou podle odstavce 1 za pohledávku pojistitele na náhradu částky vyplacené podle odstavce 1 písm. g), h), i) a j), neprokáže-li, že nemohl jednání této osoby ovlivnit.
V podstatě to znamená, že pojišťovna sice zaplatí, ale bude peníze vymáhat po pachateli. Pokud ten nebude platit, budou chtít peíze po vás. Když vy prokážete, že jste jízdě pod vlivem alkoholu nemohl zabránit, tak platit nemusíte. Pokud se vám to nepovede prokázat, budete platit a peníze pak budete vymáhat po pachateli vy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.