Dobrý den, Od pátku mě postihl zánět krčních mandlí. Mám zvýšenou teplotu 37,5 stupně. S rodiči jsme rozvedli debatu, zda mě obvodní lékař po telefonické domluvě přijme. Každý rok trpím zánětem krčních mandlí, proto potřebuji napsat antibiotika. Nyní si stříkám Jox, který mi nezabírá. Beru paralen, který mi horečku vždy srazí. Myslíte, že to v této době coronaviru půjde, jít k doktorovi? Když mám teplotu? Díky, opatrujte se. Tereza.
Dobrý den. Lékaři zavolejte a on si Vás buď pozve do ordinace, nebo Vám něco naordinuje po telefonickém hovoru s Vámi a pošle e-recept. U nás doktor zatím neordinuje, vše se vyřizuje telefonicky.
Zavolejte svému lékaři. Když vám řekne, abyste přišla, tak vám vezme. Když vám řekne, abyste nechodila, tak vás nevezme. Když vám do telekfonu slíbí, že vám pošle recept, tak vám ho pošle. Jestli se ještě potřebujete na něco zeptat, nejlépe vám odpoví váš lékař. Rozvádět debaty s rodiči k vyřešení vašeho problému nepřispěje, zavolejte svému lékaři.
Zavolejte předem, ať vám řekne hodinu, kdy tam zajít a podívá se vám do krku, atb. Nezanedbávejte, ona taková přechozená angína je větší svinstvo než celý koronavirus.
Angína se určitě nemá "přecházet". Z přechozených angín vznikají pak další těžké problémy. K lékaři rozhodně zavolejte a měl by Vám udělat správně výtěr v krku a zjistit jakého původu ta angína je a podle toho předepsat antibiotika. Možná, že v tomto podivném období Vás ale nepřijme a předepíše e-recept. Ale i to je lepší nežli nic. Zejména, když je angína provázená zvýšenou teplotou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.