Dobrý den, jsem v insolvenčním řízení, momentálně mám oddlužení povolené. Díky nynější situaci s korona virem, mám první schůzku s insolvenčním správcem odloženou. Já jsem proti exekuci chráněná, ale manžel ne. Vím, že mohou jít po něm. Pokud by se tak stalo a požadovali po něm zaplacení...následně pak třeba exekuce,kolik po něm mohou požadovat? A pokud mi to celé finalne schválí,tak se ty dluhy z mého oddlužení nějak krátí? Nebo bych splacela a manžel měl k tomu ještě měl exekuci? Nechápu právě jak by se to dělilo. Jinak manžel je u některých dluhů jako spoludluzník a zbytek je jen na mě. Děkuji za odpověď
Dobře, ale to se pak musí z mého oddlužení nějak snížit ne. Přece nebudu platit splátky na celkovou částku oddlužení a manžel pak také. To by to měli 2x.
anoano
... vy platíte v oddlužení, a manžel v exekucích. Pokud splatíte v odlužení, a manžel v exekucích, vše dříve než do pěti let, jste oddlužená a manžel bez exekucí. Pokud splatíte do pěti let vy 30% jste oddlužená a manžel platí dál dokud nebude zaplaceno vše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.