Nejste přihlášen/a.
Využívám nouzového stavu a uklízím. Ráda bych vyhodila výpisy z účtu ze sporožira z předchozích let. Jak staré už nemá smysl skladovat? A ukládáte si je vůbec? Důchodkyně.
Dřív jsem měl papírové výpisy z osobního účtu uložené za víc, než deset let let zpátky (neměl jsem internetové bankovnictví). Teď ty papírové skladuju za poslední rok, občas do nich potřebuju nakouknout. Výpisy z "Pracovního" účtu (vytištěné z internetového bankovnictví) mám uložené od roku 1993, což je asi zbytečné, ale je jednodušší do nich v případě potřeby nahlédnout, než žádat banku o výpis z archivu. Žádoucí je ale mít uložené výpisy za posledních 5 let pro případ možné zpětné kontroly z finančního úřadu.
Vloni jsem pálil výplatní pásky, z let 1972 - 2018. Bylo zajímavé si zavzpomínat na začátek kariery, kdy jsem bral výplatu 1400 Kč hrubého .
.. je to otázky priorit. Předpokládám že každý, i já, má doma povícero objemějších krámů než jsou výpisy z účtu. Vyhodil bych něco jiného, něco co opravdu potřebovat nebudu.
To byste koukal, co lidé doma skladují. Moje dcera kdysi, když dělala střední školu, tak navštívila spolužačku a ta měla doma v pokoji ve skříni sešity ještě z prvního stupně základní školy. Cosi tam hledaly, tak to viděla. Neodvážila se zeptat, proč to tam má.
Také se takhle sama sebe ptám. Co s výpisy z účtu? Prozatím je archivuji, ale spíše proto, že nevím, jak je znehodnotit. Kamna nemá nikdo ze známých. Ani možnost rozdělání ohně. Nechala bych si jen loňský rok. Říkám si, že kdyby se něco dělo, banka je schopná dohledat a udělat výpis.
Z výpisu ustřihněte vrch papíru, kde je jméno a číslo účtu. Tento pruh roztříhejte na kousky a spolu ze zbytkem výpisu pomalu likvidujte do odpadu. Nikdo to skládat po kouskách nebude. Máte-li strach, tak jeden týden vyhoďte roztříhané kousky a druhý týden celý zbytek výpisu nebo promíchávat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.