Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byt na splátky bez hypotéky

Od: lenka142* odpovědí: 4 změna:

Ahoj všichni,

moc ráda by jsem požádala o radu. V roce 2017 jsem koupila byt v Ostravě od jedné firmy, která je takhle prodává na splátky bez hypotéky, hlavně lidem, kteří na hypotéky nedosáhnou nebo prostě hypotéku nemají šanci získat.

Já se přiznám, měla jsem zápis v registru a proto jsem bytovou potřebu musela řešit takhle. Přeci jenom splácím něco co bude moje. Ale teď k dotazu:

Aktuálně již žádný zápis v registru nemám (bylo to z roku 2015) a chtěla by jsem si na ten byt vzít normální hypotéku. (menší splátky a byt konečně přepíšu na sobě)

Firma mi poslala vyúčtování, kolik jí musím doplatit aby byl byt můj. (chtějí 1 090 000 Kč). Vím ale, že ten byt má v dnešní době hodnotu 1 300 000 Kč. Musím mít něco našetřeno abych mohla požádat o hypotéku, pokud nechci celou částku?

Byla jsem se informovat v bance a tam prostě řekla, že musím mít 20%. Můžete mi prosím poradit?

Moc děkuji.

Lenka

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

h0042*
hodnocení

0x
Nemusíš mít našetřeno nic, těch 20% se dá vyřešit úvěrem ze stavebního spoření(i když třeba momentálně stavební spoření nemáš). To všechno ti umí zařídit např člověk z realitky. Samozřejmostí je, že máš na to všechno doložitelný příjem.

kaku
hodnocení

0x
Dobrý den! Chtěl bych se zeptat, u jaké nebankovni společnosti jste si pujcku v roce 2017 vzala?
Popř. Jaké byli podmínky pujcky? S ženou také hledáme alternativu k hypotéce na byt... Na tu momentálně nedosáhneme a jsme také z Ostravy. Díky za informaci! K.
lenka1422

www.fajnnajem.cz

joudic*
hodnocení

0x
honzovahypoteka.cz, vse poctive vyplnit a vybranemu maklerovi nebo vice z nich vysvetlit situaci a nechat se jim oklikami pekne provest za rucicku za mirny poplatek a jeho provizi od banky, se kterou to dohodne a s kterou nabidkou budete souhlasit.. takto jsem si jako podnikatel poridil dum, coz nebylo uplne jednoduche a maklerovi zaplatil na ruku jen 2700... pred kazdou fixaci me poctive kontaktuje a uz jsem v prubehu let i bezpracne zmenil banku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]