Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám německý účet a český účet v bankách Sparkasse a Česká spořitelna. Na německý účet mi chodí výplata. Jak a kde vybrat mojí výplatu tady v ČR?
9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
0x
Nepíšete zda máte kartu k německému účtu, případně k němu zřízeno internetové bankovnictví.
Podle toho se totiž zřejmě budou odvíjet odpovědi na Váš dotaz.
Jedno je ale jisté. Pokud si eura prevedete na kurunovy účet u ČS, výrazně ztratíte.
doplněno 17.04.20 18:17: V tom případě zkuste to Tesco. Jestli Vám to vydá eura i z německé karty. A pak si najděte směnárnu, dostal byste lepší kurs než při přepočtu v bance. Případně při přepočtu v bankomatu.
Podle toho se totiž zřejmě budou odvíjet odpovědi na Váš dotaz.
Jedno je ale jisté. Pokud si eura prevedete na kurunovy účet u ČS, výrazně ztratíte.
doplněno 17.04.20 18:17: V tom případě zkuste to Tesco. Jestli Vám to vydá eura i z německé karty. A pak si najděte směnárnu, dostal byste lepší kurs než při přepočtu v bance. Případně při přepočtu v bankomatu.
0x
doplněno 17.04.20 14:38: Banky zveřejňují kurzy valuta prodej a pokud teda nemá sparkasse vysloveně v podmínkách doporučenou sesterskou banku v Čechách kterou by zvýhodnila, tak je žádoucí si najít banku která má nejvýhodnější kurz a vybírat v jejím bankomatu.
Pokud ale vysloveně nepotřebujete papírovou hotovost tak je vždy výhodnejsi platit německou kartou v obchodě protože kurz deviza (bezhotovostní) je vždycky výhodnější než kurz valuta. Jen je potřeba si dát bacha pokud se vás pokladní zeptá jestli chcete platbu v eurech nebo v korunách. Když řeknete že v korunách tak si kurz pro převod určuje sám obchodník a to je téměř vždycky zlodějina.
"Cesky bankomat nevede hotovost v eurech"
To není pravda. Včera jsem byl v Tescu a bankomat mi dal na výběr, EUR nebo CZK.
To není pravda. Včera jsem byl v Tescu a bankomat mi dal na výběr, EUR nebo CZK.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kurz eura
- Měnit eura na koruny?
- Kde je nejlepší kurz EURA?
- EUR účet
- Platit EUR nebo Kn v Chorvatsku?
- Kellner vs ČNB a kurz eura - je to pravda?
- Růst eura, koupit teď?
- Nákup nebo výkup když prodávám měnu?
- Kurz USD a EUR u banky Creditas
- Co to znamená, že je silná koruna?
- Silná koruna - co to znamená
- Kurz-kdy nakupuju a prodávám
- Zahraniční faktura-kurz-zdanit.plnění
- Podnikání v ČR a nákup z SK - platba
- Způsobí něco přechod Kč na EUR?
- Kuny nebo Eura do Chorvatska?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]