Nejste přihlášen/a.
Zdravim vespolek,
zajimalo by mne jak postupovat (legalne) v situaci kdy mi zamestnavatel dluzi mzdu a pracoviste zaniklo.Onen clovek presto provozuje dalsi dve firmy stejneho typu, takze se neda mluvit o insolventnosti..Dekuji za navrhy a odpovedi..
Pracovně právní problémy řeší inspektoráty práce. Taky mu můžete říci, že se zajdete zeptat na finanční úřad... ona kontrola z finančáku děsí snad každého...
Ale vážně: napište mu doporučený dopis, že žádáte o výplatu mzdy, kterou Vám dluží, do nějakého schůdného termínu, např. do 14 dní. Upozorněte ho, že pokud nebudete mít v tom termínu peníze na účtu, obrátíte se na ispektorát práce, finanční úřad, svého právníka...
se všemi písemnostmi navštivte Úřad práce dozajista vám poradí, pokud múžete vše doložit a je vše kolem vašeho zaměstnání košer - múžete navštívit jakoukoliv firmu vymáhající pohledávky - která vám na smlouvu tuto situaci ošetří - taxa max 20% z vymožené částky, podle mne je váš případ zralý na soudní žalobu na nevyplacení mzdy a vydání platebního rozkazu...hezký den..., ale jak radili předrečnici můžete to zkusit dop. dopisem s tím že se obrátíte na instituce pokud do týdne nezaplatí . múžete jmenovat FÚ, ÚP,IBP,HYGIENU určitě nemá vše v pořádku, státní zastupitelství z důvodu podání žaloby,atd. na co si vzpomenete, včetně cizinecké policie...on vám dluží - vy mu ne...takže jste pouze v pozici kdy chráníte své zájmy, pozor at si nenaběhnete na institut pomluvy...
Zdravim! Je to pravnicka osoba, provozuje nekolik restauraci a jeho syn byl vedouci na te, kde jsem pracoval i já.Tato uz neexistuje a od byvalych spolupracovniku jsem se dozvedel, ze jim dluzi penize take, ale maji strach cokoliv podniknout, protoze onen clovek je znam jako stary kseftar a smelinar ze stare skoly, coz mne osobne vubec vrasky nedela...
Tak je taky důležité, jestli jste měl pracovní smlouvu. A samozřejmě vědět kolik má zaměstnavatel přesně vyplatit ( je nejlepší mít pásku)
Nejlépší bude poslat nejdříve upomínkový dopis zaměstnavateli, že má jeden týden čas na vyplacení peněz.
Pokud neuhradí, obrátit se na příslušný inspektrorát práce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.