Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevyplacena mzda

Od: ingbratwurst® odpovědí: 5 změna:

Zdravim vespolek,

zajimalo by mne jak postupovat (legalne) v situaci kdy mi zamestnavatel dluzi mzdu a pracoviste zaniklo.Onen clovek presto provozuje dalsi dve firmy stejneho typu, takze se neda mluvit o insolventnosti..Dekuji za navrhy a odpovedi..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pracovně právní problémy řeší inspektoráty práce. Taky mu můžete říci, že se zajdete zeptat na finanční úřad... ona kontrola z finančáku děsí snad každého...

Ale vážně: napište mu doporučený dopis, že žádáte o výplatu mzdy, kterou Vám dluží, do nějakého schůdného termínu, např. do 14 dní. Upozorněte ho, že pokud nebudete mít v tom termínu peníze na účtu, obrátíte se na ispektorát práce, finanční úřad, svého právníka...

8976*
hodnocení

2x

se všemi písemnostmi navštivte Úřad práce dozajista vám poradí, pokud múžete vše doložit a je vše kolem vašeho zaměstnání košer - múžete navštívit jakoukoliv firmu vymáhající pohledávky - která vám na smlouvu tuto situaci ošetří - taxa max 20% z vymožené částky, podle mne je váš případ zralý na soudní žalobu na nevyplacení mzdy a vydání platebního rozkazu...hezký den..., ale jak radili předrečnici můžete to zkusit dop. dopisem s tím že se obrátíte na instituce pokud do týdne nezaplatí . múžete jmenovat FÚ, ÚP,IBP,HYGIENU určitě nemá vše v pořádku, státní zastupitelství z důvodu podání žaloby,atd. na co si vzpomenete, včetně cizinecké policie...on vám dluží - vy mu ne...takže jste pouze v pozici kdy chráníte své zájmy, pozor at si nenaběhnete na institut pomluvy...

antara
hodnocení

0x

Jde o fyzickou nebo právnickou osobu?

hodnocení

Zdravim! Je to pravnicka osoba, provozuje nekolik restauraci a jeho syn byl vedouci na te, kde jsem pracoval i já.Tato uz neexistuje a od byvalych spolupracovniku jsem se dozvedel, ze jim dluzi penize take, ale maji strach cokoliv podniknout, protoze onen clovek je znam jako stary kseftar a smelinar ze stare skoly, coz mne osobne vubec vrasky nedela...

saw*

Tak je taky důležité, jestli jste měl pracovní smlouvu. A samozřejmě vědět kolik má zaměstnavatel přesně vyplatit ( je nejlepší mít pásku)

Nejlépší bude poslat nejdříve upomínkový dopis zaměstnavateli, že má jeden týden čas na vyplacení peněz.

Pokud neuhradí, obrátit se na příslušný inspektrorát práce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]