Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Muze mi primy svetlo/blesk poskodit zrak?

Od: svetlo odpovědí: 2 změna:

Kdyz mam rozhazene rytmy, a jsem unavenej a prespanej, pomaham si tim ze zvysim displej notebooku jas na max, a nebo si posvitim do oci bleskem z mobilu, abych zastavil produkci melatoninu, a funguje to. Můze mi ten blesk poskodit zrak když to budu dělat jakž takž každej den? Samozrejme vidim pak minutu bílou siuletu světla *smich*

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Roky se píše o tom že produkci melatoninu nejvíc blokuje modré světlo a ty si pereš do očí bílým bleskem. Samozřejmě že ti světlo od led displeje nebo blesku může zabrat protože ledka bílá neexistuje a skládá ho z ostatních barev spektra čili i modrého. Než ale zírat do blesku bylo by o moc lepší si před něj dát modrý filtr.

hodnocení

0x

Nepochybuji, že svícení bleskem do očí vám zrak poškodit může. Protože netoužím po bílé hůlce od pojišťovny, rozhodně bych to nezkoušel ! Modré světlo je také špatně, viz tady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]