Nejste přihlášen/a.
Mám takový dotaz ohledně odstranění zubního kamene. Z vnitřní strany předních zubů se mi v mezerách tvoří zubní kámen. Nevíte zda jde v domácích podmínkách nějak a něčím mechanicky odstranit? Normálně mi to dělá zubař při preventivní prohlídce, ale tu jsem nyní odložil. Jde mi jen o nějaký vhodný nástroj, napadl mě malý šroubovák
Jedlou sodu na kartáček, ale jen zlehka čistit, opravdu s citem, aby nedošlo k poškození skloviny.
Odstraňuje mechanicky, ne chemicky. Je to takové brousítko. Nebo navlhčete párátko, namočte do sody a pracujte jen na tom místě, kde kámen vidíte.
Zřejmě nechcete jít v této době ani k zubaři ani k zubní hygienistce.
Což Vás chápu.
Pokud je velký nános kamene, tak lze odštípnout nehtem, ale já to dělám držátkem malé lžičky.
Takové té obyčejné, co se dá koupit jednotlivě, má ostrou hranu.
Dívala jsem se na nástroj hygienistky a ta má ty svoje udělátka pořádně ostré, tedy ta lžička je proti nim tupá.
Jestli máte kosmetické zrcátko se zvětšovací stranou, tak jej použijte. To uvidítě v puse všechny praskliny a kámen.
Každopádně hygienistka Vám vezme zubní kámen pod dásní, což my si neuděláme, nebo někde můžete mít i kapsu.
Zubní kámen je vlastně plak, ztvrdlý, a nejvíce se ho dělá vlivem slin na spodní a vnitřní straně chrupu.
Doporučuji jednosvazkový kartáček a každý večer u televice si pošmrdlat.
Koukám až teď na mate59, neopisovala jsem.
I zubní pasta Carlotherm, při pravidelném používání, brání tvorbě zubního kamene a starý sice pomalu, ale rozpouští. Jen nevím, jestli se ještě vyrábí.
liško, koukám, že ji stále nabízejí a není až tak drahá, oproti např. Lacalut Aktiv, možná bude opravdu dobré ji dlouhodobě používat, děkujeme za typ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.