Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co když odmítnu převzít zásilku?

Od: postcd® odpovědí: 8 změna:

Když zásilková přepravní firma jako DPD oznámí SMSkou na telefon že přiveze zásliku a bude potřeba zaplatit třeba 500 Kč a já jako důchodce nevím o tom, že bych si něco objednával a odmítnu zásilku převzít nebo mě kurýr nezastihne, mohu se dostat do problémů? Jakých, proč? Bojím se třeba toho aby mi nenarůstal dluh. Občanku jsem neztratil v blízké minulosti..

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den.

DPD oznámí SMSkou na telefon že přiveze zásliku a bude potřeba zaplatit třeba 500 Kč

Nerozumím tomu třeba. Tak je tam 500,- nebo to celé dáváte jako příklad, co kdyby se ta situace stala? Pokud jste nic neobjednával, nic nepřebírejte. Přesně jak radí ostatní. Mě se také stalo, že mi přišla SMS a já nic v tu dobu neobjednával. Volal jsem šoférovi, ten to ale nezvedl, tak jsem to nechal být. Nikdo nepřijel, takže omyl. Tenkrát to také bylo DPD. Zatím se mi nikdy nestalo, že by mi přivezli něco, co jsem neobjednal. Pokud si ale něco objednáte, převzít byste to měl.

lipanek
hodnocení

2x

Určitě je dobré nechat doručovatele přijet, zkontrolovat adresu, na koho je napsáno a to nejdůležitější, podívat se, od koho je.

Pokud nevíte, zásilku si nechte uložit a popátrejte doma, jestli někdo jiný o něčem neví.

Balíček si můžete poté nechat znovu doručit.

pb®
hodnocení

1x

A to se vám stalo nebo se nudíte a vymýšlíte coby kdyby? Nikdy se mi nestalo, že by mi přišla zásilka, kterou jsem si neobjednala. Jo manželově babičce, která byla notorická objednávačka všeho možného, té házeli nevyžádanou zásilku rovnou do schránky i se složenkou. Ovšem jednalo se o tzv. šmejdy a ti i když hrozí vymáháním dluhu, nakonec stejně nic vymáhan nemohou, neb když hází zásilku jen tak do schránky, nemají důkaz, že jí opravdu poslali a adresát převzal.

Když si někdo něco objedná, je nanejvýš sprosté, když si to nevyzvedne. Velkým eshopům to nevadí, ovšem malým podnikatelům ano.

111®
hodnocení

0x

když si nic neobjednám tak nic nepřebírám. Nevím co chcete řšěit...odmítnu, já nic objednáno nemám..

priklad1*

Jenže on tvrdí, že si nic neobjednal. Buď tedy má sklerózu, nebo se spletl obchod či PPL a na balíčku může být jiná adresa. Nebo jen špatně číslo telefonu na balíčku a PPL vůbec nepřijede, neboť doručovací adresa je v úplně jiném městě.

111®

nebo má blbou SIM a chodí mu na ni SMS o odebrání zboží...to se stalo mě...nešlo z ní volat protože byla datová ale dalo se na ni dovolat...a ozval se cizí chlap ale SMS chodila mě...hlava mi to nebere ale nekecám...

priklad1*

To mně stalo za zkoušku. Taky mám datovou Tmobile. Automat mi nahlásil, že na číslo nelze volat, ale mohu poslat zprávu SMS

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]