Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Únava za východu slunce

Od: jetohlenormalni odpovědí: 9 změna:

Je tady nekdo, kdo je noční člověk a namísto údajného vyplavování melatoninu za noci, se mu vyplavuje přesně v tu dobu kdy začne svítat? *smich* Pripadam si jak mimozemstan, tajten rytmus mam samozrejme pouze kdyz nechodim do prace...

A nejvtipnejsi je ze kdyz si jedu na tajtom rytmu, omylem prespim a vstanu v 1 ranu, tak v 6 za svitani zacinam byt pomalu unavenej jak bych prisel z prace, ne fyzicky ale mozek začne vynechávat, hlavně pamět a celkově myšlení, jako bych sakra vůbec nespal *bzum* Jo a takovy rady at si spravim budikama rezim, to funguje mozna tak 1 den, proste sem nocni podivin :D Normalne spim 4-12 hodin jak kdy, ale vadi mi kdyz mam nekompatibilni rezim se směnou, to bud prijdu uplne nevyspalej, nebo dokonce sem uz zaspal a museli me probudit z prace (mam cestu 5 minut)

doplněno 16.04.20 08:05:

nemam se svym spankem zadne problemy, vyhovuje mi noční klid *tuc*tak prosím žádní poplachy at si jdu za "odbornikem" pro pilulku, jen sem chtel vedet jestli to ma nekdo taky...

doplněno 16.04.20 08:08:

a to s tim nekompatibilnim rezimem se smenou myslim to, kdyz z vikendu jdu do práce...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Asi to ovlivňuje víc věcí.Osobně mám odzkoušeno že denní/noční režim otočím i tím kdy/co/kolik sním a denní pohybovou aktivitou.Ale je to individuální

liska5
hodnocení

1x

Jak neusnu před půlnocí, tak až po půl druhé. Do té doby čtu nebo sudočím. Tak to mám teda většinou.

Spánek má jeden a půl hodinové cykly. Tak si to zpětně vypočtěte, od doby, kdy chcete vstávat. Mně stačí spát šest hodin, tak to jsou 4 cykly.

Jinak mi pomáhá hořčík. Odkud jste, že píšete tajten, tajtom. Zajímavé. Ze z Plzně?

liska5

Na tmu mám apartní pásku na oči od Vietnamců. Je příjemná, hebká, tvarovaná, ale používam ji jen výjmečně, když lehnu přes den.

hodnocení

1x

Naštěstí nemám takový problém.

Jsem spíše sova, spát chodím mezi půlnocí a druhou hodinou, vstávám víceméně pravidelně v 7 hodin, resp. v 6.30, pokud fungují školy. Pokud bych musel vstávat dříve, byl by to zásadní problém, a to i v případě, že bych posunul začátek spánku. Proto ani nevyhledávám práci, kde se musí začínat dřív než v 8 - nedokážu pracovat dřív.

Na druhou stranu - když spím, tak spím. Vycházející Slunce, rockový festival, cirkulárka a další podobné věci nemají na můj spánek žádný vliv.

houbes*
hodnocení

1x
Mám něco podobného, to někdy jsem usnul u telky V 19 hod. a vzbudil se ráno v 1:30 a byl jsem vyspalej, že bych mohl skály lámat a brouzdal jsem po netu atd. Dřív jsem to řešil, že jsem šel ven se projít po městě a přišel ve 4 ráno. Stačil jsem uvařit, umýt nádobí atd. Ráno přítelkyně vždy řekla co už zase blbneš ;) proč nespíš ;) totiž když jsem usnul po 1:30 po probuzení třeba až ve 2:30 hod, tak jsem se ráno vzbudil třeba v 6 hod ale totálně zničený a unavený. Nevím proč tomu tak je ale máme v sobě nějaké bio hodiny a ty když z nějakého důvodu prerušíme, tak se může stát, že nejsme odpočatí ale vyčerpaní . U mě se to zlepšilo chodit spát v určitou dobu např. Ve 22 hod. Kamarád má něco podobného ten chodí spát každý den kolem půlnoci a potom spí do 5 hod, bohatě mu to prý stačí. Tak nevím jestli jsem vám pomohl ale zkuste chodit spát déle aby jste se brzo ráno nebudil.

vilik*
hodnocení

0x
Já. Ve dne polehávám a kolikrát vstanu až odpoledne, v noci mám nejvíc aktivity.
doplněno 16.04.20 08:22: Kdybyste šel za doktorem, asi by vás varoval před obezitou, cukrovkou, vysokým tlakem a dalšími riziky. Bohužel, lidé z profesí, kde je nejvíc práce ve směnách, si moc vybírat nemůžou.
Tak aspoň zkuste zařadit nějaké preventivní aktivity.
Já jsem v 7 vstal, vyřídil to nejnutnější, kouknul, co je nového, a jdu si lehnout.

hodnocení

0x

Něco na tom bude. Já jsem sice běžně ranní ptáče (spánek 22-6 nebo i 21-5 mi vyhovuje, pokud musím pravidelně), ale celý život trpím nespavostí. A když nespím celou noc, tak za svítání zaručeně usnu.

jendad
hodnocení

0x

Spím bezproblému . Ale na chaloupce mám okno na východ a to je masakr . Tak tam dávám do okna karton , at je tma a je to dobrý . Ani pes pak neotravuje a chrní :)

hodnocení

0x

Moc pěkně vám tady odpověděli, já si však myslím, že byste v prvé řadě měl přestat hulit nebo brát i něco horšího.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]