Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpora v nezaměstnanosti

Od: mh23® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,chtěl bych se zeptat,jestli budu mít nárok na podporu v nezaměstnanosti,v případě že jsem ted vedený na pracáku, od 1. června bych pracoval a k 31. prosinci 2010 bych opět dostal padáka? (hodně reálné). Do 31.12.2009 jsem pracoval cca 9 let v kuse.Nemohu to nikde najít,tak by mi stačil i nějaký odkaz kde bych se to dočetl,ale věřím, že mi poradíte.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

Nedostanete, bohužel."získal vrozhodném období zaměstnáním nebo jinou výdělečnou činností dobu důchodového pojištění podle § 11 odst. 1 písm. a) a odst. 2 zákona č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění, v délce alespoň 12 měsíců (dále jen "předchozí zaměstnání"), překrývají-li se doby důchodového pojištění, započítávají se jen jednou"

odkaz je tady ;) portal.mpsv.cz/...

doplněno 01.04.10 12:26:

I když níž čtu zase tohle *sok* Uchazeč o zaměstnání, kterému v rozhodném období uplynula celá podpůrčí doba, má nárok na podporu v nezaměstnanosti, pokud po uplynutí této podpůrčí doby získal zaměstnáním nebo jinou výdělečnou činností dobu důchodového pojištění v délce alespoň 6 měsíců; tato doba se nevyžaduje, pokud ke skončení zaměstnání nebo výdělečné činnosti došlo ze zdravotních důvodu, nebo došlo-li ke skončení zaměstnání z organizačních důvodů nebo pro porušení povinností ze strany zaměstnavatele.

hodnocení

0x

Rozhodným obdobím pro posuzování nároků na podporu v nezaměstnanosti jsou poslední 3 roky před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání.

hodnocení

0x

Já si na rozdíl od marenky myslím, že na podporu Vám nárok vznikne, a to proto, že mezi jednou a druhou registrací odpracujete aspoň těch 6 měsíců a že v uplynulých třech letech před druhou registrací máte odpracováno 12 měsíců. Skutečně se to dočtete v zákoně o zaměstnanosti č. 435/2004 Sb., hlava III, § 39 a následující.

business.center.cz/...

papene*

A já si myslím, že nejlépe uděláte, když si zajdete na pracák.Tam Vám to řeknou snad na 100% a budete mít klid.;)

blbec*
hodnocení

0x

Podporu dostanete. Stačí abyste v posledních 3 letech odpracoval alespoň 1 rok a zároveň odpracoval alespoň 6 měsíců od doby poslední podpory. Taky jsem tohle nedávno řešil.

antara
hodnocení

0x

Samozřejmě ano. Dne 1.1.2011 budete splňovat všechny podmínky, na základě kterých vám vznikne nárok na podporu v nezaměstnanosti v délce 5 (8, 11) měsíců. Problém může vzniknout jedině v případě, že by do té doby došlo ke změně legislativy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]