Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl bych se zeptat,jestli budu mít nárok na podporu v nezaměstnanosti,v případě že jsem ted vedený na pracáku, od 1. června bych pracoval a k 31. prosinci 2010 bych opět dostal padáka? (hodně reálné). Do 31.12.2009 jsem pracoval cca 9 let v kuse.Nemohu to nikde najít,tak by mi stačil i nějaký odkaz kde bych se to dočetl,ale věřím, že mi poradíte.
Nedostanete, bohužel."získal vrozhodném období zaměstnáním nebo jinou výdělečnou činností dobu důchodového pojištění podle § 11 odst. 1 písm. a) a odst. 2 zákona č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění, v délce alespoň 12 měsíců (dále jen "předchozí zaměstnání"), překrývají-li se doby důchodového pojištění, započítávají se jen jednou"
odkaz je tady portal.mpsv.cz/...
I když níž čtu zase tohle Uchazeč o zaměstnání, kterému v rozhodném období uplynula celá podpůrčí doba, má nárok na podporu v nezaměstnanosti, pokud po uplynutí této podpůrčí doby získal zaměstnáním nebo jinou výdělečnou činností dobu důchodového pojištění v délce alespoň 6 měsíců; tato doba se nevyžaduje, pokud ke skončení zaměstnání nebo výdělečné činnosti došlo ze zdravotních důvodu, nebo došlo-li ke skončení zaměstnání z organizačních důvodů nebo pro porušení povinností ze strany zaměstnavatele.
Rozhodným obdobím pro posuzování nároků na podporu v nezaměstnanosti jsou poslední 3 roky před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání.
Já si na rozdíl od marenky myslím, že na podporu Vám nárok vznikne, a to proto, že mezi jednou a druhou registrací odpracujete aspoň těch 6 měsíců a že v uplynulých třech letech před druhou registrací máte odpracováno 12 měsíců. Skutečně se to dočtete v zákoně o zaměstnanosti č. 435/2004 Sb., hlava III, § 39 a následující.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.