Nejste přihlášen/a.
Mám zakoupené letenky, vstupenky, ubytování v zahraničí. Po několika letech jsem se loni na podzim "rozhoupal" k cestě do zahraničí a nešetřil jsem na ní. Vše jsem kupoval napřímo, ne přes cestovku (cestovna ani nic takového nenabízí). Samozřejmě jsem si u pojišťovny pojistil storno, ale "uzavření hranic" samozřejmě není důvod k plnění.
Vláda dnes řekla, že bude povoleno vycestovat z ČR nejdříve začátkem června. Cesta měla proběhnout poslední týden v květnu. Co když v cílové zemi budou opatření zrušena už např. v polovině května a nebudu tak mít právo na refundaci vstupenek/letenek/ubytování, mám nějaké právo na náhradu škody od státu? Nebo mám smůlu?
Chápu, že je zdraví přednější, ale na tento výlet jsem šetřil poslední skoro 2 roky
Nějak nechápu to pojištění storna. Storno by mělo být za nějakých podmínek pojištěné bez ohledu na jeho důvod. Pokud tomu tak u vás není, dobře jste si naběhl.
Prostudujte si pojistnou smlouvu a všeobecné pojistné podmínky. Tam byste měl najít za jakých podmínek vám pojišťovna storno zaplatí. Bohužel, co jste podepsal, to platí.
Žádná pojišťovna nenabízí storno zájezdu, protože jsem si to rozmyslel. Aby bylo storno uznané, tak bych musel onemocnět, mít praz, úmrtí v rodině, škodu na majetku, výpověď v práci, zmeškat odjezd kvůli např. dopravní nehodě apod. Nemožnost vycestovat kvůli nařízení vlády tam samozřejmě není. Opravdu jsem pojištění vybíral velice dlouho, aby mělo pokryté vše co může nastat. Doplácel jsem si ještě, aby to bylo storno 95% nákladů. A vidíte, bylo mi to k ničemu.
10 let jsem se rozmýšlel, zda si mám splnit celoživotní (ač nákladný sen) nebo ne. Tak jsem si ho takto výborně splnil. Přál bych Vám zažít tu bezmoc, když se po 10 letech rozhodnete, že do toho jdete. A po 2 letech kdy jste konečně našetřil se vše rozplyne...
To co popisujete je smutné. Ale leckdo v této situaci zaznamenává nějakou škodu. A řekněte upřímě cítíte, že v této celosvětové, státem nezaviněné situaci máte právo žádat od státu náhradu škody za Vaši dovolenou? Co lidé, kteří nyní pobírají pouze část své výplaty, mají právo aby jim stát doplatil plat do jejich původních 100%? A kdo to všechno zaplatí?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.