Nejste přihlášen/a.
dobrý den
když si třeba najedu na mapu na stránkách nahlížení do kata/..., vyberu si parcelu a vidím kdo je vlastník.
Lze ale nějak někde dohledat, kde bych uvedl svoje jméno, rodné číslo nebo něco o mě, a vyjely by mi veškeré nemovitosti a pozemky které jsou napsané na mě, anebo mám v ních nějaký podíl?
PS. já svoje znám, spíš se zajímám co všechno má ještě děda s babinou, než se pominou chtělo by to přepsat. Ano na katastru by mi to asi zjistili, ale dokážů si to taky zjistit sám na nějakých webovkách?
děkuji za pomoc
jj, takto naháněla naše adresy jedna naše bývalá spolužačka, která pořádala pomaturitní sraz. Pracuje na katastru, stačilo jí otevřít katastrální vyhledávač, zadat jméno a vyběhla aktuální adresa i seznam vlastněných nemovitostí. Takže správně píšete, dá se to zjistit. Musíte ale zajít přímo na katastr. Třeba je přemluvíte a třeba budou ochotní. Jenže asi nebudou ochotní, protože je zde problém, kterému se říká ochrana osobních údajů. Ty holky na přepážkách vám nesmí vytisknout seznam nemovitostí, které vlastní někdo jiný.
Lepší by proto bylo, kdybyste měl na katastru někoho známého, ať vám pomůže.
Na jiných webovkách nenajdete nic víc, než tytéž veřejné informace jako na webu KN.
Na katastrálním úřadě vyjedou seznam všech nemovitostí dané osoby napříč republikou naprosto normálně. Je to jejich práce. V případě, že chcete svoje, tak prakticky bez ptaní. V případě že se jedná o někoho jiného, musíte projevit tzv. "oprávněný zájem". A opravdu nemusíte mít známého.
A problém s ochranou osobních údajů není, protože katastr je ze zákona veřejná listina, tzn. že do něj může nahlédnout kdokoliv.
V rámci ochrany jen nelze tenhle seznam vyjet volně na internetu (v aplikaci Nahlížení do KN), ale je třeba navštívit úřad.
Jak už napsal figurek, tak samozřejmě nemůže být veřejně dostupné, kdo kde vlastní jakou nemovitost, protože to by bylo v rozporu s ochranou soukromých údajů. Pokud někdo nemá vyloženě známého na katastru emovitostí, tak to prostě nezjistí. Pochybuju, že by někdo přišel na katastr a dal úřednici úplatek třeba pět stovek a ta by mu to zjistila. Nějakým způsobem to pravděpodobně můžou zjistit notáři - v případě dědictví.
Nesmysl... není to veřejně přístupné na internetu, ale na úřadě to za příslušný poplatek zjistíte.
Katastr nemovitostí je veřejná listina, stejně jako například telefonní seznam.
Nepište nesmysly a bláboly o úplatcích. Veřejné listiny jsou proto veřejnými, aby byly dostupné všem, kdo má oprávněný zájem.
Reagujete příliš zbrkle, aniž byste se zeptali, jak to bylo myšleno. Ale to je vlastnost mnoha lidí.
Takže pro upřesnění: samozřejmě že když zná někdo konkrétní číslo parcely, tak z katastrálního výpisu zjistí majitele.Ale nelze zjistit, co všechno v celé ČR vlastní konkrétní člověk. Nelze přijít na katastrální úřad a chtít seznam vlastnictví nemovitostí např. svýho souseda.
pokud víte údaje, katastr a číslo parcely , klidně to najdete, nebo to najdete pres mapy.cz najdete si tu parcelu a klik pravou myší a vybrat "co zde je", následně je možno nahlédnot do katastru
Pokud chcete seznam všech nemovitostí, které vlastníte či spoluvlastníte, musíte navštívit kterékoliv katastrální pracoviště. Tam Vám pomohou... ať už tak, že Vás nechají nahlédnout a opsat si údaje, nebo vyhotoví rovnou výpisy z listu vlastnictví.
Na internetu se to nedá zjistit najednou, tam musíte znát příslušné katastrální území a číslo parcely (nebo dohledat dle mapy).
LV zobrazuje vlastnictví jen v rámci jednoho katastrálního území. Pokud chce znát informace napříč celým státem, ta mu jeden LV nepomůže.
@rotorod: ach jo. ty nemáš LV ke svým pozemkům? LV zjistíš na KÚ, jak na to přes mapy.cz jsem ti už napsal. tak se snaž.
Tkhle to vypadá
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.