Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Seznam všech pozemků které vlastním

Od: rotorod® odpovědí: 19 změna:

dobrý den

když si třeba najedu na mapu na stránkách nahlížení do kata/..., vyberu si parcelu a vidím kdo je vlastník.

Lze ale nějak někde dohledat, kde bych uvedl svoje jméno, rodné číslo nebo něco o mě, a vyjely by mi veškeré nemovitosti a pozemky které jsou napsané na mě, anebo mám v ních nějaký podíl?

PS. já svoje znám, spíš se zajímám co všechno má ještě děda s babinou, než se pominou chtělo by to přepsat. Ano na katastru by mi to asi zjistili, ale dokážů si to taky zjistit sám na nějakých webovkách?

děkuji za pomoc

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

0x

jj, takto naháněla naše adresy jedna naše bývalá spolužačka, která pořádala pomaturitní sraz. Pracuje na katastru, stačilo jí otevřít katastrální vyhledávač, zadat jméno a vyběhla aktuální adresa i seznam vlastněných nemovitostí. Takže správně píšete, dá se to zjistit. Musíte ale zajít přímo na katastr. Třeba je přemluvíte a třeba budou ochotní. Jenže asi nebudou ochotní, protože je zde problém, kterému se říká ochrana osobních údajů. Ty holky na přepážkách vám nesmí vytisknout seznam nemovitostí, které vlastní někdo jiný.

Lepší by proto bylo, kdybyste měl na katastru někoho známého, ať vám pomůže.

Na jiných webovkách nenajdete nic víc, než tytéž veřejné informace jako na webu KN.

Na katastrálním úřadě vyjedou seznam všech nemovitostí dané osoby napříč republikou naprosto normálně. Je to jejich práce. V případě, že chcete svoje, tak prakticky bez ptaní. V případě že se jedná o někoho jiného, musíte projevit tzv. "oprávněný zájem". A opravdu nemusíte mít známého. ;)

A problém s ochranou osobních údajů není, protože katastr je ze zákona veřejná listina, tzn. že do něj může nahlédnout kdokoliv.

V rámci ochrany jen nelze tenhle seznam vyjet volně na internetu (v aplikaci Nahlížení do KN), ale je třeba navštívit úřad.

hodnocení

0x

Jak už napsal figurek, tak samozřejmě nemůže být veřejně dostupné, kdo kde vlastní jakou nemovitost, protože to by bylo v rozporu s ochranou soukromých údajů. Pokud někdo nemá vyloženě známého na katastru emovitostí, tak to prostě nezjistí. Pochybuju, že by někdo přišel na katastr a dal úřednici úplatek třeba pět stovek a ta by mu to zjistila. Nějakým způsobem to pravděpodobně můžou zjistit notáři - v případě dědictví.

Nesmysl... není to veřejně přístupné na internetu, ale na úřadě to za příslušný poplatek zjistíte.

Katastr nemovitostí je veřejná listina, stejně jako například telefonní seznam.

donpapa

Nepište nesmysly a bláboly o úplatcích. Veřejné listiny jsou proto veřejnými, aby byly dostupné všem, kdo má oprávněný zájem.

Reagujete příliš zbrkle, aniž byste se zeptali, jak to bylo myšleno. Ale to je vlastnost mnoha lidí.

Takže pro upřesnění: samozřejmě že když zná někdo konkrétní číslo parcely, tak z katastrálního výpisu zjistí majitele.Ale nelze zjistit, co všechno v celé ČR vlastní konkrétní člověk. Nelze přijít na katastrální úřad a chtít seznam vlastnictví nemovitostí např. svýho souseda.

A nebo se možná mýlím já, V tom případě je to pro mě nová informace, to co napsala dajka. Ale nesnáším takovej způsob vyjadřování, jakej napsal ten pod přezdívkou don papa.

111®
hodnocení

0x

pokud víte údaje, katastr a číslo parcely , klidně to najdete, nebo to najdete pres mapy.cz najdete si tu parcelu a klik pravou myší a vybrat "co zde je", následně je možno nahlédnot do katastru

hodnocení

0x

Pokud chcete seznam všech nemovitostí, které vlastníte či spoluvlastníte, musíte navštívit kterékoliv katastrální pracoviště. Tam Vám pomohou... ať už tak, že Vás nechají nahlédnout a opsat si údaje, nebo vyhotoví rovnou výpisy z listu vlastnictví.

Na internetu se to nedá zjistit najednou, tam musíte znát příslušné katastrální území a číslo parcely (nebo dohledat dle mapy).

15.04.20 10:58

Možná

@lopezz Určitě. Je to běžná agenda, kterou katastrální pracoviště vyřizují.

hodnocení

0x

Dá se to zjistit, ale musíte zaplatit nějaký poplatek a pak vám to bude ukazovat majetky podle jména. Nevím, jak jednotlivci, ale na firmu to jde.

julie*
hodnocení

0x
No a LV - list vlastnictvi nepomuze? Stacia znat udaje k jednomu pozemku, zadat je v katastru, tam vyjede ta stranka, kde bude uveden tvuj deda nebo babi a dalsi udaje k pozemku. A kdyz clovek klikne na LV, vidi i dalsi jine pozemky a stavby toho majitele, ale jen pobliz? Nedavno jsme takto na podkladu s ortomapou zjistovali, co vlastne pritel zdedil a protoze jsme vesnice, kde po rozpadu druzstva lidem zustavaly nesmyslne plcky pozemku vsude mozne, bylo to srandovni pokoukani.

LV zobrazuje vlastnictví jen v rámci jednoho katastrálního území. Pokud chce znát informace napříč celým státem, ta mu jeden LV nepomůže.

hodnocení

A ten list vlastnictvi se da najit nekde? Jedna se o jednu vesnici, ne cela republika. Spis jde o to zjistit v kterych vsech ruznych parcelich maji podil a jak velky je to podil. Dekuji za pomoc
hm*

rotorod: Už ti to *julie* napsala. Stačí znát číslo jednoho pozemku, kouknout do katastru a tam je napsáno, ke kterému LV ten pozemek patří. No a zobrazíš si tam ten LV a v něm budou i další pozemky.

jendad
hodnocení

0x

Takový dotaz . Ona jim nechodí daň z nemovitosti?

111®
hodnocení

0x

@rotorod: ach jo. ty nemáš LV ke svým pozemkům? LV zjistíš na KÚ, jak na to přes mapy.cz jsem ti už napsal. tak se snaž.

Tkhle to vypadá

Seznam všech pozemků které vlastním
Seznam všech pozemků které vlastním #2
hodnocení

rozumím, pochopil jsem, děkuji. zkoušel jsem si to sám na sobě. Mám RD pod jedním číslem parceli, a kolem toho pozemky s dalšími 2-ma čísly parceli. Takže celkem 3. Jenže tady přez ty mapy.cz nejde vidět pak všechny moje nemovitosti. Nebo sem něco přehledl? děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]