Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neverbální komunikace

Od: otakarjudal odpovědí: 12 změna:
Jak by jste vlastními slovy vysvětlili neverbální komunikaci?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Komunikace beze slov. Posunky, pohledy, mimika,...

hodnocení

3x

Ostatní už dostatečně odpověděli. Mě hodně zajímá řeč těla zvířat, zvláště pak psů. Postoje, polohy částí těla, celkový postoj trvá pouze maličkou chviličku, ale vyjadřuje sdělení, které my vůbec nevnímáme a většinou, když už postřehneme, nechápeme. Postavení hlavy, uší, mhouření očí, cenění zubů a každé zvlášť v kombinaci s postavením těla, ocasu. *zmateny* Proto pes jde v určitou dobu od mámy k lidem, aby se naučil neverbální komunikaci lidí a lidé jeho. Má však chodit i mezi psy, aby nezapomněl řeč "svého lidu" a zůstal psem, který se s ostatnáími dovede domluvit. Tohle platí o všech zvířatech. :-D Mám hodně času tak pozoruji velké ptáky a divím se, jak jsou svou neverbální komunikací ukecaní. Vrány, kavky, velcí holubi s bílým límečkem. Úžasné!

doplněno 14.04.20 11:22:

Jaguš, děkuji. *pusa*

Babi, to je krásné čtení a pravdivé. Hodně zdraví! *pusa* Jaga.

liska5
hodnocení

2x

Jak byste...? Takhle bychom:

Je to vlastně řeč těla, do které zahrnujeme výraz tváře /mimiku/, postoj, gestikulaci, projevy emocí / pláč, smích, vzdechy.../, tón i rychlost hlasu. V širším slova smyslu zahrnuje i úpravu zevnějšku a oblékání.

Je významnější, než komunikace slovní, jelikož neverbálně předáváme 90% informací.

marush
hodnocení

0x

Je to hlavně jedna z nejvíc zajímavých věcí, o který by se lidé měli více učit. Více si ji všímat. Neverbální komunikací lze často ledacos líp vyjádřit. A to i nenápadně. Např. Pokud s někým mluvíte a on má zkřížené ruce - asi se ten člověk jen tak neotevře. Pokud s někým mluvíte (a stojíte u toho) a jeho nohy směřují "ven" nikam jinam - chce odejít. Řeč těla by se měla ještě dál zkoumat.

fugass*
hodnocení

0x
To je tak, když někdo třeba čumí jak tele na nový vrata. Nic neříká a s okolím verbálně (řečí) nekomunikuje. Přitom jeho okolí z jeho postoje, výrazu...ví, že je překvapený, udivený, neví co se děje.
Neverbální komunikace
liska5

Tak tenhle moc udiveně nehledí, spíš kouká, jestli ta jeho nastoupí do tramvaje nebo zahne někam za roh.

Anděl Gabriel. Neví o co se jedná? Nene, ten to má na háku. Celý svět. Byl to úžasný film.

liska5

Neviděla jsem. Pohledám.

nov

Pro babkazov: Hledala jsem film Anděl Gabriel s Travoltou, našla tento: csfd.cz/...

Je to on? Díky.

Jojo, to je ten film. Je tak skvělý a Travolta úžasný, že jsem ho viděla několikrát a vždycky se bavila a hledala souvislosti v tom, co si z bible pamatuji. *palec*

hodnocení

0x

Za neverbální komunikaci považuju např. gestikulaci nebo výraz ve tváři.

Jinak, je používán taky pojem - . řeč těla, viz. např.

cs.wikipedia.org/...

coopclub.cz/...

u3v-dfjp.upce.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]