Nejste přihlášen/a.
Ostatní už dostatečně odpověděli. Mě hodně zajímá řeč těla zvířat, zvláště pak psů. Postoje, polohy částí těla, celkový postoj trvá pouze maličkou chviličku, ale vyjadřuje sdělení, které my vůbec nevnímáme a většinou, když už postřehneme, nechápeme. Postavení hlavy, uší, mhouření očí, cenění zubů a každé zvlášť v kombinaci s postavením těla, ocasu. Proto pes jde v určitou dobu od mámy k lidem, aby se naučil neverbální komunikaci lidí a lidé jeho. Má však chodit i mezi psy, aby nezapomněl řeč "svého lidu" a zůstal psem, který se s ostatnáími dovede domluvit. Tohle platí o všech zvířatech.
Mám hodně času tak pozoruji velké ptáky a divím se, jak jsou svou neverbální komunikací ukecaní. Vrány, kavky, velcí holubi s bílým límečkem. Úžasné!
Jaguš, děkuji.
Jak byste...? Takhle bychom:
Je to vlastně řeč těla, do které zahrnujeme výraz tváře /mimiku/, postoj, gestikulaci, projevy emocí / pláč, smích, vzdechy.../, tón i rychlost hlasu. V širším slova smyslu zahrnuje i úpravu zevnějšku a oblékání.
Je významnější, než komunikace slovní, jelikož neverbálně předáváme 90% informací.
Je to hlavně jedna z nejvíc zajímavých věcí, o který by se lidé měli více učit. Více si ji všímat. Neverbální komunikací lze často ledacos líp vyjádřit. A to i nenápadně. Např. Pokud s někým mluvíte a on má zkřížené ruce - asi se ten člověk jen tak neotevře. Pokud s někým mluvíte (a stojíte u toho) a jeho nohy směřují "ven" nikam jinam - chce odejít. Řeč těla by se měla ještě dál zkoumat.
Tak tenhle moc udiveně nehledí, spíš kouká, jestli ta jeho nastoupí do tramvaje nebo zahne někam za roh.
Pro babkazov: Hledala jsem film Anděl Gabriel s Travoltou, našla tento: csfd.cz/...
Je to on? Díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.