Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce na dlužné výživné

Od: pacesak odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, ahoj.
Celý život můj vlastní "otec" neplatil výživné, nebo platil jen minimální části. Hned od mých 18 jsem vzal věc do vlastních rukou a začal jsem ho stíhat a vymáhat. Dnes je to už asi rok a půl co exekuce běží a já z těch cca 50 000 neviděl ani korunu. Nahlížel jsem na všechny jeho exekuce a je jich asi 7. Jsem nějak schopný plnění exekuce rozhýbat, nebo aspoň pohrozit mu opět kriminálem skrz soud? Zkrátka se obávám toho, pokud bude celý život pracovat na černo, tak opravdu neuvidím ani groš.
Děkuji za reakce.
Petr.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

cesivpravu.cz/...

Podívejte se hlavně na promlčení v rámečku na levé straně. Když ne google zadáte neplacené výživné promlčení, tato 3 slova, najdete tam víc informací. Dejte si také neplacené výživné trestní oznámení. Také www.bezplatnapravniporadna.cz by vám mohla pomoci. Radši to zkusit než se na to vykašlat, ne? Proč ustupovat lumpovi! Přeji vám úspěch!

hodnocení

0x

Nikdo nepíše, takže za mě, vykašlete se na to. Znala jsem podobný případ. Nic z toho nebylo. Některé věci prostě člověk musí pustit. Energii, kterou do toho dáváte, raději dejte někam jinam, otci odpusťte - nevědomí nevědí, čeho činí a začněte žít svůj život. Uleví se vám. Vím, o čem mluvím.

priklad1*
hodnocení

0x

Stát dělá chudáky z OSVČ, takže je bude sponzorovat. Nic na tom že jistě majetku si pořídili dost, ale našetřeno nemají, protože již v té kritické době vyrazili na nějakou drahou dovolenou. No a teď Stát je sváží domů. Ti ledva se vrátěj domů tak už brečej, že asi v létě nebudou moci nikam jet.

No a teď Stát se začínává starat o dlužníky. Prý jim bude třeba dluhy odpustit a zastavit exekuce.

V prvním případě Stát žádné peníze nemá. Ten jen utrácí peníze daňových poplatníků.

V druhém případě se Stát neptá věřitele zda za něho může dlužníkovi dluhy odpustit.

To samé Insolvenci. Stát za věřitele dlužníkovi odpustí dluhy.

Ovšem nejzajímavější je, že se pravicovým stranám se nelíbí, že stát dává málo. Oni by dali víc. To se to rozdává z cizího. Při tom jejich politika je co nejvíce šetřit. A už to má svůj výsledek. Zarazit valorizace důchodů. Šetřit na těch nejchudších a rozdávat bohatým.

Takže bych s nějakým doplacením dlužného výživného vůbec nepočítal. A pokud stát ty exekuce zastaví, tak se dluh stane nevymahatelným.

jenda2*

Asi je vám duševně velice zle, když píšete takové bludy. Sám neumíte nic ale plivat na živnostníky vám jde jak za dob komunistů. Hnus z takového odpadu.

priklad1*

Pokud tím myslíš Smetku a jemu podobné tak máš pravdu. Ještě k nim přidej ty co sice nevyklouzli že spárů liknavé justice, ale sám velký Klaus jim pro jistotu zastavil to trestní stíhání.

A otec byl živnostník truhlář. To fungovalo úplně jinak. Mohu srovnat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]