Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pálení úst po ananasu

Od: teri* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
Včera odpoledne po tom, co jsem si dala ananas mě začali pálit ústa, nejdřív jenom trochu a pak už se to nedalo vydržet. Po nějaké chvilce mi ústa olezla. Dásně, jazyk mám celé olezlé a rty mě úplně pálí.
Taky jsem si všimla, že mi to trochu oteklo a trochu špatně se mi dýchalo, ale za nějakou dobu to přešlo.
Slyšela jsem, že ananas obsahuje nějakou látku, která dráždí, ale nevěděla jsem, že až tak. To bych se raději ananasu vyhýbala.
Myslíte, že by to mohla být alergie, nebo jen podráždění?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

3x

normální, nesníst toho kilo...

hodnocení

2x

Máte alergii na ananas. Nic až zas tak mimořádného. Zkuste opatrně ochutnat malý kousek jiného, zralého ananasu (ty zelené, co se dneska běžně prodávají mají do zralosti hóóódně daleko). Když se to bude opakovat, nezbyde Vám nic jiného, než se ananasu vyhýbat.

lipanek
hodnocení

0x

To už vypadalo na alergii. Určitě nejíst čerstvý, ale nakládaný jako kompot, nebo zkusit grilovaný k masu.

Sníst menší množství čerstvého, jestli jste snědla mnoho, tak Vás poleptala kyselina glykolová.

Ale kdysi mě také pálila pusa, čerstvý je prostě ostrý.

ananas
hodnocení

0x
Takhle se mi projevuje alergie, můžete zkusit konzumovat malé kousky a pak přidávat. Když se tohle stane tak znovu.. jinak asi nejist no..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]