Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příspěvek 25.000Kč pro OSVČ

Od: narcis94 odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, mám specifickou otázku.
Víme že příspěvek 25tis Kč pro OSVČ byl schválen.
Mě zajímá jedna věc. Když už byl schválen pro všechny OSVČ.
Dostane příspěvek i člověk který nebyl vládními opatřeními zasažen a zároveň dluží na zdravotním pojištění vyšší částku a u bankovních i nebankovních sektorů?
Myslíte že stát vyplatí příspěvek i v těchto případech? Ještě když dotyčný člověk při žádosti udal cizí číslo bankovního účtu a ne své.
Děkuji za odpověď. Jen mě zajímá jestli se bude vyplácet peníze i takovým lidem, protože se mi něco takového absolutně nelíbí, jelikož do státní kasy odvádím i já.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zatím nebylo nikde uvedeno, jak se bude následně řešit případná nepravdivost Četsného prohlášení, které je součástí žádosti.

Takže ano, i OSVČ, který je předmětem vašeho dotazu, dostane na základě žádosti uvedený příspěvek.

Osobně předpokládám, že po odeznění této hektické dobyzačnou FÚ s kontrolami a srovnáváním žádostí se skutečnostmi, které mají k dispozici a budou pak vyvozeny vůči takovým osobám příslušné důsledky.

hodnocení

0x

No, on se nezkoumá propad tržeb, ani účetní výkazy, je to plošná dávka, která se vyplácí za určitých podmínek všem. I ten cizí bankovní účet může být uveden v případě např.exekuce, kopíruji:

Platební účet nutný

Návrh zákona doslova uvádí, že bonus se vyplatí výhradně bezhotovostně. Bez účtu v bance nebo záložně to tedy nepůjde, poštovní poukázkou peníze nedostanete. Pokud účet nemáte (např. exekuce), uvedete finanční správě jiný, ale včetně skutečného majitele účtu, kterému patří.

Mám exekuce

Kompenzační bonus nepodléhá výkonu rozhodnutí ani exekuci, takže jej dostanete a nemůže vám z něj nikdo nic vzít.

zdroj: mesec.cz/...

jofa*
hodnocení

0x

Dostane to např. i majitelka kadeřníckého salónu, která se vrátila z 3 týdenní dovolené z Guatemaly a Mexika (Repatriační let cca ,zdroj tv 24,1-2. 4) . Nikdo to zkoumat nebude, jak kdo na tom finančně ve skutečnosti byl, je.

priklad1*

Všechno zaplatí daňový poplatník. I náklady na to, jak je Stát tahá ze světa domů jak kočka kuťata, přestože na tu dovolenou odjeli v době, kdy už toho bylo všude plno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]