Nejste přihlášen/a.
Záleží na tom, jak funguje pošta ve Vašem městě. Třeba u nás něco přinesou, ale jen drobnosti. Ale větší zásilky, které jsou na podpis už nevozí, ale hodí lístek do kastlíku s výzvou, že si pro ně musíte sám dojít na poštu. A trvá to poněkud déle, než tomu bývalo před koronavirem. Je třeba pořádně sledovat co se s balíčkem děje a případně se jít na poštu zeptat, protože mně už se stalo, že zapomněli vhodit avízo do schránky a balíček už byl týden na poště.
V období koronaviru mi balíčky z Číny nechodily, nechodí a vím, že chodit nebudou. Proč? Zboží z Číny jsem si jednou, asi před 2 lety, z neznalosti bláhově objednala. Hanebné zpracování, hanebný materiál, velikost úplně jiná, než jsem chtěla a uvedla.
Řekla jsem si - už nikdy víc. Když jsem bez těch čínských šuntů vydržela žít 60 let, nejsou asi /určitě/ pro život nijak důležité a potřebné. Tak jsem už nikdy nic neobjednala. Proto vím, že mi nic nepřijde.
Když tak o tom přemýšlím, nemohu přijít na to, co v Číně mají tak extra, že my to tady nemáme, toužíme po tom a musíme si to objednávat. Nepřišla jsem na to. Jaga.
Bohužel, skoro všechno. Čína obléká i Ameriku. Mnohé naše výroby se tam přesunuly. Levná pracovní síla a ekologii mají na háku. Sháněla jsem volejbalové balony, co se tu dříve vyráběly a musela jsem čekat, až dojdou z Číny. Dál mají naši značku, ale...
Jago a mohu se zeptat odkud přesně jsi to objednávala? Protože když napíšeš Čína, tak to je široký pojem. Já jsem zrovna v tuto dobu objednávala velmi hezké jarní svetry, kvalitní a velikosti souhlasí a nejenom tohle zboží, třeba i elektrické sonické kartáčky na zuby, které u nás stojí kolem 4 tisíc, já objednávám za 500 korun. Sama mám jeden už víc jak rok a jsem s ním velmi spokojená a mí přátelé také. A další a další produkty, které jsou absolutně cenově bezkonkurenční a kvalitou stejné jako u nás. Mohla bych tady mluvit o mnoha desítkách různého zboží které jsem tam objednávala a se kterým jsme všichni velmi spokojení. Hlavně také kosmetika, naprostá bomba a spokojenost všech "holek" a to už několik let, protože objednávám už osvědčené krémy neustále. Nebo třeba masážní strojky na pleť, které u nás prodávají i za dva tisíce, já ten samý koupím maximálně za dvě stovky. Takže ono to není tak jednoznačné. A to nekecám do větru. Já ho mám, a mají ho všechny mé kamarádky už víc jak rok a pořád funguje. Takže nemohu vůbec souhlasit s tím co píšeš a chyba bude asi někde jinde.
Suzy, byly to dámské plavky. Velice zajímavé, černobílá kombinace a neokoukaný střih. Měl to být dárek pro dceru. Ale:
Díly, které byly z černé látky, byly šity černými nitěmi. V pořádku. Ale bílé díly byly také šity černými nitěmi, takže to bylo velice nápadné, nepěkné. Stehy občas malinké, občas dlouhé, místy ten stroj snad i vynechával. Všude visely nitě, páralo se to. Nakonec jsi švadlena, tak jistě víš, jak ošklivě to vypadá, když stroj nešije pravidelně. A navíc v tom kontrastu. prošití.
Uvedla jsem řádně velikost, ta mi opravdu přišla. Ale plavky byly ve skutečnosti tak maličké, jak na nějakou dívku z Mauthausenu. Oni asi ty lístky popadnou, našijí je na všechno, co je po ruce a neřeší nějak velikosti.
Byla jsem prostě celkově znechucená, nečekala jsem takové zboží. V katalogu to bylo o něčem jiném, než ve skutečnosti.
Proto od té doby neobjednávám. Sice jsem se spálila jen jednou, ale dlouho si to pamatuju. Jaga.
A právě proto nejraději nakupuji naživo. Vidím, prohlédnu si zpracování, barvu, materiál, velikost, mohu vyzkoušet. V balíčku mohou poslat, co chtějí. Což se mi stalo.
Ale nenapsala jsi, kde jsi ty placky objednala a to je to nejdůležitější. Jestli jsi objednávala u nějakého překupníka, tak se nedivím. Ale kdybys si je objednala přímo na AliExpress, tak by se to pravděpobně nestalo, protože tam by sis mohla vybrat podle hodnocení ostatních lidí, kteří si plavky koupili už před Tebou. Tam si totiž obchodníka můžeš vybrat Ty a pokud má někdo špatné hodnocení, tak u něho neobjednávat. A pak, klidně bys ty plavky pak mohla vyfotit a poukázat na nesrovnalosti a žádat, aby vrátil buďto celou částku, nebo alespoň částečnou. A pokud bys měla pravdu Ty a bylo to evidentní, tak by ti 100% vrátil AliExpress celou částku na účet a ani bys plavky nemusela posílat zpátky. Při tom množství objednávek se mi to už také stalo, že něco nebylo v pořádku. Třeba nedávno jsem objednávala pro jednoho kamaráda pánskou šálu z pravé kožešiny. Pánská měla zapínínání na háčky a dámská měla takový průtřih, kterým se druhý konec šála prostrkoval, ale tím se samozřejmě zmenšil objem krku a chlapi mají krk silnější než ženy. Poslal mi tu dámskou, což mne fakt naštvalo. Šála stála 22$ tak jsem chtěla 10$ zpátky, protože jinak byl matriál perfektní. Ale musel se zašít ten otvor a přišít háčky. 10$ jsem samozřejmě zpátky dostala.
A k těm plavkám, vyučená švadlena sice nejsem, ale sama jsem se velmi dobře vypracovala a tak bych řekla, že u těch plavek byl asi problém v tom, že to byl nějaký šunt za pár kaček, protože sice plavky nešiji, ale nějaké mám a používá se jedna barva nití, ale asi bylo špatné zpracování celkově. A to se může stát i v našich obchodech.
Ne placky, ale plavky. Nestačila jsem už opravit, protože jsem ještě doplňovala odpověď ohledně toho zpracování plavek. Protože právě nejsem vyučená švadlena, tak vlastně ani neznám tu technickou stránku výroby, protože jsem nikdy v žádné dílně nepracovala a nevím jaké mají stroje. Tak nevím, jestli se třeba plavky dvou barev nešijí dvěma barvami nití, ale technicky si to dost dobře nedovedu představit. Nemohou přece při šití jednoho souvislého švu, barvy nití na overlocku střídat. A kdyby byly plavky šité bílými nitěmi, tak by zase prosvítaly na té černé části plavek nitě bílé. Já bych to odhadovala na špatné a šlendriánské seřízení stroje, nebo kvalita nití. Také na overlocku šiju a tak vím, že musí být dobře seřízený a musím mít kvalitní nitě, aby to bylo perfektní.
Mě nechodily balíky pouze v době kdy "TO" vypuklo, cca měsíc nic nechodilo, do toho pošta změnila způsob doručování obden.
Přišlo vše, za těch x let co nakupuji jak z USA, Anglie, Italie ale z 98% z Číny, je vše OK
A když něco nepřišlo, vyplnil jsem formulář, do 3dnů přišly peníze na účet
Ano, kvalita zboží je malinko jinde, ale počítám s tím
Doporučuji si "počíhat" na ty jejich slevy dne, tam se dá natrefit i na 50%ní slevy již z tak levných věcí, samože záleží co chcete.
Jednu věc kterou dodnes nechápu,objednával jsem si před vánoci dvourychlostní miniakuvrtačku s 2 akubateriemi a s kufříkem(viz příloha, tam je akorát papirbox) a za týden jsem ji obdržel, chlapi v práci, to nevydrží ani pár minut používání, dnes duben a používám vlmi často(převážně práce s edřevem a sem tam kov)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.