Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, stala se mi taková nepříjemná věc. Myslím, že by mohlo jít o potrat. Nestalo se někomu z Vás něco podobného? V úterý půjdu k Mudr.
Asi tak před 5 lety jsme s manželem začali uvažovat o dalším dítěti a přestala jsem užívat antikoncepci. Bohužel se nedařilo, ale nijak jsme to neřešili. Máme již 2 větší děti. Tak 3 x jsem v poslední době měla menstruaci hodně slabou a zkrátila se i doba mezi jednotlivými cykly. Jsem již docela starší žena (43 let), takže jsem si myslela, že se blíží přechod. Poslední menstruaci jsem měla 10.2.2020, v březnu jsem sice ve své dny cítila citlivý podbřišek a citlivá prsa, ale krvácení se nedostavilo. Tyto pocity během pár dnů odezněly a navíc se dostavila doba koronavirová, takže jsem nechtěla Mudr. ke kterému dojíždím 30 km otravovat, žádné problémy jsem neměla a rozhodla jsem se počkat, jestli se menstruace nedostaví další měsíc. Do toho jsem po 10 letech změnila zaměstnání (minulý zaměstnavatel skončil v insolvenci a doteď mi dluží výplatu...) Jinak jsem se cítila absolutně normálně. Řekla jsem si, že počkám tedy na dubnové měsíčky (říkala jsem si, že je to třeba stres a významné změny v mém životě). Teď ve čtvrtek jsem začala slabě krvácet. V pátek během dne jsem měla dost silné menstruační bolesti (podbřišek a bolest v kříži) a začala jsem krvácet víc, ale v podstatě jsem se jinak cítila dobře a fungovala normálně. Kolem 20 h se však bolesti začaly stupňovat a začala jsem dost krvácet. Krev byla jasně červená, občas se v ní objevila malá sraženina. Při výměně vložky se mi stalo, že ze mě krev úplně kapala. Jedna vložka nestačila, musela jsem dát dvě za sebou. Pociťovala jsem silný tlak uprostřed podbřišku a bolest vystřelovala do pravého podbřišku. Bolela mě záda v kříži a cítila jsem nucení na močení a na stolici a tlak na konečník. Bolest vždy ustoupila, chvilku mě nic nebolelo a pak se stejná bolest zase vracela. Přirovnala bych to k porodním bolestem. Přemýšleli jsme s manželem, jestli máme jet na pohotovost nebo jestli máme zavolat rychlou, byla jsem dost vystrašená. Rozhodla jsem se, že ještě počkám, že si lehnu a schoulím se na bok. Ale bolesti se stále objevovaly a zase mizely. Kolem 23 h jsem náhle pocítila, že ze mě odchází velké množství krve. Bolesti v tenhle okamžik úplně ustaly. Šla jsem na wc a jak jsem dosedala na záchod visel ze mě takový dlouhý cár čehosi (na začátku to bylo takové širší něco a postupně se to zužovalo jakoby taková dlouhá velká kapka, ale nebylo to jako rosol bylo to něco tužšího. Každopádně se mi pak strašně ulevilo, bolesti už jsem neměla a i krvácení se výrazně zmenšilo. Nyní mně vůbec nic nebolí, ještě krvácím, ale podstatně méně. Krev je teď růžová, ráno ještě ze mě odešel takový kousek. Vypadalo to jako kousíček jater. Omlouvám se za nechutný popis svých problémů. V úterý pojedu ke svému Mudr. Teplotu nemám, od žaludku mi špatně není. Jen mě vrtá hlavou, co to bylo.
Mohl to být kus sražené krve, který se vytvaruje podle děložní dutiny. To pak vypadá dramaticky. V období blíž k přechodu tyhle situace nastávají, že hormony nemaj takovou hladinu a jejich spád je nízký a nevyvolá úplné odloučení děložní sliznice. O tom ví více žen, co musí dostat hormonální injekci, případě jít na kyretáž, aby jim "vyškrábli" neodloučenou sliznici.
Ty časné potraty zdaleka nejsou vzácné. Pokud není zárodek kvalitní nebo hormonální hladina nepřipraví dobře děložní sliznici, tak se zárodek neudrží. To je příroda. Každopádně až bude možnost, tak to sdělte gynekologovi. Pokud budete stále krvácet, tak gynekologovi zavolejte a poraďte se.
Mohl to být samovolný potrat. V úterý určitě k lékaři. Když jste měla poslední měsíčky 10.2., proč jste tam dosud nazašla? Či si doma aspoň sama udělat test, abyste věděla, na čem jste.
Už bych to nepokoušela. Tělo ve 43 už není jako tělo ve 20, určitě je celkově už oslabené a zřejmě nevydrželo tu další zátěž. Buďte ráda, že máte 2 zdravé děti, ve vysokém věku matky to zdraví miminka nebývá vždycky pravidlem. Nechte tělo zregenerovat, odpočinout. A další rodinu už opravdu neplánujte. Ona příroda se skutečně oblafnout nedá. Jaga.
Dejte vědět, jak jste u lékaře dopadla. Já si také myslím, že mohlo jít o potrat, už jenom proto, že ustaly ty bolesti. Tělo bylo asi už slabé udržet plod. Akorát si myslím, že jste na tu pohotovost jak se vám to stalo asi zavolat měli, Jenom se prostě zeptat, když jako má člověk pochybnosti a neví co dělat. Oni vždycky dobře poradí.
Moc děkuji za odpovědi. Zítra napíšu, co mi řekl lékař. Jestli jsem byla opravdu těhotná, tak mi je divné, že bych to sama nepoznala. Když jsem čekala obě děti, tak jsem to poznala už velice brzičko. Ještě si říkám, jestli třeba nemohlo jít o zamlklé těhotenství, protože pár dnů jsem takový pocit měla. K Mudr. chodím 1 x ročně. Naposledy jsem byla v srpnu.Jak jsem psala, měsíčky v poslední době bývaly hodně slabé a když jednou vynechaly, tak jsem si myslela, že už je to přechod. Říkala jsem si, že ještě počkám, jestli se nedostaví ty další. Jiné problémy jsem neměla - žádné krvácení mimo cyklus, žádná bolest.
Dobrý den, tak pan doktor mi udělal ultrazvuk. Říkal, že nic závažného nevidí a že už teď nepozná, co to mohlo být. Pravděpodobně to bude souviset s hormonální nerovnováhou a napsal mi nějaké hormonální tabletky, které budu brát asi 3 měsíce a měly by upravit cyklus. Tak jsem ráda, že na UTZ nebylo nic vážného. Název prášků nevím. Šla jsem s receptem do lékárny, ale tabletky neměly, že je musí objednat a recept si tam nechali.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.