Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manžel a velikonoce

Od: jana87 odpovědí: 26 změna:

Zdravím všechny rádce. Mám přítele, jsme spolu dva roky a máme se rádi. Manžel si získal i děti z mého předchozího vztahu a bere je jako vlastní. Jednu věc ale na něm nedokážu změnit, týká se to velikonoc. Když přinese vrbové proutky, tak holkám říká, že plete "au, au" a že si dá na pomlázce záležet. Protože karabáček musí dostat to co potřebuje. Holky se bojí, protože loni dostaly trochu víc a přítel je z těch, kteří to berou dost pořádně. Dnes jim řekl, že zítra bude červené pondělí, protože jim zmaluje z.dky. S přítelem jsem si o tom chtěla promluvit, ale stojí si za svým. Nechce nic slyšet a zítra nás pořádně vyšlehá. Nerada bych se s ním hádala, ale holky jsou z toho dost špatné. Jak bych to měla s přítelem řešit, dělá to každý rok a nehodlá se nad sebou zamyslet. Podle mě by měla být pomlázka jen symbolická, ne aby to bolelo. Díky za váš názor.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tedy dámy - já žasnu :) Vy opravdu nevíte, že v přestupném roce je to naopak a mrskáni jsou pánové?

Takže pro tazatelku - seberte pomlázku, ráno tatínka všechny hezky vyšlehejte a taky si nezapomeňte dát "na pomlázce záležet" - když tradice, tak tradice. :-D Pevnou ruku přeju.

Ale na venkově se drží ženská koleda 14 dní před velikonocemi. Ta , jak píšete, se v přestupném roce otáčí? Nebo to je kraj od kraje jiné?

hodnocení

2x

Mám stejný názor jako Vy.

Velikonoce od dětství nesnáším. Jako malinká jsem nechápala, proč mě příliš veselí strýčkové (byli jsme velká rodina, maminka měla tři mladší sestry) mlátí a bála jsem se jich. Všichni byli tak trochu pod vlivem, měli mě sice rádi, ale alkohol dělal svoje, byli prostě příliš rozjaření. Mně ovšem ten odpor zůstal a nedokázala jsem si už najít k tomuto zvyku cestu. Manželovi jsem jednoznačně řekla hned na začátku, že Velikonoce neslavím a slavit nebudu, a tak to je. Nedokážu si vůbec představit, že to pištění a naoko utíkání může někoho bavit, naopak vidím ty opilé oči bez soudnosti a cítím hmatatelně ve vzduchu tu touhu těch chlapů si uhodit. Prostě ne.

hodnocení

2x

Každý chlap to chápe jinak. Já jsem se už jako malá holka cítila při koledě hrozně ponížená. Musela jsem stát jak to trdlo, zadkem ke klukům a oni koledovali. I když to třeba nebolelo, říkala jsem si: proč mám právě já držet jako hluchý vrata?

Pak, jako větší, jsem se už nechtěla dát. Vytrhla jsem občas některému klukovi pomlázku a seřezala to na oplátku všechno. Nebylo to dobré řešení. Jako když píchne do vosího hnízda. Kluci se rozparádili a společnými silami mi přidali a citelně.

Tak jsem přišla na to, že je lepší chvíli potupně postát s vystrčeným pozadím, než se marně bránit přesile.

Ať se holčičky ohnou přes gauč, vystrčí zadečky a řeknou - ale taťko, jenom maličko. Pokud to jsou nějací prckové, uvidíte, že je nebude brutálně řezat. Je dospělý chlap, snad má přece rozum, ne? Jaga.

Třeba to dělá i proto, že Vás chce pozlobit, když se tolik bráníte. Ale bolet to nebude, uvidíte.

jana87
hodnocení

Díky za radu, uvidíme jak to dopadne.

wep

Poníženě jsem se cítil i já jako introvert, když jsem musel s pomlázkou koledovat a u toho říkat tu skvělou říkanku, což mi vždycky přišlo jako věčnost, "laskat" pomlázkou ženský nohy, u toho říkat tu básničku a pozorovat, jak se paní usmívá a pak mi blahosklonně dává vajíčko. *smich* A u toho tatínek jako kontrolor, jestli jsem opravdu koledoval. *zed*

svatoslav

Někteří chlapi v tom "výprasku" mívají skrytý erotický podtext...

smode*
hodnocení

2x
Hezký den. Možností číslo 1 je vzít děti a odjet s nimi k babičce až do úterý. Samozřejmě přítele zítra k babičce vůbec nepustit. Šlehat se totiž může pouze určený den. Možností číslo 2 je nasoukat se do latexové kombinézy, vzít si pouta a bičík a přítele pořádně seřezat s doplněním, že pokud nebude holky šlehat jen symbolicky, dostane zanedlouho tuplovaný nášup.
ladycat*

Podobně jsem chtěla odpovědět i já. *hej*

hodnocení

1x
O čem ho chcete přesvědčovat?
Někteří lidé jsou neomalení zmet*ci.
Zřejmě to bude mít zažité z dětství.
Nepochází náhodou z Moravy?
Tam jsem si kdysi zažila *zed*
Místní chlapi od mého muže mě tak sešlehali, že jsem měla jelita ještě dlouhou dobu.
Taková bolest, nejen fyzická, ale také duševní.
Zřejmě si chtěli ukojit své mindráky.
Dobyt***é :(
Po vyšlehání odpoledne ho tak zlijte vodou, aby na to do smrti nezapomněl!
A příští rok snad už dá pokoj.

Zlití vodou nic není. Nebudu rozvjet, co by možná pomohlo, my dospělí víme.

Nejlépe vařící, že? Souvislost s Moravou nekomentuji. Nejste Pražáci? *smich*

Hmm jsem z Moravy, ale vždycky jsem šlehal jen symbolicky... mašlemi na pomlázce.

Jejdá, omlouvám se Moravákům. Bude to zřejmě kus od kusu *hledam*

... jako všude kus od kusu ;)

hodnocení

1x

Rozumný chlap, to také rozumem řeší, protože je to vše jen symbolika.

klera*
hodnocení

1x
Já bych si připravila směs voňavek a využila to ve správnou chvíli...jako malá jsem si takhle pěstovala směs babiččiných stoletých voňavek a byla to docela síla, ale bohužel mi to máma tehdy vyhodila, haha.

velikonoce
hodnocení

0x

Je to jenom tradice, že muži šlehají ženy. Může se to i porušit. Mějte také pomlázky a milého koledníka také pořádně vyšlehejte do bolava. Možná že příští rok už budete mít pokoj. *smich*

jp
hodnocení

0x

Dva roky co jste spolu není žádná doba a pán je zřejmě trochu úchylnej.

jana87
hodnocení

Chová se k nám jinak hezky, pomáhá mi v domácnosti a není konfliktní. Holky by nikdy neuhodil, ale s pomlázkou si to nechce nechat vymluvit.

hodnocení

0x

Zdravím. Když už to někdo chce dodržovat, mělo by to být jen symbolické. Žádná surovost. Já toto neuznávám vůbec, pro někoho je to tradice. Holt - jaké si to kdo doma udělá, takové to má.

ladycat*
hodnocení

0x

Jste máma, tak si dcerky obraňte - s přítelem se pohádejte nebo ho taky šlehněte, jak poradil @smode.

hodnocení

0x

Holt mu udělej waterboarding... a taky mu řekni, že když už voda, tak pořádně. *zed*

fugass*
hodnocení

0x
Někteří duševně slabší jedinci jsou holt takoví. Také máme jednoho takového strejdu. Za každou cenu se nalejt a co nejvíc zmlátit ženský. A to ještě ten náš blb má pomlázku z bužírek. Naštěstí k nám domu nepotáhne, protože by dostal 2x tolik ode mne. Ale ostatní bije hlava nehlava. Pije ten váš u toho? Vysvětlete mu, že z toho maj holky fyzické i duševní trauma ať se do nich vcítí. Naší malou i manželku sešleháme se synem zcela normálně, nikdy jsme je nebili a malá se na to těší, protože ví, že to se dělá, aby byly holky zdravé.
jana87
hodnocení

Je abstinent. Na druhou stranu ho mají holky rády a jiného strejdu by nechtěly.

liska5
hodnocení

0x

Když jsem se poprvé vdala z Čech do Ostravy, velikonoční ráno byl pro mne šok. Novomanžel mne sešlehal ještě v polospánku větví jalovce. Strhl peřinu, abych se nemohla krýt a na hlavu mi vylil celou kolínskou.Já ty škrábance pálivé měla aspoň týden a ta hrozná ruská voňavka byla cítit ještě déle. To jsou podle mne lidi, kteří nemají odhad. Nebo mají nějaké komplexy, které si takto vybijí pod záminkou, že jde o tradice. Tenkrát jsem byla tak zaskočená, že jsem se nezmohla na protiútok. Dnes bych využila situace a nečekaně bych mu to vrátila taky na holé tělo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]