Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
30. dubna jsem měla jít na kontrolu k lékaři (nic akutního pouze poslední kontrola po operaci). Je mi jasné, že v této situaci by bylo nesmyslné tam jít. Jen jsem se chtěla zeptat, jestli mají oni povinnost mě přeobjednat, nebo jim musím sama od sebe zavolat a domluvit se na termín?
Děkuji za odpovědi.
Tuto odpověď píši z vlastních a rodinných zkušeností. U nás v regionu se musí všichni sami přeobjednávat.
souhlas. Vlastní zkušenost-na hematologii-zavolal a jen potvrdili termím,na Dia -zavolal, druhý den poslal e-recept a třetí den přišlo přeobjednání za 2 měsíce a na GAE-zavolal-až přijdete zaklepte a hned vás vezmu na krev,kontrola u lékařky pak dle termínu, na tel dotaz ku ko k OL-pokud není nic akutního,nechoďte-stejně tak i kožní.Jo a na kliniku do Phy-přeobjednali na základu dotazu zda přijet nebo ne!
Zavolejte a zeptejte se. A uvažujte tak, že pro vás je to telefonát jeden, kdyby všechny obvolávala sestra, jsou to pro ní desítky telefonátů denně, krom jiné práce.
Ne všechna vyšetření se ruší. Rehabilitaci v nemocnici mi zrušily, ovšem na MR na poliklinice jsem šla dokonce dřív, volali že se jim udělalo místo.
Navíc není úplně nesmyslné tam na domluvený termín jít. Jen bych se na vašem místě zkusil telefonicky domluvit s lékařem na době návštěvy tak, abyste tam pokud možno nikoho nepotkala.
@jana222: Není to pravidlem a je skutečně lepší lékaři včas zavolat.
Není důvod rušit objednané, ve špitálech se nic zvláštního neděje (Brno onkologický ústav, FN) také jsem byla u ortopeda, objednání 4 měsíce tak proč bych to rušila. Onkologický ústav, denně, všichni mají roušky jinak nic zvláštního a v kuřárně se kouří o 106 (personál, pacienti). Neurologie u Sv. Anny ani zdenení nic nového, prostě u vstupu změří teplotu a hotovo.
Zavolejte, zeptejte se.
Měla jsem na nejbližší dobu objednaná 2 vyšetření, žádné nebylo akutní. V obou případech mi sestry zavolaly samy a termín zrušily. Dál se informace různí:
1/ na ortopedii - objednají mě prý znovu oni, až to bude možné. Nemusím na to myslet.
2/ na nefrologii - až to zlé přejde, mám se připomenout a znovu objednat sama. Na to tedy myslet musím.
Takže všude je to trochu jinak. Ale pokud Vám nikdo nevolá /i když do 30. dubna je pořád ještě času dost/, zavolejte si tam po svátcích sama, určitě budou vědět, jak se to řeší a podají Vám informace. Jaga.
Nikam nechodte a zavolejte tam, dají vám bud nový termín nebo mě řekli, at si zavolám někdy v budoucnu, až se situace trochu zmírní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.