Na trhu je velké množství různých mobilních telefonů. Mne by zajímalo,když člověk nechce,aby někdo narušoval jeho soukromí a měl větší pocit bezpečí a ochrany, na jaké druhy mobilů by se měl orientovat,jaké druhy mobilů jsou pro větší svobodu bez šmirovaní ideální? Vím že s Huawai byl vloni kvůli tomu nějaký problém.
Na vojně jsem byl u spojařů a tak moc dobře vím, že na něm byl velký štítek ,,NEPŘÍTEL NASLOUCHÁ´´ - neboli už soudruzi věděli, že i toto spojení není zabezpečené proti šmírování
vsechny, jste pripojen k siti operatora a ten presne vi kdy a kde jste se pripojil k vysilaci vcetne historie, vsude ve mestech jsou kamery, kazda platba kartou a vybery, windows, kazda stranka, kterou navstivite... muzete to ruzne omezit, ale smire neutecete
Bulvár a pochybné weby mě nezajímají. Pokud někdo, někoho sleduje, tak to jistě není nějaký Fanda Vomáčka z Horní Dolní, ale někdo, na kom je nějaký důležitý zájem. Nejsem paranoidní, abych měl trvale strach, že mě někdo nahání.
Data o poloze nebo odposlech může operátor uschovávat nějakou dobu...s jakýmkoliv mobilem. Pokuď v něm budete provozovat internet,je to ještě hrozivější...
Méně šmírují veškeré "hloupé" telefony bez operačních systémů. Avšak pokud jde o sledování polohy (i při vypnuté poloze - pouze pokud je telefon přihlášen v síti), otevření mikrofonu (možnost odposlechu kdykoliv když je telefon v síti), přístup operátora k mnoha Vašim soukromým datům včetně telefonního seznamu atd. a archivace všech uskutečněných hovorů a SMS už od roku 2002, tak v tomhle Vám svěcená voda nepomůže, natož jakýkoliv současný mobilní telefon. Jedině mobil vůbec nepoužívat.
Záleží na tom, oč vám přesně jde. Jestli chcete předejít šmírování, nemáte sebemenší šanci. Čučkaři disponují spoustou jiných možností, jak vás šmírovat, ani k tomu nepotřebují váš telefon. Ohledně telefonu samotného vám už odpověděli kolegové - čím víc digitál, tím snazší práce pro čučkaře.
joudic*
mozna jste z brna a treba je to nejaky hantecovy upgrade, ale cuckar je odjakziva neprilis schopny clovek, fuser, pricmrndavac apod
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.