Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze dostat právníka, aby mi napsal žalobu?

Od: vitecek® odpovědí: 12 změna:

Zdravim, rád bych se zeptal.

Koncem minulého roku jsem bydlel v bytě na Vinohradech. Nemám to na smlouvu, leč dostal jsem "výpis" o kauci, s podpisem vlastníka, který byt pronajímá. Mám i údaje, že jsem mu druhou část kauce platil na účet, stejně tak nějakej ten měsíc jsem na účet platil.

No, vrátil mi cca půlku kauce, více se na mě vys*al a domluvit se s nim nedá, nakonec mi řek, ať si políbim ...

tak se ptám, jestli, pokud mám i konverzace, z kterejch jasně vyplývá, že mi peníze dluží, včetně závěrečného "polib si", jestli lze podat trestní oznámení s cílem vrácení škody - a jestli k takovému případu lze dostat veřejného právníka (asi jako může člověk dostat veřejného adkováta, když se dostane do průseru), zkrátka abych nemusel platit bůh ví kolik jenom za to, aby mi někdo sesmolil těch pár řádků.

Díky, V.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

4x

Nic neuhrajete, nemáte smlouvu. Majitel bude tvrdit, že jste s podmínkami byl seznámen a třeba také to, že kauce / poplatek je nevratný, že platba je za prodanou věc , atd. Nemáte jak dokázat.

Na právníka bez zaplacení zapomeňte. Jinak si můžete těch pár řádků SESMOLIT sám.

hodnocení

? další, co neumí číst.

hodnocení

4x

Zdravím. Občanské poradny poskytují právní pomoc ve formě právního poradenství případně vám i pomohou sepsat právní podání k soudu např. žalobu.
Bližší informace o oblastech a formách poskytované právní pomoci najdete na stránkách Asociace občanských poraden zde

11.04.20 15:00
hodnocení

díky.

hodnocení

2x
Můžete zkusit bezplatnou studentskou právní poradnu na Právnické fakultě Palackého univerzity. Berou případy zdarma, na kterých se školí studenti pod dozorem advokátů. Mají teď online režim.
hodnocení

díky, jeden užitečnej

hodnocení

0x

"Nemám to na smlouvu..."

Obávám se, že máte smůlu. Máte nějaký doklad, jak vysoká byla ta bez smlouvy dohodnutá kauce? Dokážete, že Vám zadržuje část kauce neoprávněně a že naopak nedlužíte Vy jemu? Máte dklad, že to, co jste platil byla nějaká kauce, či nájemné a ne třeba dobrovolný příspěvek na žrádlo jeho psa? Máte doklad, že jste tam vůbec bydlel? Šikovný právník by si možná poradil, ale rozhodně nebude zadarmo.

doplněno 11.04.20 15:05:

Teoreticky - Nemáte smlouvu, na jakém základě a za co jste platil nějakou kauci? Bydlel jste načerno a věděl jste o tom. Takže žádná kauce vlastně neexistuje a Vy jste mu platil za bůhví co. Ten doklad, který máte se skutečně jmenuje "výpis o kauci"? Je v něm uvedeno přesně a konkrétně za co ta kauce byla? Skutečně tam je uvedeno, že je to za černý pronájem bytu (takže nezdaněný příjem pronajímatele)? To asi sotva. Totéž platí i pro audiozáznamy.

Když myslíte, že je to tak jednoduché, tak na co sháníte právníka? To přece zvládnete sám.

doplněno 11.04.20 20:44:

"...ucel platby: část kauce"

Část kauce za co? Za dočasné propuštění? Za zapůjčení auta? Za kandidaturu do poslanecké sněmovny? Nic konkrétnějšího tam nemáte?

hodnocení

tak se ptám, jestli, pokud mám i konverzace, z kterejch jasně vyplývá, že mi peníze dluží, včetně závěrečného "polib si", jestli lze podat trestní oznámení s cílem vrácení škody

Nemám to na smlouvu, leč dostal jsem "výpis" o kauci, s podpisem vlastníka, který byt pronajímá.

Snad jsem tyhle dvě informace napsal čitelně, ne?

id

Je ve vašem výpisu napsáno, že kauce je vratná a do kdy? Že majitel si může z kauce odečí třeba poškození vybavení?Dodržel jste výpovědní lhůtu, pokud ne, majitel si mohl z kauce odečíst za tu dobu nájemné.Je více variant proč vám majitel vrátil jen půlku kauce.

hodnocení

mám tu příjmový danovy doklad - firma (jmeno, adresa)

prijato od : moje jmeno

ucel platby: část kauce

podpis

id

Moc málo i na podání tr. oznámení nebo na vymáhaní vratky. Takže platí má první odpověď i když vám není po chuti.

hodnocení

mm - máme spolu facebook konverzaci, z které vyplývá, že dotyčný o tom, že mi peníze nevrátil ví

doslova řekl "ano, pošlu ti to"

proč si to neposlal "nemám peníze"

a ve finále "di do prde*e"

Nevadí, necháme to takhle kluci, dvě rady, na koho se obrátit jsem už dostal.

Proč? protože vždycky je snažší se někoho zeptat, než prohledávat internet plnej zbytečnejch informací a reklam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]