Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zkusím se někoho zeptat jak si pomoct s odstraněním plísně nohou -plosek . Všiml jsem si /náhodně/ , když si syn stříhal nehty jeho chodidel a bílých fleků kolem a již vůbec jsem nechtěl věřit když mi řekl , že to má již delší dobu. Nestěžuje si ale jistě je to pro něho nepříjemné a teď navíc je doba kdy k doktorům /kam mě někdo asi odkáže/ raději nechodit. Snad se najde nějaká dobrá duše a poradí . Již teď děkuji za dobrou radu. Zdravím Olin
Omezit cukr, sladkosti a slazené nápoje, koupit si jablečný ocet a potírat a potírat. Hlavně mezi prsty, tam bývá prapůvod. Taky je dobré nohy máchat v růžovém roztoku hypermangánu. Nohy větrat, aby nebyly celý den zavřené v botě, častěji střídat ponožky / bavlna se stříbrem ap./ Sandály a slunko to zlepší. Boty vystříkat protiplísňovými přípravky. V lékárně mají výběr krémů, sprejů a mastí na plísně. Pak v ošetřování i zdravé stravě vytrvat.
Po návštěvě bazénu nohy posprejovat desinfekcí.
Mám tu zkušenost u mojí mamky, jednou přijela z lázní a měla na chodidlech mokvavé puchýřky, nic nepomáhalo, až si začala máčet nohy v hypermanganu, takový slabě růžový roztok si vždy udělala, pak se kůže sloupla a bylo po problémech.
Kromě toho Canesporu vydesinfikovat boty...dávat pozor, aby nechodil ve vlhkých botách nebo zbytečně teplých na momentální počasí. Kupte nějaký sprej do bot, co zabíjí plísně a donuťte ho, aby ho používal vždycky když odněkud přijde.
Nejen vydesinfikovat boty, podívat se, jestli se v nich nepaří noha. Pokud ano, bez milosti vyhodit. Zvolit vhodné bavlněné ponožky, samozřejmě každý den měnit, před praním namočit v lehce růžové vodě s hypermanganem jak radil předchozí rádce maky. (stačí jeden, dva, pár krystalků na litr vody). Bude léto,bude moci chodit bez ponožek v sandálech a nohy větrat.
Po umytí nohou dobře osušit, případně zasypat zásypem na nohy, například zásyp Pedik na nohy.
"Plíseň" se v podstatě nedá vyléčit, jedná se o viditelný projev genetické poruchy kůže (přesný výraz neznám). Neb se na nemoc neumírá, moc se nad ní nebádá. Je spousta v lékárnách prodávaných produktů v různých cenových relacích. Dokud se vyráběl český Mykoseptin užíval jsem, nyní užívám Clotrimazol. Jinak dodržovat zcela běžnou hygienu. Četnost mazání vyzkoušet, přiložené letáky v balení vše vysvětlí.
Vím o čem píši, dělal jsem do důchodu v lékařském prostředí. Žiji s touto nemocí od mládí. Nevěřit na mastičky nabízené na internetu za nehorázné ceny se záruku 100% vyléčením. Pokud by to byla pravda, tak dnes nikdo z bohatých netrpí plísní na nohách.
Ještě upozorním, mazat nehty a lůžka nehtů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.