Nejste přihlášen/a.
Jaký je rozdíl mezi kuřecí a slepičí polévkou? Proč se kuřeti( na jídlo) říká kuře,když je to vlastně slepice? Kuře je přece vyraz pro právě vyléhlé mládě slepice a pak ještě pár dnů by se dalo označovat jako kuře.
Rozdíl mezi kuřecí a slepičí polévkou je velký. Ze slepice, která už nesla, byla dospělá, je polévka daleko silnější, taková krásně žlutá, výrazné chuti. Souvisí to s vyvařeným slepičím sádlem. Slepici vařit dlouho, maso je tužší, než u kuřete, proto změknutí déle trvá. Také se dokonale vyvaří všechny ty chuťové látky a při přidání domácích nudlí a zeleniny nemá slepičí polévka chybu. Je velice výživná, kdysi se vařila pro matky po porodu. Sousedky nosily tzv. "do kouta" pro maminku slepičí polévku.
Kuře je ještě mladé, na zabití se určují většinou kohoutci. Polévka z kuřete není tak pěkně žlutá ani chuťově tak dobrá jajko slepičí. Ten vývar je prostě slabší. Kuře je dobré na pečení, případně uvařit a udělat na paprice, se smetanovou omáčkou.Jaga.
Kuřata z obchodu jsou ještě kuřata, ale do krmiva dostávají dávky látek, po kterých jim bují svalovina. A aby v tom obřím počtu nechytly nějakou chorobu, tak ještě dostávají preventivně antibiotika. A při nedostatku pohybu se z nich stávají chodící nádory. Stejně staré kuře z domácího chovu je jak větší holub.
Když si upečete místo kuřátka slepici, maso bude vláknité, tuhé, suché. Polévka z domácí slepice pomalu a dlouho vařená s kořenovou zeleninou a kořením je lék. Z kupovaných mám trochu pochybnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.