Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebovala bych poradit s přítelem jsme žili pouze sexuální život 6 let ,před 3 lety si vzal půjčku 70000kč od společnosti Home credit,tato půjčka byla podmíněna tím,že musí mít přítel nějaký účet.Jelikož přítel žádný účet neměl,byli peníze převedeny na můj účet.Po dobu 2 let tento úvěr řádně splácel jelikož mi vždycky na tu splátku dal abych ji zaslala ze svého účtu kam byli peníze převedeny.Loni v květnu jsme se rozešli ,přítel se odstěhoval k jiné ženě,peníze na splátku mi nenosil,tudíž jsem nic z toho účtu neplatila.Teď mi začal vyhrožovat,že podá trestní oznámení za zpronevěru,že jsem mu žádné peníze nedala,koupila si věci do bytu atd.Tento úvěr byl psaný pouze na jeho jméno,můj podpis nikde nebyl.Proto prosím o radu,nevím kudy kam.Velice děkuji.
Nechal bych to úplně být. Ať si Vás udá, jenom se zesměšní. Ani bych neřešil extra nějaký důkazy - prostě bych řekl, že jsme spolu žili, takže peníze dostal a potvrzení nedával, protože nikdo normální nedává partnerce potvrzení. Kdyby ty peníze opravdu nedostal, tak proč se ozval až po třech letech? Nikdo mu nebude věřit.
Navíc vyhrožuje jen proto, protože už to má po třech letech určtiě promlčeno a nemůže stejně nic z Vás dostat, i kdyby nádherně jste mu ty peníze nedala.
spurnel, mě to připadá, že váš expřítel má na krku exekutora, protože půjčka není splácena. A se svou nynější přítelkyní vymysleli pěkný podraz. Nebezpečí vidím v tom, že exekutor by nemusel zjiťovat čí je účet na který peníze z půjčky odešly a prostě ho obstaví. forum.finexpert.cz/... Tady je podobný dotaz tomu vašemu. Exekutor by však neměl obstavit váš účet, protože jste nebyli manželé. Ale projistotu bych se na vašem místě ještě nějakého exekutora zeptala.Zdravím, karina
Taky mě to napadlo... a nejde nějak změnit číslo účtu? Už jenom proto že bůhví co ještě může bývalý vymyslet
hm, já bych asi do doby, než bych u exekutora zjistila zda mě něco nehrozí, účet pro jistotu zrušila, peníze si nechala v hotovosti a po čase si založila účet jinde a u jiné banky. Je fakt, že tohle není pro tazatelku jednoduchá situace, dneska s exekutorama jeden nikdy neví a na lehkou váhu bych to nebrala ... A dohadovat se pak soudně stojí další peníze. k.
To číslo učtu je taky psané na jméno,a ne na jeho.A hlavně pokud by sis koupila něco ty jak tvrdí tak by se ti neozýval až po takové době .A na číslo učtu ty peníze mohly přijít jako omylem a ten kdo to jako omylem poslal se ti celou dobu neozýval se o svoje peníze?
Pravda.. není problém sehnat jakékoliv číslo účtu Nehledě na to, možná je to hloupost, ale nedopustil se panáček tak trošku podvodu, když neuvedl SVŮJ účet?
Ale stejně bych si udělala nový účet. Nic to nestojí, jen trochu času.
Neviděl bych to tak růžově: on může tvrdit, že došlo ústní dohodou k pújčce, kdy paní je dlužník a bývalý přítel věřitel s tím, že doba splatnosti je dejme tomu ty tři roky a právě nastala doba splacení.Bývalý přítel lehko dokáže výpisem z účtu , že k půjčce skutečně došlo a jak prokáže paní, že nepoužila peníze pro svojí potřebu? Každopádně půjčku musí splatit přítel ( ten si půjčil ) a přítelovi to musí splatit bývalá partnerka, když on půjčil zase peníze jí ...
SPURNEL, buďte v klidu. Tohle co píše Abdul se dá lehce smést ze stolu. Vycházejte z rad ostatních. Nemáte se čeho bát.
Milý Abdule. Nevím, kde jste přišel na to,že jsem původem Ukrajinec. Snad tak uvažujete proto, že jsem se zastala tazatelky, která má přítele z Ukrajiny? Abdule, velice si vážím lidí, kteří zde na Poraďte DISKUTUJÍ. Je tu mnoho lidí, před jejíž moudrostí hluboce smekám
. Buďte tak hodný, přečtěte si zde pár otázek a odpovědí. A PŘEMÝŠLEJTE...
Na nic jste nepřišel? . No, ani mě to u Vás nepřekvapilo
. Tak já Vám to teda povím. Všimněte si, že se zde lidé nehádají, neurážejí, Umí spolu diskutovat i když mají rozdílné názory
. Takže jestli si chcete léčit komplexy, tak šupky hupky někam jinam
.
Promiňte pokud jsem Vás urazil, kdybych tušil, že máte něco proti ukrajincům vyjádřil bych se samozřejmě trochu kultivovaněji...
Abdule, jak asi prokáže splatnost dle ústní dohody zrovna tři roky? Maximálně prokáže půjčku, ale spíš neprokáže žádnou smlouvu a maximálně bezdůvodné obohocení, o nemž se dozvěděl před šesti lety, tzn. má to už 4 roky promlčeno.
Popsal jsem pouze jednu z možností...dohodu o splatnosti samozřejmě nijak nedokáže a pokud nebude moci prokázat, na kdy se dohodli se splatností, není jednodušší možnost, než písemně vyzvat tazatelku k uhrazení dluhu např.do 30 dnů a ta bude muset dluh uhradit.Pokud si ten bývalý přítel půjde za svým měla by pravděpodobně tazatelka smůlu ale pochybuju o tom,spíš ten sičák jenom vyhrožoval. Jinak navím, co máte na mysli s tím promlčením po 4 letech? Tazatelka žila s přítelem 6 let,on si údajně po třech letech vzal půjčku, která ovšem byla vyplacena na její účet .On dával údajně po dobu dvou let peníze přítelkyni na ruku a ona to splácela ze svého účtu.zbívá tedy pouze rok a za rok to promlčené rozhodně není...Vím o případu kdy to bylo obráceně...paní chtěla půjčku ale neměla bonitu,její přítel si vzal půjčku na sebe s tím že peníze budou vyplaceny na účet paní,paní dva roky platila splátky ze svého účtu a potom rok ne.Věřitel samozřejmě chce peníze po tom, kdo si je půjčil a ten je bude muset taky vrátit.Ale úplně jednoduše potom dokáže v případném sporu, že peníze přepůjčil dál...a bude je chtít zpátky taky.
To není tak jednoduchý, jak popisujete. Není-li písemná smlouva o půjčce, je na straně žalobce obhájit svoje tvrzení, že taková půjčka někdy existovala. Soudu nestačí říci, ano já jsem bez smlouvy půjčil. Musí to DOKÁZAT. A chtěla bych toho přítele vidět, jestli by do takového sporu šel, když důkazní břemeno bude na něm s tím, že když spor prohraje, tak bude platit soudní výlohy, případně advokáta tazatelky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.