Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je zakázané scházet se na soukromém pozemku

Od: rimr odpovědí: 43 změna:

Zdar, vím že na veřejnýcm místech je spousta omezení, ale co bych chtěl vědět ,je zda na soukromém pozemku nebo u někoho se můžeme scházet. Například 12 lidí kvůli tomu aby řekli co je nového, nebo se na něčem dohodli.

43 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Jestli nechápete opatření, proč se nesmíte scházet, tak sledujte zpravodajství. Švindlováním jste sami proti sobě. Jestli vás někdo vidí, nebo nevidí, nemění nic na tom, že se můžete nakazit. Po tolika dnech, kdy platí omezení, nechápu, že někdo může mít takový dotaz.

72mona
hodnocení

8x

Jakékoliv shromažďování lidí, kteří spolu nežijí v jedné domácnosti (nebo spolu nepracují), je špatně. Padají i pokuty, pokud vás někdo nahlásí. M.

mak*
hodnocení

8x

Ono stačí trochu myslet. Vir se přenáší z člověka na člověka a je úplně jedno, kde ten člověk je.

Bohužel stejně jako vy uvažuje (spíš neuvažuje) mnoho lidí, po stádiu šití roušek a moralizování přichází stádium, že na to lidi začínají kašlat. Vzhledem k velikonocům a pěknému počasí odhaduju, že za týden prudce přibude nakažených.

Svým způsobem je tahle situace horší, než válka. Za války vidíte, že po vás střílí a víte odkud, tady nic nevidíte a nabýváte falešný pocit bezpečí.

Všimla jsem si, že v Praze někteří vůbec roušku neměli anebo jí měli sundanou na krku.

hodnocení

5x
Ja to nechapu. Taky je mi to docela neprijemne, ale snazim se to vydrzet. Treba sousede minuly vikend poradali grilovacku o 10 lidech. Asi tri rodiny. Pokud tam byl jeden infekcni, tak je dost možné, ze nakazil ostatni a ti pak nakazili sve blizke a ti blizci se jiste schazi s jinymi lidmi. A tak se to exponencialne siri. Proto jsou ty opatreni, aby se rychlost sireni omezila. Nekteri lidi to bud nechapou nebo to maji uplne v pazi.

hodnocení

4x

Viru je jedno, jestli je 12 lidí nacpáno na soukromém či veřejném pozemku nebo nalezou do jedné místnosti, vir to rozlišovat nebude. *zed*

mate59
hodnocení

3x

Neměli by ste se ani na soukromném pozemku scházet.12 lidí múže roznést vir mezi sebou.

petrx*
hodnocení

3x

Né nesmíte .Ted na Čt odpovídal právník na takové dotazy .

hodnocení

3x

Hloupá otázka. Nepochopení způsobu virového šíření covid-19 z osoby na osobu? Pokud nechci šířit covid-19 nepotřebuji zákazy státu, EU ..., jen se chovám způsobem, abych k šíření nepřispíval.

bcds
hodnocení

2x
Je jedno, jestli je to na soukromém nebo veřejném pozemku, nesmí se to.

lukas32
hodnocení

2x

Pokuta 10 tisíc - je to dost peněz, ale pokud se vás tam sejde deset, máte to za "stovku",

lidus*
hodnocení

0x

Nesmíte, pokuta až 20 000. Když se sejdete doma, nikdo vás neuvidí. Že je to kravina, také si to myslím.

jenda2*

Na veřejně přístupných místech, nikoli na soukromých pozemcích. A pokud budete na zahradě, někdo vás udá, jste rodina. Za předpokladu že jste bez nemoci.

@jenda2 - A pokud budete na zahradě, někdo vás udá, jste rodina.
A nemáte doklad totožnosti :(

jenda2*

A kde máte v dokladu totožnosti napsáno, že jste rodina? To vám dnes nějak velice chatrně myslí... Tchán se jmenuje úplně jinak než já atd.

Stejné bydliště ano srůznými bydlišti ne.Proto ten občanský průkaz.Mysli.

jenda2*

Jednak se takové rodinné setkání prakticky vůbec neděje a druhak když se sejdou, tak chvíli posedí blízká rodina a jde se zase domů. Po měsíci odluky proč ne. Jen se zase objevuje stará dobrá tradice udávání milenců bez roušky a muchlování na lavičce - jak to když je vydané vládní nařízení. A debilita kvete dál. Nikdo z cizích se nikde neshlukuje a někteří píší kraviny jen proto, aby ukázali svou uvědomělost občana. A pokud to vláda prodlouží ještě několkrát, můžete jim z chodníku při žebrání poděkovat. Virus totiž zřejmě žádné roušky ani 2 metry odstupu nijak neomezuje. Tak čest práci soudruzi udavači.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

ono je otazka jestli tech 12 lidi zije v jedne domacnosti

V Chanově jo.

hodnocení

0x

Žádný takový zákaz neexistuje. Netuším, proč vás tady někteří ostatní mylně informují.

hodnocení

0x

To už můžete na soukromém pozemku rovnou uspořádat diskotéku. Prostě, nesmějí se setkávat lidé mimo rodinu a pracovní povinnosti. Jak víte, že jeden z těch dvanácti nemůže nakazit ostatní? I když, jak moudře uvádíte, je to na soukromém pozemku?

Snad to nějakou dobu ještě vydržíte, či vlastně my všichni vydržíme. Nedá se plavat proti proudu, zvláště, pokud chcete zůstat zdravý. Je to pro dobro všech, respektujte to tedy. Jaga.

To je logika na hlavu postavena!
S dobrými přáteli o kterých víme snad vše se sejít nesmíme ale s úplně cizími lidmi o nichž jen víme max povolání se scházet v práci musíme?

@diesel - U dobrých přátel se nějak lépe pozná, že je někdo nenakazil?

jofa*

diesel: To vám nedochází, že do práce se prostě někde musí aby vše nezkolabovalo a tam se dodržují nařízená opatření. Bez toho žrádla se snad s přáteli nějaký čas v houfu na zahradě obejdete.

Teda jděte mi do pr .Vy jste tedy ubožáci.S dobrými přáteli se můžu nakazit ale s cizími v práci nemůžu to je opravdu debilní logika .Mějte se hezky užívejte si uzavřenni dom,a ještě nechcete dotat raději OM 10M a ktomu ještě JP75 či raději OPCH? Abyste měli jistotu že to nechytnete ani doma!

Jinak kdo vytváří hodnoty ten musí pracovat ať se děje co se děje,Ale ti co nic nevytváří ti nepracují. další logika dokonce nemusí do práce ani ti co vůbec v kancelářích nepřijdou dos tyku s veřejností tak si pto přeberte jak to ve skutečnosti je vše velmi nelogické!

@diesel - S dobrými přáteli se můžu nakazit ale s cizími v práci nemůžu
Ale no tak... klid... nic takového nikdo neříká. Ovšem pokud je vhodné omezit kontakt, holt to odnesou ty zbytné, i když chápu, že to spoustu lidí mrzí či štve.

Napíšu to ještě jednou. Chápe tady někdo, že žádný takový zákaz neexistuje?

Já. Skončil 1.4.

Mají v tom chaotici bordel.

hodnocení

0x

Já si myslím, že toto není o zákazech, výnosech vlády a trestech, ale o zodpovědnosti každého z nás. Virus nějak nemá smysl pro humor a kamarádství.

hodnocení

0x

Lidé,kteří se takové soukromé párty s kamarády zúčastnili by měli nosit zřetelné označení, že mohou být nakažení - nemusí o tom vědět, aby se ostatní včas vyhnuli. Neříkám,že se člověk nemůže nakazit jinak, ale proč tomu chodit naproti? Jedině že by všichni zúčastnění měli stále během párty nasazený respirátor a přes něj roušku, pak bych možná to tolerovala i s kolemjdoucími. Jinak se říkávalo : kdo chce kam,pomozme mu tam.

Zádrhel je v tom, že "tam" můžou dostat i ty, kteří o to nestojí.

Jo a ještě lidé co musí chodit do práce a pracovat "po boku" druhých lidí kdy znají jen jejich jméno!To je ještě horší než posezení s dobrými přáteli!

Tak se nemají účastnit.

Myslela jsem párty, ne práci, já už naštěstí do práce nechodím,ale co vím od dětí, tak v práci mají roušky, stále se prý dezinfikuje všechno, mají samozřejmě rukavice, určitě si nepřipíjejí, nelíbají ,prostě dodržují pokyny. Navíc pracují na 2 party, aby se nepotkávali. Možná v některém zaměstnání to je jinak, já to vím pouze zprostředkovaně.

Samozřejmě -zkuste si třeba celý den stát u zdi a omítat s rouškou,prostě pořádně pracovat, za 15 minut ji sundáte-buďto se budete dusit nebo bude platná jako mrtvému zimník (ona je stejně tak platná!),rukavíce? někdo je zvyklý ale cajk má jako prase,a nestýkat se? je tolik věcí které by se museli přestat dělat a práci zastavit úplně -třeba obchody - vždyť se tam nemusí vůbec chodit. je to jen nafouklá bublina a zkreslené pro blbečky od blbečků tiskem !

jenda2*

Dobré video na youtube.cz

hodnocení

0x

Já do práce naštěstí chodím.Takže se mě práce na 60 % a podobné vymoženosti netýká,naštěstí.

Ale chápu,že když to bude takhle dál,ta politika rozsévání strachu. Pokračovat,tak místo na nějakej přeceńovanej coronavirus,budeme umírat hlady.Protože republika se zadluží a všechno půjde do kopru.

Všechno se bude zdražovat a na nic nebude mít stát peníze.Což se všem obhájcům "domácího vězení" určitě líbit nebude.

Jinak u nás v práci nosíme roušky a dezinfikuje se kde co.Změny jsou strašidelný a náročný.

Ven chodím normálně nakupovat a zařizovat co je potřeba a jsem rád,za každý otevřený obchod.Dík Bohu za otevřené železářství po X týdnech.K holiči jsem šel ke známé domů.To jako fakt po mě nemůžou chtít,abych se nešel ostříhat a chodil jako houmles.

A teď ještě si neodpustím.Rád jsem se díval na krásné ženy,ale teď když vidím.Jak jsou zabalené do kusu hadru.Že ani nejni poznat,kdo to je.To je fakt hnus velebnosti.

Snad se všechno vrátí do správných a obvyklých kolejí co nejdříve.

A jinak zítra budu doma grilovat na soukromém pozemku.Celá rodina.Bydlíme v dvoudomku dvě rodiny.Dvůr společný.Pro šťourali.

Tak aspoň tak no.Na chvilku zapomenout na zblázněný svět.

Máte štěstí,že jste mladý,máte možnost něco udělat, aby svět byl lepší, my v důchodu už toho moc nezměníme. Jinak jsem taky byla na grilování, na kafi, ale všechno v rámci rodiny. Jen mi chybí to pomazlení s vnoučaty, sice o nikom nakaženém nevím,ale prý to někdo na sobě ani nepozná. A já se ráda potkávám s lidmi, nemám problém se bavit ani s mladými, ani se s úplně starými, jen v těch rouškách nevím kolikrát, kdo mě zdraví nebo koho zdravím já.Jinak si myslím,že čím to bude déle trvat, tak to lidi, pokud se to nebude týkat jich nebo jejich rodiny,třeba potají, ale začnou všechno porušovat.

donpapa

@lenulakr To je skvělé, pokud nikoho nenakazíte, tak se kvalitně promoříte a naplníte vizi vlády. Jen tak dále a častěji, hlavně nechoďte mezi lidi, kteří pravidla dodržují.

donpapa: pokud by všichni dodržovali pravidla jako já, myslím, že by vir neměl moc šancí: Nosím dvojitou roušku s filtrem, pokud někoho potkám, stojíme od sebe víc než 2 m, při návštěvě rodiny jsem seděla u jiného stolu kus dál, na vnuky jsem nesáhla, přece nebudu vysvětlovat tady všem, jak sebe a okolí chráním, byla bych za blba. Jen chci říct, že ze začátku jsem měla panický strach a už jsem si to v hlavě srovnala, nemůžu se přece pořád jen něčeho bát, nespat, děti vidím přes internet, ale doma jsem stále sama. Někomu samota nevadí, ale mně jo. Když vidím, jak se rodiny scházejí, i se sousedy, pravidelně, babičky hlídají vnuky a já sedím pořád doma se sama , i na zahradě nosím roušku. Kvůli tomu pitomému viru nejedu ani na chatu, co kdybych tam potkala sousedy. Ale proč vůbec reaguji na váš příspěvek? Asi abych se odreagovala, utvrdila se v tom, že víc dělat nemůžu, abych se nezbláznila. Přeji vám hlavně zdraví.

I když člověku není dobře o samotě, dá se to vydržet a myslím, že se to vyplatí. Máme počítače, mobily, můžeme se stýkat alespoň virtuálně. Možná se nám stýská po přátelích, tak snad ale to můžeme ještě nějaký čas vydržet. V Německu k tomu přistupují mnohem laxněji a také jsou na tom hůř, než je tomu u nás.

11.04.20 09:25

Vydržím

jenda2*
hodnocení

0x

Jak jsem tvrdil o nevyšších níkazách za strany nemocnic, tak dalších několik případů minulý týden přišlo z nemocnice, kde leží nakažení. Personál jako uklízečky tam poblíž někde oddělení pracovaly a další dvě z nich dostaly zápal plic - Covid-19. Desinfekce je v nemocnicích nějaká divná, protože jak jinak by to mohlo být u dalších a dalších případů? Pak se bude opatření vlády neustále prodlužovat a nikdy to neskončí. Největší problém byl v informovanosti. Starosta byl prostřednictvím soc. sítí dotazován o počtu nakažených v našem městě a uváděl 2. Lidi na něj útočili o počtu 11 lidí a ve skutečnosti je to 42 lidí. Údajně starosta neví, kolik je ve městě nakažených ale všici ostatní to vědí. Opět ukázka, jak ve skutečnosti boj proti nákaze postupuje. Lže se, opatření jsou liknavá a jsou zdravotníci. Tak jen tleskejme dál.

doplněno 11.04.20 09:45:

e15.cz/...

V odkazu je to, co jsem tvrdil dříve. Policie nenechala farmáře jen ke svým zvířatům, nenechala je vozit hnojivo na pole aj. Jak stádo bezmozků. Hlavně že vláda nařídila nějaká opatření ale skutečné dopady budou horší než samotný virus. Už to pomalu hlavní aktéři přiznávají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]