Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělají tanečníci v důchodu?

Od: nikc® odpovědí: 20 změna:
Co dělají tanečníci, baleťáci, primabaleríny, když už nemůžou vykonávat tuto profesi. Např. Madonnu za jeji profesní život vystřídalo spoustu tanečníků a tanečnic. Spíše ona je nechala vystřídat, si myslím. Co pak dělají za profesi? Někteří asi dělají choreografy.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Tanečníci v důchodu jezdí po klinikách a dávají si operovat klouby.

A vzpomínají na zašlou slávu :)
hodnocení

Totaku, na zašlou slávu vzpomínají i dříve slavné herečky, co jsou teď v důchodu. Aspoň mají na co vzpomínat.

hodnocení

4x

Konec kariéry v pětatřiceti a začátek od nuly. To je druhý život baletek

heroine.cz/...

hodnocení

3x

Někteří vyučují a předávají své zkušenosti dalším generacím tanečníků, baleťáků. A někteří se třeba vrhli na podnikání v různých oborech..

hodnocení

3x

Já myslím, že taková mladá hezká štíhlá baletka nebude mít problém nechat se sbalit od nějakého úspěšného muže, se kterým uzavře manželství, a ten se pak o ni "v důchodovém věku" postará, takže krom péče o blaho manžela nemusí dělat nic :)

No a takové, které nemají to štěstí na dobré vdavky, tak například učí v nějaké taneční škole, dělají pomocné práce v divadle, otevřou si nějaký e-shop s tanečním zbožím nebo šijí taneční šaty a kostýmy na zakázku, vedou v domově dětí a mládeže kroužek dramaťáku, učí ve škole hudebku... Nebo něco úplně jiného mimo obor. Jak kdo umí!

hodnocení

Danko a co baleťák, tanečník? Ten si ženu, která ho bude živit těžko najde. Pokud nebude gay a nenajde si bohatého chlapa. I to je možné.

Baleťák, pokud je hetero, tak má asi v tomto ohledu smůlu. Takové citlivé umělecké duše jako jsou tanečníci, hudebníci nebo herci často mívají sklony k depresím, úzkostem, závislosti na alkoholu a zahálce, tak je možné, že třeba baleťák v důchodu nebude dělat žádnou pořádnou práci, jen sem tam nějaké melouchy, co se mu namanou.

hodnocení

;) O baleťácích v důchodu jsem v žádném časopise nečetla. Zato čtu rozhovory s herci a zpěváky atd.

hodnocení

2x

Treba to co Richard Genzer.

To chces vyjmenovat kazdeho jednotliveho?

Nebo ocekavas, ze vsichni po skonceni profesni drahy delaji to same?

Nekteri urcite delaji choreografy. Jini jdou zase treba ucit, dalsi jdou k lopate, nekdo mozna cestuje, studuje, zalozi firmu, jde na pracak a pod most, nekdo si otevre tanecni studio nebo skolu, nekdo jde k pasu do fabriky, nekdo vyhraje ve sportce nebo zdedi po zazoabne babcce...milion lidi milion osudu...

Co ocekavas za odpoved?

hodnocení

2x

Můj švagr byl baleták, ale před tím se vyučil. Takže se pak vrátil k řemeslu.

Už je v důchodu, ale ještě vykonává řemeslo.

jabraka*
hodnocení

2x

Profi tanečníci obvykle odchází do profesního důchodu kolem 40 let.Měl jsem kamaráda,který přešel do podniku SUPRAPHON a dělal tam kontrolu vydávaných gramodesek.Do starobního odešel v 55 letech.Podle mého názoru by z dchodu po čtyřicítce asi nevyžili.Proto si najdou jakékoliv klidnější zaměstnání.Prozíravější si vystudovali nějakou školu.

JABR

hodnocení

Kloubková moderuje na Nově.

edi
hodnocení

2x

Možná v tom prostředí, v kterém pracovali, si něco najdou nebo jim někdo "z okolí" nějakou činnost nabídne. Třeba většina z nich takto zůstane na svém milovaném pracovišti a dále pracují.

hodnocení

0x
Třeba si užívají důchod? Proč by měli v důchodu dělat nějakou profesi?
trump

Myslíte si, že tanečník vydrží do 65 let tančit, nebo baleťák baletit? Po čtyřicátém roku života, už musí hledat něco jiného, aby se uživil, než půjde do starobního důchodu.;)

Název otázky se ptá na důchod *smich*
hodnocení

To jsem dala do uvozovek slovo "důchod". Akorát to není vidět.
hodnocení

Mě by zajímalo, co dělají ty tanečníci, co tancovali s Madonnou a dneska je jim 40+-.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]