Nejste přihlášen/a.
Předně, nejste neschopná. Naopak bych řekl, že pokud jde o písemný projev, jste nadmíru schopná. Projděte si některé zdejší dotazy a uvidíte, že mnozí nejsou schopni pořádně zformulovat dvě věty, o chybách nemluvím. Už tady bych viděl velkou přednost! A to je pouze malinká část vaší osobnosti, do které jste nám dala nahlédnout, a je naprosto nadprůměrná. A podobně na tom budou i ty další, o tom nepochybuji. Jenom děláte dvě základní chyby - jednak se obrovsky podceňujete, ale hlavně, vlečete za sebou pořád břímě minulosti. Odtrhněte se od toho. Hlavně ve svých úvahách. Jste mladá, dobře píšete, pravděpodobně i dost čtete, jinak by váš projev nebyl takový. Prostě vyjděte, vyjděte ze svého prostředí. Teď tomu sice doba nenahrává, ale pusťte se do nových věcí a nevracejte se v myšlenkách zpátky. Hledejte, objevujte a dokazujte si, jak jste dobrá. A dobrá určitě jste. Jak říká klasik: Všude je nějaké vpřed.Tak, Aničko, vpřed!
Aničko, nejste neschopná, to se Vám jen zdá, to si jen namlouváte, protože nevíte kudy kam. Jenom jste ve špatné rodinné společnosti, a pochopitelně to nezvládáte, toho zlého je kolem Vás moc a moc. Napištemi vnitřní poštou ne ajka5@volny.cz, zajistím Vám přednostně psycholožku / psychologové mají dlouhé objednací doby, je jich málo / a pomohu Vám se vším ostatním, abyste nebyla pod vlivem matky a otce, pokud tedy opravdu jsou takoví. Určitě se pro Vás dá najít vhodná práce a o té škole, jak Vám tady radí, byste také měla uvažovat. Hlavně ještě zabojujte, podle toho, jak jste to napsala, na to zjevně máte. Pěkný víkend...neseďte doma v tom prostředí a vyjděte si do přírody, na sluníčko. A ozvěte se! ajka
Dobrý den. Aničko, k tomu psychiatrovi se objednejte sama. Ten Vám může napsat vhodné léčivo, které by Vám mělo pomoci. Jste na tom psychicky hodně špatně, musíte to začít řešit. Když to necháte být a budete se tím trápit sama, bude se to jen zhoršovat. Také by nebyly od věci nějaké vhodné terapie, popovídání s psychologem. Aby jste se měla komu svěřit a měla s kým své pocity řešit. Nejdříve musíte vyřešit svoji psychiku, abyste mohla v zaměstnání fungovat. To by máma pochopit měla. Zkuste se poohlédnout po práci, kterou byste mohla dělat třeba na čas z domova, pokud Vám máma nadává, tak ať Vám takovou sežene. Máma by Vás měla spíše podpořit v tom, abyste si doplnila vzdělání. S tím základním budete mít problémy a to by chápat měla. Je třeba, aby i ona pochopila, že jste nemocná a musíte se nejdříve léčit. Přeji Vám, abyste u ní našla více pochopení a opory.
No já jsem si všimla jedné nesrovnalosti v příběhu.
"Když vzpomínám na dětství, vybaví se mi to, jak jsme neměli co jíst, nebo téměř kde spát, jak jsem se ráno probudila a cítila kouř, protože rodiče kouřili ve stejné místnosti jako jsme spali, jak otec rozbil nábytek v celém domu ze vzteku a bylo toho mnohem víc."
Píšete, že otec rozbil nábytek v celém domě a přitom jste neměli ani kde spát a všichni jste žili pouze v jedné místnosti? Nebo ráno šli rodiče schválně kouřit do místnosti, kde jste spali? Proč by to dělali?
Ono mi to trochu neštymuje i v jiných pasážích, ale OK, nebudu se v tom vrtat. Jen se zeptám, s jakým záchvatem Vás odvezla ta sanitka? Kdo ji zavolal? Kdo všechno je ta rodina? O žádném sourozenci není v tom elaborátu ani zmínka. Táta od Vás odešel a tak je ta rodina jen Vy a Vaše matka? Jak dlouhá doba od té příhody uběhla? "Strašně" dlouhá doba je pár týdnů, nebo několik let? Předpokládám, že už je Vám v této době víc než 15 let a nejste závislá na rozhodnutí matky, když už máte za sebou i to, že jste chodila do nějakého zaměstnání. K lékaři si můžete dojít sama a jestli trpíte úzkostmi a matka svou roli rodiče nezastává, nikoho jiného nemáte, tak byste to měla udělat.
joudic, podle jedné fotky se nic nepozná. Mám s tím 2 špatné zkušenosti. Fotka hrozně zkresluje. A dokonce ani z jednoho, dvou setkání se nic moc nepozná.
Já měla štěstí taky na ortodontistku, kterou jsem si vybrala ne podle fotky, ale podle hodnocení lékařů - názorů. A měla výborné hodnocení. Psali i o její povaze pacienti, nejen o jejích kvalitách a chválili jí. To mě zaujalo a opravdu byla taková. Fotku tam neměla. A je fajn. Ale co se týče psychologa, ten musí sedět ještě víc než ortodontista. Před ní jsem na doporučení zubařky byla sice u ortodontistky, ale ta mi vůbec neseděla a nerozuměla jsem jí. Na mě se musí mluvit pomalu. A ona mluvila rychle a trpělivost žádnou neměla. Jinak k tomu vyzařování, to jsem si myslela taky, že to jde. Ale spálila jsem se a naletěla. Asi to nepoznám z fotky.
V 18 letech už nemusíte poslouchat matku. Proč? Objednejte se k psychologovi, psychiatrovi a řešte to! Snažila bych se co nejdřiv od nich se odpoutat a vypadnout. Matku neposlouchejte. Jen Vám škodí.
Některým lidem se nikdy nezavděčíte. Ani matce ne. Vždycky si najde něco, co jí chybí a spokojená nikdy nebude.
Oni, rodina Vám pije krev. Citoví upíři to jsou. Potřebujete změnit prostředí a obklopit se lidmi, kteří Vás mají skutečně rádi a váží si Vás. Jednoduché to není. Na nějakou linku důvěry zkuste teď zavolat. K psychiatrovi nebo psychologovi se teď asi nedostanete. Aspoň tu psychickou podporu potřebujete dostat.
Vypadá to, že si dívenka jenom chtěla postěžovat, ale že na tom tak zle není. Na nabídku konkrétní pomoci vůbec nereagovala. Aničko, mám pro vás mnohem širší a zcela konkrétní nabídku pomoci, ale sem ne. A pokud se od toho, v čem žijete, co vás tíží, opravdu chcete odpoutat, musíte se ozvat, nutit vám určitě nikdo nic nebude. Ale možná vám to TAM vyhovuje: Napište, kontakt na sebe jsem vám dala!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.