Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chci se zeptat jak bojovat proti lidem v práci kteří pořád poukazují na nějaké nesmyslné problémy a sami tu svou nědělají pořádně myslíte že jeto závist ,že člověk se má dobře, že osobní ohodocení mám více než ostatní tím mě chtějí dohnat k nějakým krokům aby potom bylo sníženo a moje osoba znemožněna.
Máte někdo zkušenost stímto problémem
fugass - Přesně jak popisujete, zažil jsem, respektive vypadá to tak, že u nás se obecně poctivá a kvalitní práce "potírá" "necení". Donášel na mně dlouhodobě velmi pilně kolega špinil a očerňoval mně jak to jen šlo, přitom jeho výkon, nic moc, neobracel jsem se proto na přímého nadřízeného, neboť ten byl řádně "zpracovaný" , podjatý, tj. dozvěděli jste se od něj o mně pouze to co jim ten můj "skvělý kolega nabulíkoval" aniž by se přesvědčil o skutečném a pravém stavu věcí, ale výš a dosáhl jsem přeřazení do jiného kolektivu, nemohu si stěžovat. Myslím že je vždy na místě zkusit "zabojovat" i když to někdy nejde protože u nás v ČR (nevím jak jinde) je to většinou tak, že místo toho aby se potírali lidé jež jsou původem nepravostí, tak to bohužel odnese ten poškozovaný a to rozhodně není správné.
... po změně práce to bude lepší...
To se nedá až tak říct. Pokud je problém v ní, tak bude narážet v každé práci.
Pokud je v kolektivu idiotů, tak je alespoň šance, že to bude jinde lepší.
A další věc je, že ve stejném oboru se pohybují většinou stejně "inteligentní lidi". Takže pokud kope kanály, tak u jiné firmy budou ti samí lidi a v takovém případě opravdu změna zaměstnání nemá smysl.
Jen změna v oboru.
Nejhorší je to že vlastně ti co neumí skoro nic,nebo to flákají a čučí pořád do mobilu a tím nemají vůbec žádný přehled kde co je, tak mám pocit že se jim nic nestane ,a jsou chránění.Ale jak píšete i když člověk dělá v práci sebe lépe a učí se nečemu novému stejně stím nic neudělá ,a když si půjdu stěžovat tak se stejně nic nebude dít nebo jsou ve firmě rodinné vazby které nikdo nechce rešit aby nahodou nebyl někdo ten špatný.
Jsou lidi, kteří mají v povaze, že svoji práci nehodlají dělat pořádně. Mám zklušenost, že se s tím nedá moc dělat. Pokud ve firmě, kde pracujete, někdo pomlouvá, tak to může být i závistí. Jsou lidi, kteří se nedokážou s mířit s tím, že nemají vrozenou takovou pracovitost. Jestliže máte větší osobní ohodnocení než někteří, tak to máte ještě dobrý. Jsou firmy, kde se jedni snaží a druzí ne a přesto mají všichni stejný plat.
Je to vyjádřeno např. ve filmu Rozpuštěný a vypuštěný, na konci filmu, když filmová postava inspektor Trachta řekne:
V životě je to tak, že jedni orají a vláčejí a druzí sklízejí.
Zdravím. Proti pomluvám se člověk těžko brání. Snad jen nezavdávat příčiny k těm pomluvám a svědomitě si odvádět svoji práci dál. Ti chytří brzy přijdou na to, co je pravda a co pomluva. Mezi řečí můžete říci, že nesnášíte pomluvy a nikdy byste se nesnížili k jejich šíření. Ať víte o komkoli cokoliv. Ten, kdo nemá čisté svědomí a má nějaké to vlastní "máslo na hlavě" by se měl zamyslet a od pomluv upustit. Snažila bych se zachovat si chladnou hlavu a zvolila bych trochu diplomacie..Prostě být nad věcí a nedat se nikým pomlouvat bez toho, aniž bych se pokusila bránit sama sebe, ale chytře! Vždycky se snažím řídit se heslem - nikdy nikoho nepomlouvat, neponižovat a drby neposlouchat. Jsem schopná si úsudek o každém člověku udělat sama. Lidé často pomlouvají druhé jen proto, aby se nemuseli zabývat sami sebou..Ve skutečnosti si tak jen kompezují své vlastní mindráky na druhých..
ve fabrice je to casto jak ve skolce
na stredni skole mi prislo, ze toho je min a na vejsce to nebylo vubec tam si kazdy hledel sveho
ti neujukecanejsi jsou casto pomlouvaci popř. i flakaci, tim, ze jsou ukecani tak jsou s kazdym za dobre a maji o lidech prehled. Tim si muzou lenost dovolit protoze "bavi" ostatni lidi.
myslim, ze tohle je problem zejmena na delnickych pozicich.
delaji si v praci kamarady a stezuji si na kazdou kktinu. Misto aby praci brali profesionalne tak to berou jako skolku.
reseni?
1.nedělat "D-čko"
2. Mit ve fabrice co nejvic kamaradu, kteri vas budou branit proti pomluvam. Jenze kdo na to ma cas a povahu tohle resit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.