Nejste přihlášen/a.
Koleno je pokaždé něco podobného, jako tombola. Nikdy nevíte, zda vyhrajete.
Mám 4 roky endoprotézu a běhám jako srnka (sice srnka trochu v letech, ale...) Mí 2 příbuzní, zhruba ve stejném věku jako já, pajdají jako staří čerti. A přitom měli oba nadstandard, vybrali si operatéra, veškerý komfort. Já šla pod kudlu k tomu, kdo na mě vyšel. A bylo to dobré rozhodnutí.
Takže, jak říkám, kolínko, to je opravdu něco, jako los na hasičském bále a nikdo neví, zda na něj vyhraje. Já jsem naprosto spokojená, ale v mém okolí hodně lidí nadává. Jaga.
Jako následek operace menisku se bude kloub rychle opotřebovávat. Tenkrát mě ortoped doporučil málo chodit pěšky a hodně jezdit na kole. Neklekat na něj, nesedět ve dřepu, na patách a pod. Na zahrádce pracuji v předklonu.
Podívejte se na: http://www.dostry.cz Tam najdete spoustu témat a v nich množství inforací apod. a na konci většiny z nich možnost konzultovat svůj problém s ortopedem. Konkrétně u menisku tato možnost není, ale je to asi z nedostatku místa na stránce, můžete se zeptat na stránce s jinou problematikou. Myslím, že to je výborný web! Přeji Vám úspěch!
Kolena souvisí s ledvinami, s jejich kondicí. Co prospívá ledvinám, prospívá i kolenům. Doporučuje se omezit solení, uzeniny, paštiky, instantní polévky. Vadí příliš masa, masových vývarů, cukru i alkoholu. Víc pijte čisté vody, občas urologický čaj, či odvar z petržele.
Kolagenové přípravky pomohou jen tehdy, pokud je na kloubu ještě chrupavka. Pokud je rozvlákněná, vydřená, tak se nemůže obnovovat. Magnety jste zkusil?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.