Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koleno pravé nohy

Od: skacik® odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, před cca rokem jsem byl na operaci meniskus v koleni. Rekonvalescence byla poměrně dlouhá, marodil jsem přes 2 měsíce. Občas koleno cítím občas ne, asi nejhorší je to při dlouhodobé zátěži. Prosím o radu jak dále postupovat, kam zajít na případné vyšetření ve středních Čechách? Máte někdo nějaké zkušenosti s ortoped z této oblasti? K ortopedu který mě operoval před rokem se mi nechce. Předem děkuji za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nechci vás strašit, ale já nemám koleno v pořádku a už je to řadu let od operace. A stále se to zhoršuje. Zajímavý postřeh mě kdysi řekl jeden lékař na rehabilitačním oddělení. Cituji "operace menisku je nejrychlejší cesta k artroze". To mě tedy povzbudil.

hodnocení

2x

Meniskus je taková kluzná chrupavčitá destička mezi klouby. Obecně jsou dva úkony. Odstranění menisku, anebo jeho sešití, když je jen naprasklý. Když se meniskus odstraní, tak je to pro kloub naprd, pač nemá ložisko...

hodnocení

1x

Koleno je pokaždé něco podobného, jako tombola. Nikdy nevíte, zda vyhrajete.

Mám 4 roky endoprotézu a běhám jako srnka (sice srnka trochu v letech, ale...;)) Mí 2 příbuzní, zhruba ve stejném věku jako já, pajdají jako staří čerti. A přitom měli oba nadstandard, vybrali si operatéra, veškerý komfort. Já šla pod kudlu k tomu, kdo na mě vyšel. A bylo to dobré rozhodnutí.

Takže, jak říkám, kolínko, to je opravdu něco, jako los na hasičském bále a nikdo neví, zda na něj vyhraje. Já jsem naprosto spokojená, ale v mém okolí hodně lidí nadává. Jaga.

hodnocení

1x

Jako následek operace menisku se bude kloub rychle opotřebovávat. Tenkrát mě ortoped doporučil málo chodit pěšky a hodně jezdit na kole. Neklekat na něj, nesedět ve dřepu, na patách a pod. Na zahrádce pracuji v předklonu.

jabraka*
hodnocení

1x

S kolenem a kyčlí mám problém řadu let .Dnes mi ortoped neřekne jinak,než:"pane,co byste chtěl ve vašem věku už jsou kosti prostě ošoupané".Chirirg::"žádné injekce.pane.čím méně do toho budeme šťourat,tím lépe".

JABRAKA

hodnocení

0x

Podívejte se na: http://www.dostry.cz Tam najdete spoustu témat a v nich množství inforací apod. a na konci většiny z nich možnost konzultovat svůj problém s ortopedem. Konkrétně u menisku tato možnost není, ale je to asi z nedostatku místa na stránce, můžete se zeptat na stránce s jinou problematikou. Myslím, že to je výborný web! Přeji Vám úspěch!

hodnocení

0x

Máte ormální váhu, pokud ano, tak zkuste nějaké přípravky s kolagenem, pokud ne, zhubnout. Jinak já dva roky po operaci chodilana injekce 2x ročně, doplatek zruba 1200 za jednu. Ovšem to je teď těžké.

liska5
hodnocení

0x

Kolena souvisí s ledvinami, s jejich kondicí. Co prospívá ledvinám, prospívá i kolenům. Doporučuje se omezit solení, uzeniny, paštiky, instantní polévky. Vadí příliš masa, masových vývarů, cukru i alkoholu. Víc pijte čisté vody, občas urologický čaj, či odvar z petržele.

Kolagenové přípravky pomohou jen tehdy, pokud je na kloubu ještě chrupavka. Pokud je rozvlákněná, vydřená, tak se nemůže obnovovat. Magnety jste zkusil?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]