Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušená dovolená - Koronavirus

Od: jananaj odpovědí: 7 změna:

Ahoj, chci se zeptat. Otec má zaplacenou dovolenou (on a pod sebou má dvě osoby). Cestovka nabídla jen poukaz, nebo storno, aby si odečetli náklady. Včera psali, že lidé nad 65 let patří do rizikové skupiny a měly by se jim peníze vracet. Toto mu ale vůbec nenabídli (věk 67 let). Jak dál postupovat? Má nárok na vrácení peněz? Poukaz nechce, protože ve svém věku neví, co bude za měsíc, natož za rok..

Díky za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

klera*
hodnocení

0x

Já bych v první řadě kontaktovala cestovku a zeptala se jich, jak to řeší...dneska jsem za babičku volala jedné cestovce a byli ochotní a bez problémů se dalo domluvit, i když teda nešlo o vrácení peněz...

jananaj
hodnocení

Právě že cestovka reagovala jen tak to. Nehleděli na věk. Blue Style... čteme teď jen stížnosti na ně.

hodnocení

0x
Podle nových zpráv budou cestovky dávat voucher a když ho příští rok nevyužijete, tak teprve potom dostane peníze. Je vidět, že ty smluvní podmínky jsou jen jednostranné. Prostě bordel!
jananaj
hodnocení

Ano, ale osobám nad 65 let, těhotným, na mateřský dovolení aj. prý ne. Ti ho mohou odmítnout a prý cestovka má vracet peníze do 14 dní. Proběhla jen nějaká rychlá zpráva v rádiu, ale nikde pak o tom už nic moc neříkali. A cestovka zatím věk v potaz nebere. :/

Fakt nevím, jak budou postupovat, protože může být zřejmé, že spousta lidí během roku a půl může zemřít. Na jedné straně se cpe živnostníkům a na druhé se okrádají lidi s posvěcením státu. Jsem rád, že jsem dovolenou zrušil a nedoplatil zbytek a doufám, že dostanu voucher alespoň na tu zálohu, co jsem zaplatil.

hop®
hodnocení

0x

Teď je bordel ve všem, vládní nařízení jsou naprosto nekoncepční a zmatená, nedivím se cestovce že zatím nechce peníze vrátit - je to jedno z odvětví podnikání, které tuhle epidemii šeredně odskáče. Protože úplného otevření hranic se hnedtak nedočkáme, to je téměř jisté.
Myslím, že se během pár dnů upřesní závazná legislativa i pro řešení těchto případů. Zatím chápu vládu, že na to nemá čas, když mají stálé problémy se domluvit, ministři a premiér mezi sebou...
Zatím vyčkejte, dokud se nepřiblíží termín dovolené, asi to nevyřešíte.
Něco k přečtení doporučuji zde nebo zde...

hodnocení

0x
psp.cz/...
Tak tady to máte, jsou tam ty výjimky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma koronavir

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]