Nejste přihlášen/a.
V krátkém úvodním popisu jedné detektivky (vysíláno nedávno na ČT1) si stejnou otázku kladla i policistka. A opravdu, když se nad ostříhanými vlasy zamyslela, pokročila v řešení.
Z vlastní zkušenosti mohu říct, že stříhání dlouhých vlasů u malých dívek (princezen) je něco výjimečného, nějaký předěl. Ve druhé třídě základní školy jsem si přála zbavit se copů. Na dlouhé rozčesané vlasy jsem si už sedala. Česání byl problém, sama jsem to moc nezvládala. A co teprve tábor nebo pobyt v nemocnici? Sešla se ženská část rodiny a společně rozhodla, že vlasy půjdou dolů. Proto potvrdím, že stříhání velmi dlouhých vlasů není jen tak. Mívá to nějaký závažnější důvod. V mém případě to bylo osvobozující. Ale některá dívka může být i smutná.
Pro některé je to symbol a stříhání by jim působilo přímo fyzickou bolest a pocit ponížení. Na blízké rodině vidím, jak dcera je v tomhle, jako její maminka. Na dlouhé vlasy by si za nic nedaly sáhnout..A jsou to trochu princezny.
Ať si každá nosí, co chce. Mně se ulevilo, když jsem se na MD ve 23 letech sama ostříhala. Koukám ráda na proměny a někdy mne mrzí, že dotyčné dámy nebo slečny striktně trvají na zachování dlouhých vlasů, ačkoliv žádají razantní proměnu a stávající délka jim kolikrát ani nesedne. A často se vymlouvají, že by to ten její nerozdýchal. Ježišmarjá, vždyť to zase naroste. Co z toho dělat drámo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.