Hezký večer. Kdo začne číst, tak vás chci upozornit, že to je něco, co asi nechcete, protože je to hloupé a trapné. Asi bych měl říct, že jsem muž, nedávno mi bylo 20 a to hlavní co chci říct je, že jsem vystrašený, když jsem kolem jiných chlapů. Myslím to naprosto vážně. Nezáleží na tom, jak vypadájí nebo na čemkoliv jiném, prostě jsem strašně vystrašený v jejich přítomnosti, ale je to tak moc, že se začnu úplně třást a je mi nepříjemně, připadám si mezi nimi nějak v nebezpečí a nesebevědomě. Nevím důvod, ale cítím se kvůli tomu trapně, což je asi pochopitelné. Nejsem zženstilý typ nebo tak něco, nikdy mi nikdo nic neudělal, až na mého otce, který nebyl zrovna nejmilejší člověk, ale i tak si nemyslím, že by mě to mělo nějak ovlivnit. Strašně mě to narušuje, protože když mám například něco udělat a je v místnosti někdo stejného pohlaví, nedokážu se uvolnit a bohužel to jinak ale nejde. Připadám si úplně blbě, že se mi to děje, ale sakra, to nejde prostě překonat. Absolutne netuším, jak se toho zbavit.
Zmiňujete otce, on je ten, na kterého si vzpomenete, když tenhle problém zmiňujete a to nebude jen tak...Lidi, obzvlášť ti, co nemají vysoké sebevědomí nebo ti, co se snaží nebýt "za chudinky", mají tendenci zlehčovat to, co se jim dělo v minulosti. Jestli jste prožil něco mimo normu, ať už je to odtažitost otce, jeho agresivita, když jste byl dítě atd., tak to na vás samozřejmě mít vliv bude. Děti také vnímají všechno intenzivněji. Jestli jste měl jako dítě strach z otce (a nemusel vás ani týrat...stačilo by, kdyby byl cholerik, výbušný a přitom odtažitý, bez blízkého vztahu k vám...bez objetí a doteků) Jako laik vám doporučuju čelit svýmu otci...Ale samozřejmě jak píší i ostatní a jak to i já píšu do každý odpovědi- zajděte za psychologem.
Někdy pomůže,,léčba šokem". Ti chlapi v okolí ti nic nedělali a uvolnit se a promuvit na ně... Admina prosím o shovívavost, nemyslím to zle ani jako výsměch.
Dobrý den. Ačkoliv si to odmítáte připustit, Vaše dětství a vztah s otcem může být příčinou Vašich potíží. Určitě se přikláním k radě, vyhledat odborníka - psychologa. S jeho pomocí a pomocí terapií by se mělo podařit najít příčinu a začít pracovat na odstranění.
fugass*
Psycholog ale neni v tu chvíli na tom místě. Poradí mu co ho učili na studiu psychologie. Nejlepší je psycholog v manželský poradně, kterej je 3x rozvedenej. Jo takhle mezi 10. psychology, to už by mělo efekt. Ujistili by ho v pravou chvíli, že o nic nejde.
Alexandře, to se týká všech mužů, nebo jen těch, které neznáte? Děje se vám to i ve vztahu třeba k učiteli, pokud ještě studujete? Pokud ne, tak ke kolegům, nadřízenému? Zkuste si pro sebe formulovat, čeho se z jejich strany obáváte, čím si myslíte, že by vás mohli ohrozit. No a v nejbližší době se obraťte na některou z psycholožek, která by vám měla umět pomoci.
Kdyby strach z žen ale z mužů? Právě s těmi by sis měl rozumět a nemít z nich strach. Tak nějak mě napadá když jsi mezi těmi muži co ti prolítne hlavou co je ten strach? Můžeš ho popsat? Strach, že ti ublíží? Strach, že nevíš co si s nimi říci a nebudeš vědět jim odpovědět? Tvůj strach v tvé hlavě ti přeci musí říkat z čeho se máš obávat mezi muži. Až tohle zjistíš jsi na dobré cestě se jich nebát
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.