Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho bolí naražená žebra?

Od: tomisek odpovědí: 10 změna:

Dobrý den včera jsem spadk na zem z koně , pritom na bricho,mam asi narazená žebra jak ldouho narežená žebra mohou trvat mesic? déle? týden? niide sem se nedocetl jak dlouho muzou trvat,tak píšu zde. Predepal by mi doktor antibiotika? nebo neco? a jak se to delá když chcete neschopenku? jak se to bude kdyby nahodou vyrizovat vse pres telefon? díky za odpovedi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Na naražená žebra je nejlepší klid resp být relativně v klidu. Na co antibiotika?
Naražená žebra bolí velice dlouho. I tři měsíce. Z vlastní zkušenosti.
tomisek
hodnocení

A prosím ještě když zavolám sestřičce že potřebuju neschopenku dá mi ji? Nebo musím dojít za doktorem děkuju ,dlouho sem nebyl na nedchopence tak nevím jak je to teď

PRavděpodobně vám ji dá kvůli téhle situaci s koronavirem i bez vyšetření.

hodnocení

4x

Naražená žebra bolí víc než zlomená. Stáhnout elastickým obvazem a klid. Při změně počasí jsem je cítil ještě po pěti letech (to jste asi slyšet nechtěl). Lékaři zavolat můžete a chtělo by to rentgen, jestli není zlomenina.

rorschach*
hodnocení

2x

v půlce března naražená žebra, rentgen ok, ale stále to bolí i když míň. Doktorova rada vemte si ibalgin.

Antibiotika jsou na virové nebo bakteriální nemoci (nevím na které přesně) takže jaksi na bebi to nebude fungovat

hodnocení

2x

PN vám vystaví po telefonu, naraženina bolí dlouho, i měsíce. Jde o to, zda je to jen naražené a co to břicho. Kdyby nebyl omezený provoz ordinací, chtělo by to rtg hrudníku a sono břicha. Nejlépe je domluvit se u praktického, co dál.

bulik*
hodnocení

2x

První týden se spí v sedě a nejde bolestí kašlat a smrkat. Druhý týden už se spí v posteli a potřech týdnech se může dělat opatrně všechno.

tomisek
hodnocení

Díky ale zlomená snad nejsou jsou naražena pádem , kašel kýchání tak to cítím že bolí o trochu více. Po telefonu vystaví? Nadiktuje tedy adresu do práce a toť vše? Ještě jsem to nedělal tak nevím... A vůbec pozná doktornarazena žebra jak? Díky

Jedině rentgenem- vyloučí zlomeninu. Ale pro PN si dnes ordinují lidé sami vše po telefonu. Nadiktuje se zaměstnavatel, lékař určí, kdy znovu zavolat a tak to jede, vím to určitě, syn je v PN.

figurek*
hodnocení

0x

naražená žebra bolí den, dva, tři i několik měsíců. Antibiotika jsou v tomto případě k ničemu. Tady pomůže spíš stará dobrá Alpa.

No ale můžu tě uklidnit, žebra nemáš zlomená. To bys skončil ve špitále. Při zlomených žebrech bolí každý nádech, každý pohyb, lehnout si je tvrdý boj a když už ležíš tak si nesedneš, z postele byl lezl pozpátku a po břiše a podobně.

S eneschopenkou ti neporadím. Nemám s ní zkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]