Nejste přihlášen/a.
Koupit naše jablka nebo hrušky je nadlický výkon. Kupuji celou zimu jablka, banány, citrony, ledový salát, čínské zelí,sem tam mandarinky. K doporučované mrazené zelenině bych si asi musela v lékárně koupit krabičku s vitamínami Z mrazené zeleniny běžně vařím. Doporučuje se za den sníst jedna porce ovoce (nemyslím kompoty) a dvě porce syrové zeleniny. Takže nemám na výběr a kupovat bude dál.
Kupujte jenom to, co se dá umýt v teplé vodě a co můžete následně oloupat. Jahody nekupuji nikdy zásadně v zimě, mám moje z léta zamražené a i další drobné bobulovité. Kupujte spíše naše - hrušky, jablka. Citrusy oloupete, tak tam by nemělo být riziko a též banány.
Snažím se dodržovat - jez ovozel příhodné pro tvoji zem a roční období.
Nyní kořenovou zeleninu, zelí, cibuli, česnek, křen, mraženou zeleninu celkem můžete všechnu.
Jinak si všimněte reklamy do Penny, na naše rajčata, takže jestli chcete zeleninu od nás, tak hledejte tuto firmu.
V dnešní době, kdy je povinnost uvádět zemi původu, tak se nějaké naše jablko vždycky najde.
Jinak ta rajčata jsou opravdu od nás z jihu Moravy.
No jasně, že teď v tomto období to nemá chuť jako ze zahrádky, ale přece jenom neveze se to až ze španěl.
"Naše" hrušky a jablka už jsem neviděl ani nepamatuji, nehledě na ceny toho dovozového "ovoce bez chuti". A o těch "našich" rajčatech v zímě mám také silné pochyby.
Ta reklama není špatná. Dokonce se v ní skutečně mluví česky, bez dabinku. Ovšem v dnešní době není problém ten skleník natočit v Nizozemí, ve Špaňelsku, v Polsku apod.
Koukla jsem na video, co je zde, ale tedy mýt jablko v saponátu, to by mě nenapadlo, vyndavat věci z krabic a pak nevědět, co to je taky ne, no, asi se tím nic nepokazí, ale umývat každou konzervu nebo sáček, to asi dělá málokdo.Nebo se mýlím?
No, než dám věci do spíže nebo ledničky, tak je odjakživa přinejmenším otřu, citrusy před loupáním v soli a vodě, naučila jsem se to kdysi ze sečuánských videí o jídle. Ono to taky vše déle vydrží, proberu to před uložením, nepropašuje se mi tak nahnilé jablko mezi zdravá atd. Saponát tedy fakt nepoužívám, to už je úlet.
A musíte mít v tuto chvíli zrovna ty jahody? Stejně nebudou po jahodách chutnat. Ty pomeranče oloupete a můžete v rukavicích, ale jahody ne. Prostě kupuji zeleninu, kterou mohu oloupat, nebo tepelně upravit. Já teď kupuji bílé zelí, bílou ředkev, celer, mrkev, lilky a červenou řepu. Ale stejně víme houbes, protože oni také vědí houbes. Všechno to jsou jenom dohady. Tak se prostě řídím svým rozumem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.