Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba sociálního pojištění na ÚP dobrovolně

Od: jirik* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, jsem v evidenci na úřadu práce (uchazeč o zaměstnání), a již nemám nárok na žádnou podporu v nezaměstnanosti. Chtěl bych však, aby se mi tato doba započítává do odpracovaných let kvůli důchodu. Je možné si dobrovolně platit sociální pojištění, přestože jsem jsem evidovány na ÚP? Mohu si zvolit libovolnou výši této částky? Je potom tato doba (kdy si soc. pojištění platím sám) započítávána do "odpracovaných" měsíců v případě žádosti o podporu nezaměstnanosti v budoucnosti? (myslím, že musí být odpracováno 12 měsíců v posledních dvou letech)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ano, vždy můžete platit dobrovolně (pokud jste na ÚP, student, v domácnosti...).
Dobrovolné pojištění je 2439kc/měsíc. Částku není možné zvolit. Do odpracovaných let kvůli důchodu se započítávají roky, kdy si dobrovolně platíte (jinak by nemělo smysl si pojištění platit).
Na vyplacení podpory v nezaměstnanosti nemá vliv dobrovolné pojištění (myslím, že jsem někde četla, že to není odpracovaná doba a ani počítáno jako náhradní doba důchodového pojištění, tak se dobrovolné pojištění nezapočítává pro účely podpory v nezamestanosti). Počkejte na další odpovědi, zda další potvrdí mojí odpověď

hodnocení

0x

Teď je na to blbá doba, ale zkuste si aspoň zavolat na důchodové oddělení Vaší OSSZ (na www.cssz.cz najdete kontakty, zavoláte na ústřednu (tel. končí 111) a požádáte o přepojení na důchdodové) a vyptejte se tam.

jenda2*
hodnocení

0x

Cokoliv dobrovolného nemá na nic vliv. Jen se zbavíte svých úspor. Každá ušetřená Kč je pod ušetřená hodnota. Každá jiná má min. 50 % hodnotu, co nemá žádný smysl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]