Dobrý den, Vím, že tu nikdo z vás není doktor, ale řekl jsem si, že by tu možná mohl být někdo, kdo má nebo měl stejný problém jako já. Nějak často mi teče krev z nosu, dá se říct, že asi tak každý druhý den. Vždycky běžím do koupelny, abych nic nezašpinil. Na veřejnosti je to dost těžké a nepříjemné, hlavně v práci. Už jsem se dokonce probudil ze spánku v teplé kaluži krve na polštáři. Dneska mi to teklo strašně dlouho a zrovna v práci, tak hodinu jsem se to snažil zastavit. To už jsem si řekl , že je asi moc. Asi je to blbost, ale nemohly by to zavinit třeba prášky nebo tak něco? Děkuji
Tohle se nejčastěji řeší poleptáním onoho prokrveného místa na nosní přepážce.To je hned na začátku. Když se nos zmačkne, tak se stiskne i to místo. Nezaklánět, nepozná se pak, kolik jste spolykal přes nosohltan.To se doporučuje, plus studený obklad do týla. Zavolejte si v ponělí na ORL a poraďte se. Jinak krev z nosu /epistaxe/ doprovází někdy vysoký tlak, často, když se mění počasí, bývá při chřipkách, při zánětech sliznice a nádorcích v nose.To pak i z vyšších partií. Kafe, acylpyrin, anopyrin a podobné ředivé léky, alkohol, námaha a činnost s hlavou dolů zvyšují prokrvení a mohou krvácení vyprovokovat. Bývá to někdy rodové. Syn to měl po dědovi, v dětství často.
Nic nezkazíte, pokud začnete užívat rutin, což je zcela přírodní látka /např. v pohance/ ideálně v kombinaci s vit. C /v lékárně např, kombinovaný přípravek Ascorutin/. Zpevňuje stěny krevních vlásečnic.
Leda nějaké prášky na ředění krve. Normální to není. Babička ředila krev a z nosu se jí spustila tak jednou měsíčně. Pokud to máte denně, určitě bych zašel k doktoru...
Určitě je třeba vyšetřit krevní obraz, srážlivost a vůbec základní krevní hodnoty. pokud berete léky s kyselinou acetylsalicilovou/ Acylpyrin, Godasal atd/, mohou být na vině. Ale určitě se poradit s lékařem. Nenechávat bez vyšetření.
Zamyslete se, jaké prášky užíváte a přečtěte si vedlejší účinky. Manžel na to trpěl vždy po velkém kýchnutí, ale ne tolik, jako vy. Koupili jsme v lékárně takovou hmotu, ta se dá stříhat a dáte si kousek do nosu jako tampon. Ale u vás by to nebylo řešení. Také si myslím poradit se na ORL.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.