Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je lepší byt v Praze nechat pronajmout nebo p

Od: jitushka odpovědí: 7 změna:

Je lepší byt v Praze nechat pronajmout nebo prodat?

Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli máte nějaké zkušenosti s pronajímáním bytů. Zrovna jsme v Praze po dědictví dostaly byt velikost 2+1 o ploše 90m² a nevíme jestli ho nechat pronajmout nebo ho prodat.
Co je podle vás lepší?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud hned nepotřebujete hotovost, raději bych pronajala. Prodat ho potom můžete vždy.

hodnocení

2x

Při minulé krizi klesla cena nemovitostí o 20% takže z tohohle pohledu, je lepším řešením prodat. Jenže ti nikdo neřekne, co udělat s prachama na hotovosti, aby je nesežrala inflace.

hodnocení

1x

na todle když se mi někdo ptá odpovídám furt stejně

vemte si cenu za jakou lze ten byt prodat-okamžitý peníze

a vemte si za jak dlouho byste ty peníze vydělali pronájmem navíc se strachovat kdo mi ten byt jak poničí jestli mi budou platit neutečou atd

mám jasno prodat

donpapa

Pokud nemáte jasno do čeho byste peníze utržené za prodej investovali a bydlíte v dosahu bytu, abyste jeho stav mohli kontrolovat, tak jednoznačně byt pronajmout. Peníze jsou jen ničím nepodložené papírky a dnes už ani to. Po každé rodině by mělo něco zůstat dalším generacím a byt tady bude i za dalších 50 let. A vám určitě taky udělá radost nějakých 20 tisíc měsíčně pasivního příjmu.

hodnocení

0x

Zatím bych rozhodně neprodávala. Nikdo totiž neví co se bude dít a co se stane s kupní cenou koruny. A prodat byt a uložit v dnešní době peníze jen tak do banky, to bych teda dneska neudělala. Ten byt prodáte vždycky a v něm máte peníze jisté, v bance určitě ne.

lipanek
hodnocení

0x

Než ho vyklidíte, opravíte nebo zmodernizujete, trh ukáže.

Ale já bych učinila ty první kroky a při tom hledala někoho známého, na doporučení a tomu bych ho pronajala.

Osobně si myslím, že ceny nemovitostí i pronájmu budou klesat. Pronájmy určitě, nebude zde tolik turistů. To spíše lidi budou kupovat domky se zahrádkou, aby měli to svoje trošku větší, kdyby náhodou přišla opět podobná pandemie.

Pokud přijde ještě větší a ještě více lidí zemře /může to být ještě něco agresivnějšího/ tak potom bude nemovitostí hafo a nebudou kupci, takže logicky půjdou ceny dolů.

V poslední době byly ceny stejně vyšroubované vysoko, neodpovídaly skutečnému stavu nemovitosti.

Neprodávala bych také i z toho důvodu, protože peníze ztratí hodnotu, stát může třeba deset procent vzít z úspor, může skončit hotovost a majitel účtu bude slabý článek oproti případné státní diktatuře.

hodnocení

0x
To je jednoduché. Pokud potřebujete peníze a hned je utratíte, tak prodejte. Pokud chcete peníze ochránit před inflací, nechat a pokud k tomu chcete rentu, tak pronajímat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]