Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč bolí kyčle?

Od: loreal odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,někdy mě bolí kyčle,je mi 43let,mám určitě mírnou nadváhu.,no měřím asi 170cm-váha 80kg.,Čím to je?J,díky za odpověd

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Koxartróza je označení pro degenerativní onemocnění kyčelního kloubu vznikající opotřebením kloubní chrupavky. Významným predispozičním faktorem těchto změn je vyšší věk, nadváha, opakované úrazy, záněty a přetěžování kloubu. Chrupavka je nerovná a poškozená, kloub je bolestivý, oteklý a je v patologické konfiguraci. Léčba je často chirurgická ve smyslu osteotomie, či totální endoprotézy kyčelního kloubu. Lehčí stupně artrózy lze zvládnout pomocí medikamentů a rehabilitace. ;) Takže výživu pro chrupavky.. chondropretektiva, papáníčko pro klouby. Na trhu je toho hromada, třeba lekarnice.cz/...

doplněno 30.03.10 09:13:

Ale doktora určitě, přeci nechcete skončit o holi a s příšernými bolestmi *plac*

jabraka*
hodnocení

2x

Pokud tě to bolí jen občas,vypadá to na reumatické bolesti.Prochladnutí a mírný zánět v okolí kloubu.Může to být začínající artroza,ale ta bolest bývá trvalejšího charakteru.Také to může pocházet od malého zánětu v bederní páteři.Cvičení na posílení bederních svalů odlehčí tuto partii.Ale po 40cítce když se ráno probudíš a nic tě nebolí,určitě jsi mrtvá.

JABRAKA

Také znám bolest kyčlí i jiných kloubů, bohužel to u mě je začínající artróza...Kyčle mě hodně začly bolet při cvičení aerobiku, tak mi to pan doktor zakázal. Beru condro, občas nějaký prášek, když nemůžu vydržet. Vařím si aspik, tlačenku, atd...prostě želatinu. I gumoví medvídci prý jsou na to, ale ty já nemusím.

hodnocení

2x

Revma *zed*je artritida (přípona itida je vlastně zánět) a na to je dobré teplo. Normálně na zánět patří chladit, ale revma ne.Termofor do křesla vedle sebe. Hrubé ponožky a držet se v teple. A taky je bezva Koňská mast, ta červená, hřejivá. Ale každopádně to chce revmatologa. Ten vezme krev a pozná. A pomůže. Protože když je artritida hodně silná, tedy zánět v kloubu, ten se začne deformovat a roste si, na stará kolena, jak chce a kde chce. Děs!*cert*A pak je artroza, to už popsali rádcové nade mnou. A taky co s tím. *klik* A lupenku, tu náhodou nemáte?

loreal
hodnocení

Lupenku,bohu dík nemám,

sebod*
hodnocení

0x

Loreal, těch důvodů může být mnoho. To Vám přeci tady nemůže nikdo zodpovědně odpovědět, *stop* Šupky hupky k doktorovi *bezim*

teri*
hodnocení

0x

když Vás bolí jen někdy, tak to máte nejspíš po větší námaze ne? K té želatině se jako k prevenci taky přikláním, a babička s dědou mi nutili i chrupavky z masa, je to sice humus, ale třeba to aspon trochu pomůže. Já občas mám bolesti kyčlí asi trošku jiné povahy, např. když sedím v tureckém sedu, tak mi občas jakoby přeskočí, a to je bolest parádní než to zase zapadne zpátky. taky nevím co s tím, nutno říct že mi je 25 a potýkám se s tím opravdu od mládí

marenka*
hodnocení

0x

Také jsem si vzpomněla.. cca před rokem mne začala bolet kyčel na jedné straně, hlavně to bylo cítit když jsem dala nohu přes nohu. Orthoped mi napsal Movalis, protizánětlivé prášky a mám klid ;)

zuzee*
hodnocení

0x

Myslím že nadváha to není taková aby vás z tohoo musely bolet kyčle. Mě tyky občas bolí, kdysy jsem nemohla ani jít... No ale zase to přešlo takže u doktora jsem nebyla.

Příčin může být hodně, takže kdyby mě to bolelo často pádila bych k lékaři

raadek*
Take je to zpusobeno spatnou stravou a organizmus je prekyseleny. Nejdulezitejsi pro zdrave zivotni organy je lehce zasadite Ph krve. Pokud se snizi, organizmus automaticky kyselost upravuje zvsenim Ph z mene dulezitych zivotnich organu, tedy kosti apod., ktere jsou zasadite. Tim vznikaji problemy s klouby a ridnuti kosti. R.
jabraka*

A proto se doporučuje pití alkalizujících piv,hlavně Pilsner Urguel.Také Krušovický ležák.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]