Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
chci se zeptat, jaky je podle Vás idealní věkový rozdíl mezi partnery, kamarádka je s přítelem o 12 let a klape jim to nestezuje si. Příjde vám to normalní? Říka ze vek je jen císlo.
Já měla chlapa o 6 let mladšího i o 18 let staršího. Rozdíly jsem nepociťovala. Ani vizuelně nikdo netypoval tyto rozdíly. Měla jsem kolegu, který měl partnerku o 17 let starší. Vyypadal jak její syn, ale klapalo jim to a on byl moc spokojenej.
Myslím si, že vždy záleží jen na tom jak to páru klape a ne kolik jim je let.
Houbes, kde jste uhonil kance? Kdybych věděla, šla bych honit taky. Jaga.
To je to, co má dneska cenu.
Záleží na konkrétních párech, ale dvanáct let pokládám za hraniční, ať už je starší muž nebo žena.
Příspěvek o sedmdesátnici už je trochu mimo normy, na druhou stranu, představa, že sedmdesátiletá čupr baba nemůže mít ráda sex nebo kvůli artroze neroztáhne nohy je dost hloupá, ne každá raději štrykuje, spíš jí může dát dost práce vytáhnout pětačtyřicetiletého partnera od televize.
Jeden vzálený bratranec má 42let a jeho partnerka 70! No nedokážu si to představit. Hlavně ten sex.
No on ten sex hlavně není středobodem světa a prioritou číslo jedna v celým životě
Myslím že jsou ve vztahu za celý životní průběh daleko duležitješí věci.
Pánovi to asi nevadí a paní v 70 letech asi taky už nemá celý den v hlavě jen a jak kde roztáhnout nohy...
Třeba mu to s mladšími neklapalo celkově. A s touto paní může mít šťastný třeba jenom způli, ale i tak mu to vyhovuje.
Jano, máš pravdu. Podobné to je se 7%. Všichni vidí jen sex, ale spolužití plné pozorností, lásky a pochopení není jen o sexu, jen o souloži.
Přesně tak ! já jsem ve 20 taky přemýšlel převážně tím co mám dole(ale je to logický)...pak jsem postupně během života poznal že vztah a jeho hodnoty jsou uplně o něčem jiném
Záleží na tom, co člověk hledá. Třeba v té 70 leté našel konečně porozumění a pochopení. Měli něco společného.
"...kamarádka je s přítelem o 12 let a klape jim to nestezuje si. Příjde vám to normalní?"
Ano, přijde mi to normální. Není to sice běžné, ale ani výjimečné.
Co znamená normální? Názor, který je bůhví proč rozšířený ve společnosti? Proč by zrovna tohle mělo být normálnější, než to, co vyhovuje oběma partnerům? Jim to zřejmě vyhovuje a nikomu dalšímu (ani Vám) do toho nic není.
A jak ti lidé vypadají? Já su stará baba a když vidím některé 35leté bývalé spolužáky mé dcery, tak bych si o ně ani kolo neopřela - často to jsou obézní jedinci, kteří sotva vylezou z auta a taky znám důchodce, kteří zrají jako víno.
Říká se, že muž má být o 6 let starší. Že to jsou nejpevnější svazky. ALE z obou stran mám sousedy, kde žena je o 8 let starší, než muž a jsou to dlouhodobá dobře fungující manželství. /Jedna byla vdova po tragicky zemřelém se dvěma malými dětmi, druhá rozvedená s děckem./ Moji tcháni byli od sebe o 14 let. A ani to nebylo poznat. Starší byl samozřejmě muž- akční fešák.
Kdysi, počátkem 20 století se v literatuře uvádělo, že muž by měl být o 10 let starší. Někdy z 60. let pochází další doporučení, že by měl být starší o 7 let. Současný "model" uvádí, že muž by měl být starší o 6 let a 7 měsíců. Všechny zmíněné teorie se shodují na tom, že "věkový rozdíl do 15 let lze ještě považovat za normální."
Existuje dokonce i "vzorec", jak si spočítat ideální věk svého partnera:
- od svého věku odečti číslo 7
- výsledek vynásob 2
- dostaneš maximální doporučený věk pro svého partnera.
Vzorec uvádím pouze pro odlehčení. Dle mého soudu nemá s realitou nic společného. Vztah závisí na spoustě jiných okolností a hodnot, než na věku partnerů. Čímž samozřejmě netvrdím, že věk žádný vliv nemá. Ale v žádném případě nemusí být rozhodující.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.